VÝHRU ODFOUKLA TROJKOVÁ SMRŠŤ

VÝHRU ODFOUKLA TROJKOVÁ SMRŠŤ

Parádní zápas s několika málo chybami, které bohužel rozhodly, sehrál Nymburk v neděli proti Chimki Moskva. Favorizovanému a mnohem bohatšímu soupeři jsme po velkém boji podlehli 90:94. Stále je však naděje na sedmé místo v případě výhry v Nižném Novgorodu. Ted v neděli prohrál v Minsku.

Těmi zásadními chybami bylo nechat v závěru zápasu střílet trojky Tyrese Rice a Alexeje Šveda. Prvně jmenovaný dal v koncovce dokonce tři trojky za sebou za 64 vteřin. Obě dvě euroligové hvězdy daly dohromady 13 z 16 trojek Chimki. Poprvé v historii VTB ligy se stalo, že by dva různí hráči dali každý šest a více trojek v jednom zápase. „Byli jsme u nich vždy o trochu později. Způsob, jakým si vybíhali z poza clony se bránil těžko, přesto to byla velká chyba nechat je takhle pálit. Mohli tak ukázat, za co jsou tak dobře placení,“ řekl po zápase nejlepší střelec Nymburka Vojtěch Hruban.


Chimki hned od úvodního rozskoku ukazovalo, jakou kvalitou disponuje a po většinu první čtvrtiny vedlo. Ale ani Nymburk nehrál vůbec zle, naopak. V útoku byl produktivní a zásluhou lepšící se obrany, několika zisků a rychlých brejků ztrátu stáhnul. Nejdřív se trefoval Petr Benda a po příchodu z lavičky exceloval Marko Jagodič-Kuridža. Šesti body strhnul vedení na stranu Nymburka. V závěru se ale dopustil útočného faulu a nabídl poslední držení míče v první čtvrtině soupeři. Ten toho využil a úvodní dějství vyhrál 24:25.


Vedení si vzal zpět Vojta Hruban, který trefil zkraje druhé části trojku. O chvíli později ho následoval Michael Dixon a Nymburk vedl o čtyři body. Skvěle hrající Hruban se nechtěl nechat zahanbit a po dalším ubráněné situaci Chimki tam poslal další trojku. Devítibodová šňůra domácích donutila kouče Chimki Ivanoviče k time outu.


Až po něm se poprvé po čtyřech minutách trefil Rice. Nymburk ale pokračoval ve skvělém výkonu na obou koncích palubovky. Chimki mělo v útoku mnohem méně prostoru a volných střel, než v první třetině a muselo se vypořádávat s velkým tlakem na své držení míče. Do problémů s fauly se dostal centr jejich Augustine a Sokolov místo něj nevypadal úplně čerstvě.


V útoku disponoval Nymburk pestřejší paletou střelců než soupeř. Horkou ruku měli Hruban, Randle, Jagodič-Kuridža i Michael Dixon. Domácí tým ve druhé čtvrtině přehrál Chimki ve všech směrech. Sbíral důležité doskoky, byl enormně rychlý a atletický. Byla z toho vzhledem ke kvalitě soupeře zřejmě nejlepší čtvrtina v sezoně. Nymburk ji vyhrál 27:13 a v poločase vedl 51:38.


Během třetí čtvrtiny se však slibný náskok Nymburka rozplynul. Částečně to bylo dané individualističtějším pojetím v útoku. Domácí si mnohem méně půjčovali míč a útočná smršť se zastavila. Chimki se dařilo častěji doskakovat míče v obraně i v útoku a využívat druhé šance. I obrana Nymburka již nepůsobila tak agresivně. Třetí část vrátila Nymburk zpátky na zem (15:30). Prohrával po ní 66:68.


Nástup do poslední desetiminutovky patřil opět domácím borcům, kteří nechtěli devalvovat svůj výkon z druhé čtvrtiny. A nástup byl opět velmi razantní, režírovali ho Dixon s Vaughnem. Hodně pomohlo, že Michael Dixon začal hledat své spoluhráče. Některé jeho asistence byly parádní a lehce odemykaly obranu Chimki. V úvodní osmibodové šňůře Nymburka ve čtvrté čtvrtině měl podíl na všech koších.


Vyrovnaná bitva pokračovala, bylo těžké předvídat, kdo vyhraje. Dixon nahrával na alley oopy a Nymburk nadále podával až heroický výkon. Jenže to už pozvolna začínalo trojkové představení nejprve Šveda, ke kterému se přidal i Rice. Trojky padaly jedna za druhou, za to na druhé straně pouze jedna Hrubanova. Randle je míjel a Dixon spíše najížděl. Desítky vteřin před koncem už bylo jasno, přesto po závěrečném klaksonu diváci svému týmu tleskali vestoje.


Body:

NBK - Hruban 18 (4d, za 3b 3/6), Vaughn 13 (6d), Sant-Roos 13 (7d, 4a), Dixon 12 (10a), Randle 9 (4d), Benda a Jagodič-Kuridža 8, De Zeeuw 4, Kříž 3, Welsch 2 (5a).

CHI - Rice 31 (8a, 4d, za 3b 6/10), Šved 25 (10a, za 3b 7/14)..

 
vloženo: 17.04.2016 19:54 / přečteno: 7807x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.