PANOVALA SHODA, BYL TO PĚKNÝ ZÁPAS

PANOVALA SHODA, BYL TO PĚKNÝ ZÁPAS

V ohlasech se ještě vrátíme k nádhernému zápasu proti Chimki Moskva. Vojta prozradí, která akce se mi nejvíce líbila, Jirka Welsch objasní, proč nám soupeř dal na konci tolik trojek a svůj pohled přidali i tři zahraniční hráči.

Vojtěch Hruban

Zápas, který jsme neodehráli špatně. Škoda jen výpadku ve třetí čtvrtině, možná kdyby nebyla přestávka mezi poločasy… Vypadli jsme v rytmu v útoku a nebyli jsme schopni se přes jejich obranu prosadit.

Jak moc pomohly trojky soupeři v závěru utkání?

Jejich trojky nás popravily. Dali jsme jim o půl metru více, než měli dostat a to jim stačilo, aby sázeli jednu za druhou.

Za prvním poločas jsi měl na svém kontě 13 bodů, ve druhém už jen pět. Proč sis nenechal něco i do druhého poločasu? 

V prvním poločase ode mě občas odstupovali a měl jsem nějakou volnou střelu. Ve druhé půlce bylo mnohem těžší se prosadit, protože se ode mě naopak obránce nehnul ani na metr. Já jsem vůbec rád, že jsem něco ještě přidal (úsměv). Můj příspěvek nebyl tolik potřeba, protože se chytli i jiní hráči.

Jakou akci sis užil nejvíce?

Alley-oop – ten jsem nedal, ani nepamatuji (smích). Když to Mike hodil, tak jsem se jen modlil, abych správně vyskočil.


Jiří Welsch
Zápas měl bezpochyby svou kvalitu. Měl všechno, co by měl hezký zápas mít. Nechyběly zvraty, chvíli jsme tahali za delší konec my, pak zase soupeř. Úžasné individuální výkony, akce, které mohly lidi zvedat ze sedaček.

Co změnilo Chimki ve třetí čtvrtině?

Soupeř nezměnil nic, my jsme nehráli tak dobře a koncentrovaně v obraně a oni nás trestali z volných střel. Byl to spíš úpadek naší hry než rapidní zlepšení hry soupeře.

Jak je možné, že jsme si v závěru nechali nasypat tolik trojek?

To byla kombinace jejich kvality a našeho chybného taktického řešení obrany situací, které předcházely jejich trojkové střele.

Měli jste větší chuť do zápasu s vědomím prohry Novgorodu s Minskem?

Já o tom do téhle chvíle nevěděl…
 
Julian Vaughn

Jsem velmi hrdý na to, jak jsme proti Chimki hráli. Udělali jsme několik chyb, které byli spíš mentálního charakteru, ale především na útočné polovině to byl náš nejlepší zápas v sezoně. Věřili jsme si i na takového soupeře, přestože jsou evropská špička. Přestože jsme prohráli, mělo by nám to dodat sebevědomí do zápasu v Novgorodu, kde budeme mít slušnou šanci vyhrát.

 
Marko Jagodič-Kuridža

Většinu zápasu jsme hráli velmi dobře, v prvním poločase excelentně. Utkání jsme prohráli ve třetí čtvrtině, kdy jsme nehráli moc chytře. Soupeř se zlepšil a my jsme nedali několik otevřených střel, na rozdíl od Chimki. Ne že bychom hráli špatně, jenom jsme trochu ztratili balanc. Takový soupeř toho prostě využije. Ke konci zápasu to bylo o charakteru. Naše pětka, která byla na hřišti, ho ukázala, přesto jsme nevyhráli. Byl to pro nás ale velmi dobrý zápas. Nemusíme být smutní, musíme se poučit.

  
Howard Sant-Roos
Byl to velmi intenzivní zápas. Věděli jsme, že Chimki je hodně silný tým a že abychom uspěli, budeme muset předvést úplně to nejlepší. To se nám povedlo v prvním poločase. V tom druhém jsme hlavně ve třetí čtvrtině spěchali. Vzhledem k našemu poměrně vysokému vedení jsme se měli snažit více kontrolovat hru. V tom bych viděl hlavní příčinu porážky, ale to se může stát každému. V obraně jsme hráli konzistentně po celý zápas, ale v útoku byly výkyvy. 
 
vloženo: 19.04.2016 07:32 / aktualizováno: 19.04.2016 10:33 / přečteno: 7433x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.