SOUBOJ O SEDMÉ MÍSTO

SOUBOJ O SEDMÉ MÍSTO

Cíl je splněný. Teď ho ještě o příčku vylepšit a vyhnout se tak ve čtvrtfinále play off VTB ligy CSKA Moskva. S takovými plány odjela výprava Nymburka ke svému poslednímu zápasu v základní části do Nižného Novgorodu.

S týmem z Povolží bojujeme již několik kol o sedmé místo. Osud tomu nakonec chtěl tak, že o pořadí rozhodne přímý souboj. Oba týmy mají na sedmém a osmém místě stejnou bilanci výher a proher a tak je jasné, že sobotní vítěz půjde v play off na Kazaň a poražený bude čelit moskevskému CSKA, účastníkovi Final 4 Euroligy a nejbohatšímu klubu v Evropě.


„Jsme spokojení s tím, že jsme splnili náš cíl a poprvé v historii se můžeme chystat na play off VTB ligy, ale chceme dosáhnout co nejlepšího umístění po základní části. Pokud je tu možnost vyhnout se CSKA, popereme se o ní. Vyvinulo se to tak, že rozhodne přímý souboj. Myslím si, že máme slušnou šanci v Novgorodu vyhrát,“ řekl před cestou do Ruska kouč Nymburka Ronen Ginzburg.


Nymburk má s Nižným Novgorodem zápornou bilanci 2 – 5, ale poslední dva zápasy vyhrál. Ten poslední letos v lednu doma 76:70. 35 body se na něm podílel skvělý Michael Dixon. Novgorod navíc v posledních zápasech překvapil několika prohrami. Především ta poslední domácí s Rigou o 28 bodů byla zarážející. Novgorod na ní navázal prohrou v Minsku. To nasvědčuje tomu, že tým kouče Ainarse Bagatskise se nenacházel na závěr základní části v ideálním rozpoložení.


I tak ale Nižnyj Novgorod disponuje velkou silou. Nymburským fanouškům je dobře známá jejich někdejší oblíbenec Rašid Mahalbašič. Vysoký pivot se od odchodu z Nymburka neustále zlepšuje a je oporou týmu. K nim dále patří forward Victor Rudd nebo guardi Dimitrij Chvostov či nedávná posila z Kubáně Maxim Grigoriev.


Utkání začíná v 15h našeho času a živě ho vysílá web VTB ligy.

 
vloženo: 22.04.2016 20:04 / přečteno: 8010x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.