ČTVRTFINÁLE BUDE S CSKA

ČTVRTFINÁLE BUDE S CSKA

Sobotní porážka Nymburka v Nižném Novgorodu rozhodla o tom, že český zástupce v soutěži zakončil základní část VTB ligy na osmém místě a ve čtvrtfinále se utká s jejím vítězem CSKA Moskva. Série začne 29. dubna v ruském hlavním městě. Domácí zápas sehrajeme 4. května (případně 6. května) v Nymburce.

Tým Ronena Ginzburga jel k poslednímu zápasu základní části rozdat si to z Nižným Novgorodem o sedmou příčku ve vzájemném zápase. Oba týmy před ním měli shodnou bilanci. Od začátku se ale hrálo podle domácích not, i když rozdíl mezi týmy nebyl moc velký. Nymburk ale po celý zápas narážel na konzistentně hrající obranu soupeře, který trpělivě navyšoval skóre.


I hostující obrana byla v úvodní desetiminutovce relativně odolná, inkasovala 19 bodů. Zatěžoval ji především Baburin. Na druhé straně se ale dařilo Maximu de Zeeuwovi, takže Nymburk ztrácel po první čtvrtině jen tři body.


Ve druhé části se ale rozstříleli Rudd, Antonov a Chvostov a Nymburk na to neměl odpověď. Dal sice o 4 body více než v první periodě, ale nebyl schopen zastavit útočnou letku soupeře. Dařilo se aspoň Pavlu Houškovi, který po delší době odehrál ve VTB lize přes 20 minut a nakonec je přetavil v 17 bodů a čtyři doskoky. Byl to ale ruský tým, který stále více kontroloval dění na palubovce a v poločase vedl o 10 bodů.


To byl řešitelný rozdíl, ale obraz hry se po přestávce bohužel nezměnil. Nymburk se sice snažil hrát kolektivně, o čemž svědčí i konečných 23 asistencí, ale obrana domácích přistupovala k hráčům včas a nedovolovala snadné pozice. Pramenil z toho i rostoucí počet ztrát a inkasovaných bodů z rychlých brejků. Ve třetí čtvrtině tak Novgorod své vedení ještě zvýšil o pět bodů.


Nepříznivý stav se Nymburk pokoušel zlomit vetší agresivitou v obraně. Napadal vysoko, hráči si vypomáhali. Jenže když Antonov čtyři a půl minuty před koncem trefil těžkou trojku, začalo být zřejmé, že síla na obrat nebude. Nymburk tak zakončil základní část s bilancí 16-14, což ho s přehledem řadí mezi lepší osmičku týmů soutěže. Vysloužil si tak právo vyzvat v play off letošního účastníka Final 4 Euroligy a nejbohatší klub v Evropě.


Body: Randle 18, Houška 17, Dixon a De Zeeuw 9, Vaughn 8, Hruban 6, Benda 4, Peterka 3, Welsch 2.

 
vloženo: 23.04.2016 18:31 / přečteno: 8367x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.