PŘEHLED ZÁPASŮ TURNAJE

PŘEHLED ZÁPASŮ TURNAJE

Chcete-li se dozvědět více o průběhu jednotlivých zápasů, čtěte dál. 

Crystal Bohemia Cup 2011, Nymburk – 1.den
Reprezentační výběr do 17 let, který zahájil účastí na našem turnaji přípravu na Mistrovství světa, byl prvním soupeřem našeho družstva. Zaplněná sportovní hala ZŠ Komenského viděla vynikající mládežnický basketbal. Výborné individuální výkony na obou stranách (Peterka, Jurčevič, Tomášek), boj o každý metr palubovky, snaha o rychlý přechod na útočnou polovinu, prvky presinkových obran, ale také prohrané souboje, individuální selhání při zakončení z bezprostřední blízkosti koše. "Ano, to jsou charakteristické rysy elitního mládežnického basketbalu," přikývl Michal Ježdík. To vše bylo k vidění v obou zápasech. 
Naše "devatenáctka" prohrávala v zápase už o 11 bodů, hlavně díky vynikající hře pardubického Peterky, který těžil jak z individuálního uvolnění s míčem, tak z přihrávek svých rozehrávačů. Ovoce a návrat do zápasu nám přineslo střídání obranných systémů, zlepšené doskakování a zisk neutrálních míčů, po kterých jsme zaznamenali několik jednoduchých košů. V této době jsme nedovolili soupeři 4 minuty skórovat. Utkání se rozhodovalo až v závěru, kdy jsme dopravili míč vždy do rukou hráčů, kteří jsou schopni a ochotni vzít odpovědnost do svých rukou (Jurčevič, Kříž). Vyrovnanost utkání lze doložit i statistikou změn ve vedení v utkání - celkem 17x se měnilo vedení a 8x byl zápas vyrovnaný. 
"Byl to vynikající začátek turnaje. Zaplněná hala na mládežnický basketbal, na naší straně vynikající nasazení a snaha o využití fyzické síly na straně reprezentace více talentu a zdravé sebevědomí z druhého místa na ME U16", říká Michal Ježdík, sportovní ředitel ČEZ Nymburk a BCM Nymburk a pokračuje: "velmi dobré bylo i druhé utkání mezi Sokolem Pražským a Maďarskou reprezentací do 18 let. Rozhodovalo se také až v samotném závěru, kdy se o lepší výsledek připravil Sokol vlastními chybami. Obě utkání mi svým nasazením a ochotou hráčů hodit se po každém neutrálním míči, připomínala zápasy americké univerzitní soutěže."

Česko U 17 - BCM Nymburk U19  81:85 (26:18, 43:44, 64:66)
Body: Peterka 25 + 7 dosk., Pecháček 12, Kouřil 10 + 5 as., Šoula 9, Slanina 8 + 6 dosk., Šoukal 7 + 7 dosk., Svoboda 4, Choleva a Dedek 3, Šlechta a Veselý 0 - Jurjevič 22 + 9 dosk., Kříž 20 + 5 dosk., Tomášek 18 (trojky 4/7), Stegbauer 8, Vida 7, Pae 4 + 7 dosk., Horák, Petřivý a Šebek 2 + 7 as.
Nymburk - reprezentace ČR
Sokol Pražský U19 - Maďarsko U18  59:63 (17:14, 35:31, 45:48)
Body: Kuneš 14, Reimer a Smrž 11, Zelenka 7, Korous 6, Kološ 3, Haltmar, Dvořák a Kohout 2, Bernáth 1. Šop a Daněk 0 - Bognar 14, Perl 11, Varga 9
Sokol Pražský - reprezentace Maďarska

Crystal Bohemia Cup 2011, Nymburk – 2.den
Jasná výhra reprezentace do 17 let nad Sokolem Pražským se nerodila tak snadně, jak vypadá konečný výsledek. Ještě v polovině druhého hracího období bylo skóre vyrovnané. Pak ale přišla třetí osobní chyba Smrže, která jej "odsoudila" k pobytu na střídačce a reprezentanti druhou část druhé čtvrtiny vyhráli 17:4, čímž si připravili luxusní náskok do druhého poločasu. Ačkoli se hráči Sokola Pražského snažili seč jim síly stačily, projevila se ve druhém poločase vyrovnaná střídačka a výšková převaha stříbrných medailistů z ME U16. V reprezentačním výběru se dokázali opět prosadit podkošoví hráči, kteří společně zaznamenali 52 bodů a svou aktivitou otevřeli prostor k zakončení svým spoluhráčům z perimetru. 
Ve druhém utkáni proti sobě nastoupili domácí BCM Nymburk proti reprezentaci Maďarska do 18 let. Maďaři se na utkání velmi dobře připravili, dokázali zpomalit náš přechod na útočnou polovinu a v postupném útoku narušili naše kombinace. My jsme nastoupili bez Martina Kříže, jehož nahradil Robin Matějka, který si odbyl ve středu svoji premiéru v MNBL v dresu Kolína. Právě Robin, byl důležitým stavebním kamenem tohoto zápasu. Nejen, že zaznamenal 15 bodů, blýskl se i 4 asistencemi, výbornou obranou, ale byl autorem i posledního koše 6 vteřin před koncem utkání. Na jeho úspěšné zakončení z pod koše už Maďaři nedokázali odpovědět a my jsme si připsali nejtěsnější možné vítězství ve druhém zápase turnaje. U obou soupeřů vyčnívali nad ostatními 2 hráči - na maďarské straně Perl s 16 body, 9 doskočenými míči a 7 asistencemi, na naší straně chorvatský křídelník Eddi Jurčevič, který zaznamenal 25 bodů a doskočil 5 míčů.
Jaký byl názor Michala Ježdíka na dnešní zápasy: "Druhý den turnaje byl ve znamení jasné výhry reprezentace nad Sokolem Pražským - reprezentanti působili kompaktněji a v některých fázích utkání dokazovali, že jejich potenciál je veliký. Zajímavostí prvního duelu byl souboj trenérů, bratrů Tremlů. Druhý zápas byl velmi dramatický, Maďaři hráli velmi dobře a sahali po první výhře na turnaji, ale nám se podařilo v koncovce najít cestu k vítězství. Velmi dobře zahráli Jurčevič s Matějkou, u Maďarů Perl".

Nymburk do 19 let - Maďarsko do 18 let 70:69 (20:15, 39:32, 51:51)
Body: Jurjevič 25 (5 doskoků a 5 zisků), Matějka 15 (4 asistence), Stegbauer a Tomášek 8, Petřivý 6, Vida 5, Horák 3, Nový, Šebek, Pae a Preskienis 0 - Perl 16 (9 doskoků a 7 asistencí), Velkey 11, Varga 9...
BCM Nymburk - reprezentace Maďarska
Česko do 17 let - Sokol Pražský do 19 let 85:60 (19:17, 47:32, 58:46)
Body: Pecháček, Slanina a Kouřil 15, Peterka 14, Šoula a Svoboda 8, Dedek a Choleva 3, Šlechta a Veselý 2, Šoukal 0 - Kološ 10, Reimer 9, Kuneš 8, Bernáth a Kohout 7, Smrž a Zelenka 5, Dvořák 3, Šop, Haltmar a Korous 2, Babický 0
Sokol Pražský - reprezentace ČR


Crystal Bohemia Cup 2011, Nymburk – 3.den
I v závěrečném utkání turnaje zvítězili naši junioři. Tentokrát to bylo nad Sokolem Pražským o 6 bodů a opět až v samém závěru. Sokolové trápili naše družstvo vynikající obrannou hrou, ve které střídali několik obranných systémů (zónová obrana, osobní obrana, presink po celém hřišti a kombinovaná obrana box+1), čímž přinutili naše mladíky zakončovat z jiných pozic, než tomu bývá standardně v jiných utkáních. O úspěšnosti jejich obrany svědčí naše nízké procento úspěšnosti střelby ("2" - 29%, "3" - 19%).  Nízké procento střelby jsme eliminovali výborným doskakováním (celkem 53, z toho 26 pod košem soupeře). Zde se výborně činili Kříž - 15 doskoků, Jurjevič - 8 a Stegbauer 7. Rozhodující okamžiky utkání přišli v samém závěru, kdy se nám podařilo zaznamenat jednoduché koše po útočném doskoku, nebo z rychlého protiútoku po předcházejících ztrátách soupeře. Utkání se hrálo ve vysokém tempu, i když na hráčích bylo vidět, že hrají třetí utkání a mezitím ještě pilně trénují na dopoledních trénincích, který byly samozřejmou součástí turnaje.
 
Ve druhém zápase si naši reprezentanti do 17 let snadno poradili s o rok staršími Maďary, kteří se snažili, ale upřímně řečeno, na náš tým neměli. Petr Treml dal příležitost všem 12 hráčům a ti se odvděčili výborným nasazením po celých 40 minut. Vynikající momenty opět měli klíčové kameny reprezentace Kouřil (jeho asistence a vidění hřiště jsou opravdu mimořádné), Šoula (nasazení v obraně a maximální snaha být první na útočné polovině), Pecháček ( je velmi spektakulární, dobře se na svou výšku pohybuje, zlepšil hru zády ke koši, které ale zatím chybí pestrost ve volbě zakončení), Slanina (opět vynikající na doskoku) a Peterka, který jako kdyby nechtěl diváky nechat zapomenout na MEU16 (byl u všech důležitých momentů na doskoku, při zakončení, i v rychlém protiútoku). Podkošová trojice Pecháček - Slanina - Peterka, doplněná Svobodou může budit na MS do 17 let velký respekt. Jediným otazníkem může být jejich schopnost a ochota vyrovnat se větším fyzickým kontaktem, což jim dělalo problémy v prvním utkání proti našemu družstvu do 19 let. Výkony reprezentace rostly zápas od zápasu a jejich účast byla ozdobou našeho turnaje. 

Česko U17 - Maďarsko U18  83:53 (28:10, 39:25, 51:38)
Body: Pecháček 18 + 8 dosk., Peterka 16 + 9 dosk., Kouřil 14 + 8 as., Šoula 10 + 5 dosk., Dedek 9, Svoboda 6, Slanina 5, Šoukal 3 + 6 dosk., Veselý 2, Šlechta a Choleva 0 - Velkey a Perl 12, Bognar 9 + 7 dosk.,...
reprezentace ČR - reprezentace Maďarska
BCM Nymburk U19 - Sokol Pražský U19  62:56 (17:13, 31:30, 43:43)
Body: Kříž 14 + 15 dosk. + 4 as., Nový 14, Matějka 8, Stegbauer 8 + 7 dosk., Pae 6, Jurjevič, Adamec a Preskienis 4, Horák, Petřivý, Šebek a Vaněk 0 - Kuneš 14 + 7 dosk., Reimer 11 + 6 dosk., Kohout a Kološ 7, Bernáth 5, Korous 4, Haltmar, Daněk, Dvořák a Šop 2, Babický a Zelenka 0
BCM Nymburk : Sokol Pražský
 
vloženo: 30.12.2011 13:07 / přečteno: 14152x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.