ÚSPĚŠNÉ TÝMY U14 a U15

ÚSPĚŠNÉ TÝMY U14 a U15

Vynikající úspěch dosáhla obě žákovská družstva do čtrnácti i patnácti let. Obě hrála žákovskou ligu a obě postoupila do celostátní extraligy. V pátek před vánoci se obě družstva se svými trenéry sešla na slavnostní večeři v hotelu Postřižiny (foto ve fotogalerii).

Po základní části se týmy rozdělily do dvou skupin, ty horší týmy pokračují v lize, ty nejlepší čtyři z každé skupiny odehrají extraligu, do které se započítávají výsledky s příslušnými týmy dané skupiny základní skupiny. V kategorii U15 byla vytvořena jedna skupina o 12 účastnících, v kategorii U14 dvě po osmi. Do závěrečného turnaje FINAL-8 postupuje u kategorie U15 prvních osm týmů z extraligy. V kategorii U14 je postup do závěrečného turnaje FINAL-8 složitější. Po odehrání zápasů extraligy z každé ze dvou skupin následují vyřazovací souboje. Vítězové základních skupin extraligy se utkají o pořadatelství MČR na dva zápasy. První zápas se neprodlužuje, druhý zápas se prodlužuje jen v případě rovnosti v součtu obou zápasů. Družstva na 2. – 7. místě se utkají o postup na MČR (křížem napříč skupinami 2-7, 3-6, 4-5) na tři vítězné zápasy v režimu 2 – 2 – 1.

 
Jak postupovala jednotlivá družstva?
 

Starší žáci U15 si počínali ve své skupině ligy velice dobře. Prohráli jen dva zápasy s lídrem z Liberce, přičemž druhý zápas na domácí palubovce se prodlužoval. Nymburští hráči si tak do základní skupiny přenesli čtyři vítězství a zahajuje ze třetího místa za bezkonkurenčními týmy USK Praha a Kondorů Liberec.


Tabulka základní části ligy.

 Tabulka U15
 

Mladší žáci U14 si postup zabezpečili ve druhé polovině základní skupiny. Po první polovině bylo jasné, že konkurentem na postup je družstvo BC Kolín. V polovině na tom byli o trochu lépe kolínští basketbalisté, kteří při shodném počtu bodů ze vzájemných zápasů porazili Nymburk doma o pět a v Nymburce prohráli jen o tři. Při rovnosti bodů by tedy čtvrté místo patřilo Kolínu.

Ve druhé polovině však nejprve Kolín nečekaně klopýtl v Pelhřimově, čím při předpokládaném vývoji znamenalo postup Nymburka. Naši hráči však neponechali nic náhodě a v posledních čtyřech kolech už brali jen vítězství a to i nad vítězem skupiny Pardubicemi, tak nad druhým v pořadí SAM BŠM Brno.


Tabulka základní části ligy.

Tabulka U14 
 

Oběma týmům gratulujeme a přejeme hodně úspěchů v dalších bojích extraligových skupin. 

 
vloženo: 25.12.2014 21:15 / přečteno: 11171x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.