ZAČÍNAJÍ ZÁVĚREČNÉ TURNAJE MČR

ZAČÍNAJÍ ZÁVĚREČNÉ TURNAJE MČR

Trenér Pavel Beneš se se svým týmem opět probojoval na závěrečný turnaj Mistrovství ČR. Jeho kadeti do 17 let z loňského výběru pro letošní sezonu zestárli na U19.

V extralize juniorů do 19 let nebyli Benešovi svěřenci možná tak úspěšní jako mezi kadety, ale to je při přechodu do vyšší kategorie, kde je rozmezí dvou let, obvyklé. Tým se nejčastěji pohyboval kolem středu tabulky, ale měl výborný finiš a díky němu se nakonec probojoval na páté místo. Stejně bodů měl i šestý Sokol Písek, ale horší skóre vzájemných zápasů s nymburskými mladíky. Schéma play-off přisoudilo Polabanům soupeře z hlavního města Sokol Pražský. Byť měl Sokol celkově v základní části o dvě vítězství více než Nymburk, ve vzájemných zápasech měli mírně navrch Středočeši. Doma zvítězili 82:55 a v Praze prohráli 56:68.

 

Play-off je jiná soutěž, kde se mažou všechny úspěchy i neúspěchy dosažené v základní části. Hráči Basketbalové akademie Nymburk navázali na pozitivní skutečnosti a svého soupeře dokázali porazit hned v prvních dvou zápasech na palubovce Sokola. V nich se hosté prezentovali především výbornou obranou, která v součtu obou zápasů nedovolila domácím nastřílet ani sto bodů. V útoku sice Akademici zůstali v obou případech pod sedmdesátkou, ale na jednoznačné vítězství to stačilo. Třetí utkání, které se hrálo druhý dubnový víkend v Nymburce, bylo paradoxně nejvyrovnanější. Hosté se dlouho drželi, ještě pět minut před koncem prohrávali o tři body. Nakonec obě družstva nastřílela více bodů, než byl jejich průměr za první dva zápasy čtvrtfinále, ale na nymburském vítězství se nic nezměnilo.

 

O nadcházejícím víkendu čeká nymburské hráče U19 na Folimance dva zápasy. V prvním kole, v semifinále, se utkají s vítězem základní části USK Praha, který nasbíral pouze dvě prohry. Ač by se zdálo, že při souboji prvního s pátým je favorit dán, v tomto případě tomu tak není. Vzájemné zápasy hovoří lépe pro Nymburk. Ten vyhrál na palubovce USK 84:72, a doma nestačil v bojovném utkání jen 60:64.

 


Program MČR U19
Sobota 23. 4. 2016

15:30     USK Praha - BA Nymburk

                Slavnostní zahájení

18:00     GBA – Synthesia Pardubice

 
Neděle 24.4.2016
13:00     o 3. místo
15:30     Finále
                Slavnostní zakončení
 

O krátký rozhovor jsme požádali trenéra BA Nymburk Pavla Beneše.

 

Považujete naši účast ve FINAL 4 za větší úspěch než vloni s U17?

To určitě ne. Získat titul Mistra ČR v jakékoliv kategorii je největší týmový úspěch, kterého lze dosáhnout.

Čím jsme si, podle Vás, postup do závěrečných bojů vybojovali?

Máme vynikající týmovou chemii a kluci se snaží si herně vyhovět. Každý zná svou roli, úkoly a zodpovědnost. Speciálně ve čtvrtfinále nám vyšla taktika, se kterou jsme do série vstoupili. Hráči ji přijali za svou a dokázali ji plně realizovat.

Letos máte s USK pozitivní bilanci. Má to nějaký význam pro semifinálový zápas?

Myslím, že to nehraje žádnou roli. Bude rozhodovat momentální sportovní forma, koncentrace, osobní klid a odvaha. Prostě spousta maličkostí může rozhodnout o osudu utkání na jednu nebo druhou stranu.

Loňské Final Four s U17 jste vyhráli. Jaké jsou naše šance v tomto ročníku? Koho považujete za největšího favorita?

Domnívám se, že specialitou tohoto Final Four je, že nemá jasného favorita. Ze všech týmů, které se letos zúčastní, může vyhrát opravdu každý. Já svým klukům věřím. Jako tým jsme připravení se o titul Mistra ČR naplno poprat.

 


Vzkaz Pavla Beneše:
Pokud chcete vidět elitní juniorský basketbal, neváhejte a přijďte nás na Folimanku podpořit v co největším počtu. Buďte našim šestým hráčem stejně, jako po celou sezonu. 
 
vloženo: 21.04.2016 16:14 / přečteno: 8556x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.