IRON MAN V NYMBURCE

IRON MAN V NYMBURCE

První úraz této sezony počkal na naše basketbalisty do 5.kola. Při souboji o míč došlo k nezaviněnému střetu hlav dvou hráčů Rostislava Uhlíře a Roberta Tomaszka. Zatímco ostravský hráč z toho vyšel možná jen s bouličkou na hlavě, Robert ztratil trochu krve a pevnost nosních kůstek.


Na první pohled přímo v ostravské hale se zdálo, že zranění nebude tak vážné, protože došlo jen k prasknutí kostí nikoliv k nějakému posunu. Jistotu dalo až středeční vyšetření v nemocnici. Lékař týmu MUDr. Michal Hamtil konstatoval: „Jedná se o neposunutou zlomeninu nosních kůstek, která se bude léčit konzervativně. Pro ochranu bude muset nosit masku, která bude chránit citlivé místo.“ Pochopitelně nás zajímalo, jak dlouho bude trval léčení: „Doba léčení je individuální, nos bude srůstat 4-5 týdnů, bolestivost by měla vymizet tak po týdnu, pokud by nedošlo k dalšímu zhmoždění,“ odpověděl Hamtil. A právě proto, aby nešlo k nějakému nechtěnému zhmoždění, vyfasuje Robert ochranou masku z plexiskla, která od loňského podzimu zahálela ve klubové skříni. Robert tedy bude ode dneška vyzdoben stejně jako vloni Monty Mack nebo o rok dříve Darius Washington. „Hráč může s maskou fungovat v podstatě bez omezení. Pokud budou mít hráči střelecký trénink, může si hráč masku sejmout,“ doplnil doktor Hamtil.

 

O krátký rozhovor jsme požádali také pacienta:

Cítil jsi nějaký úmysl hráče Ostravy?

V žádném případě. Rosťa mě nemohl vidět. On byl sehnutý, já se po míči natahoval a jak se Rosťa zvedal, narazil do mého nosu zadní částí hlavy.

Jak ses cítil po zranění?

Moc jsem to nevnímal. Jen jsme cítil ránu a bylo jasné, že je nos zlomený. Ještě, když jsem ležel, ke mně přišel lékař Ostravy a řekl mi, že nos je asi zlomený, ale není zkřivený. To mě trochu uklidnilo.

Je to tvoje první zranění nosu?

Kdepak, už třetí, ale to je basketbalisty normální. Nejsilnější zážitek mám hned z prvního případu. To mi bylo 15 let. Byl jsem z tohoto trochu přepadlý. Tatínek mi ale řekl: „Neboj se budeš žít, nos je daleko od srdce.“

Jak se cítíš teď?

Dobře. Předevčírem byl nos napuchnutý, dnes už je to dobré.

Považuješ to za vážné zranění?

Nepovažuji. Pokud nejsou žádné komplikace, dostaneš masku a můžeš klidně hrát.

Omezuje tě zranění v aktivitě?

Ve středu jsem dostal volno, protože v úterý mě hodně bolela hlava. Dneska už půjdu na trénink a dostanu masku – moc mi sluší (smích) vypadám jak Iron Man.

Jak dlouho budeš masku používat?

Počítám tak dva týdny. Všechno záleží na tom, jak se budu cítit. Maska je ale dobrá, myslím, že mě nebude nijak omezovat ve hře.

 

Galerie našich IRON MANů:


 

     

 Monty Mack

 Iron Man z filmu

 Darius Washington


 

 

 
vloženo: 23.10.2008 00:00 / přečteno: 15055x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.