GENO PŘILETĚL DO NYMBURKA

GENO PŘILETĚL DO NYMBURKA

Ve středu v podvečer se v Nymburce po dvacetihodinové cestě objevil Eugene Lawrence. Do tréninkového procesu se však zařadí až později.

Eugena, kterého od prvního odletu v sobotu zdržel příchod hurikánu, letěl poměrně komplikovanou cestou přes Montreal a Paříž. Vzhledem ke dvoudennímu výpadku letů z New Yorku, vládl na letišti JFK trochu zmatek a zpoždění letů byla zaznamenána téměř u každého spoje. I proto Eugene nestihl v Montrealu navazující spoj a několik dlouhých hodin strávil na tomto kanadském letišti. Další cesta už byla bez komplikací a zpoždění.

Nezbytné formality Eugena chvíli zdržely v kanceláři a po krátkém setkání s hráči a trenéry na začátku tréninku se odjel ubytovat. I přes zranění v dutině ústní jsme si chvíli s našim rozehrávačem povídali. Komplikované otevírání úst a smích jen napůl dával tušit, že jeho čelist je „sdrátovaná“.

 
Proč ses rozhodl jít do Nymburka?

Byla to dobrá příležitost, jak se posunout ve své kariéře dopředu a dostat se do lepšího týmu a do kvalitnějších soutěží.

Pomohlo při rozhodování, že Nymburk bude hrát VTB ligu a Eurocup?

Nymburk se stal už známým a respektovaným týmem v Evropě a skutečnost, že Nymburk bude hrát tyto dvě soutěže bylo pochopitelně důležitým faktorem rozhodování.

Co je tvým, osobním cílem pro sezonu?

Chci být dobrou součástí tohoto týmu, chci pomoci v kvalifikaci o Euroligu.

Přemýšlel jsi během finále, že by tě mohl Nymburk oslovit?

Ne. Já jsem se plně soustředil na finálové zápasy, abych pomohl svému Prostějovu k co nejlepšímu výsledku.

Těšíš se na zápas Nymburk – Prostějov?

Zatím je to brzy, ale už jsme s některými bývalými spoluhráči mluvil a mám se prý připravit, že ne mě budou hrát hodně tvrdě (smích).

Hodně amerických hráčů je rádo v Nymburce i proto, že je to blízko do Prahy. Je to i tvůj případ?

Jasně, je to vynikající příležitost Prahu navštívit. Já jsem byl v Praze, když nepočítám cestu na letiště, zatím jen dvakrát. Věřím, že se mi naskytne příležitost vidět Prahu častěji než doposud.

Jsi rodákem z lidnatého New Yorku, pak jsi hrál v téměř padesátitisícovém Prostějovu a teď patnáctitisícovém Nymburce. Nebudeš se cítit osamělý?

Ne, s tím nemám problém. Když jsem studoval universitu, byla to St.Jones v NY, bydleli jsme v campusu, což je vlastně takové malé studentské město. Tak se tady vrátím do studentských let (úsměv).

 
Lawrence v šatně

Podívejme se na tvoje zranění. Jaké jsou tvé zdravotní problémy?

Mám zlomenou čelist. To je část těla, která se nedá dát dost dobře do sádry (smích), proto mám v čelisti voperovanou kovovou výztuhu.  

V čem tě zranění nejvíce omezuje?

Pochopitelně jídlo. Nemohu jíst žádnou pevnou stravu, takže teď mám v snídani, obědu i večeři jen polévky nebo kaše. Takže žádný McDonald, žádné maso, žádné hranolky…..

Mluvit můžeš?

Pokud tolik nepohybuji s čelistí, tak to docela jde. Hned po operaci bylo i mluvení velice nepříjemné. Teď je to o hodně lepší, protože otok v ústech se zmenšuje. 

Kdy budeš připravený hrát?

Budu vědět až po konzultaci se specialistou na čelistní chirurgii. Moje zapojení do tréninkového procesu bude rozhodně postupné. Nejprve budu moci začít trénovat individuálně bez kontaktu, tedy především posilovna a střelba. Po určité době se budu moct zapojit do hry pět na pět. Také bude asi nutná výroba nějakého speciálních chrániče. O době, kdy budu plně připravený hrát nechci nijak spekulovat. Snad to bude co nejdříve….

 
Jak jsi přežil Irene?

My bydlíme v Brooklynu, kde to nebezpečí nebylo tak velké, ale stejně jsem dva dny nevycházel z domu. Uposlechl jsem výzev v televizi i rádiu, aby nikdo zbytečně nechodil ven. Byl to takový zvláštní týden. Jen pár dní před Irene zasáhlo východní pobřeží silné zemětřesení, za chvíli potom hurikán. Nikdo nevěděl, co si o tom má myslet a co ještě dalšího přijde. Byl to takový zvláštní pocit. 

 
 
vloženo: 02.09.2011 00:40 / aktualizováno: 02.09.2011 07:42 / přečteno: 12557x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.