BUDUĆNOST HRAJE ATRAKTIVNÍ RYCHLÝ BASKETBAL

BUDUĆNOST HRAJE ATRAKTIVNÍ RYCHLÝ BASKETBAL

Na postřehy o našem prvním soupeři jsme se zeptali možná největšího odborníka na jihoslovanský basketbal Predraga Benáčka. Krátký rozhovor a pozvánku současného trenéra Kolína najdete dále.


Podgorica je stejně jako Vršac nepříjemný soupeř. Oba týmy jsou silné ekonomicky, organizačně i hráčsky.
Co je typické pro černohorský tým?
Jsou tam hráči, kteří si ohromně věří, oni jsou přesvědčeni, že jsou nejlepší tým ligy. Je to mladý tým s mladým trenérem a hrají atraktivní rychlý basketbal. Kromě rychlosti v přechodu do protiútoku jsou nebezpeční na doskoku.
Co na ně bude platit?
Nymburk se musí soustředit především na obranu. Nesmí dopustit útočné doskoky soupeře a nesmí je nechat vybíhat do rychlých protiútoků.
Jak se hraje v hale v Podgorici?
Myslím si, že tam nebude nějak velká a bouřlivá atmosféra. Spíše by se měl Nymburk připravit na chladno. Jestli se v poslední době nic nezměnilo, je to velká hala a vždycky tam byla zima.
Říkáte, že tam nebude bouřlivá atmosféra. Diváky basket nebaví?
Nedá se říct, že je nebaví, zajímají se o něj hodně. Spíše bych řekl, že jsou namlsaní. Přišlo by jich hodně, když se bude hrát třeba play-off Adriatické ligy nebo závěrečné boje Eurocupu. Po pravdě, Nymburk přijede do míst, kde nedávno hrály týmy jako Maccabi Tel Aviv nebo Real Madrid. To je podobné, jako když do Nymburka přijede třeba Kolín.
Jaké šance dáváte Nymburku?
I když Podgorica je silný tým, myslím si, že Nymburk má také silný tým, dostatek zkušeností i kvalitu hráčů na to, aby svého soupeře porazil. Musí se však maximálně koncentrovat a soustředit na svůj výkon. Nemůže si dovolit ani na vteřinu hrát lehkovážně a čekat, že se soupeř sesype. Více věřím v prvním zápase Nymburku než Podgorici. Důležitý bude kromě výkonu hráčů i výkon fanoušků. Ti musí Nymburk neustále hnát dopředu, musí být slyšet a pomáhat naleptávat psychiku soupeře.
Vy sám přijdete?
Bude-li to jen trochu možné, určitě! Protože rád sleduji kvalitní zápas live. Jen přímo na zápase můžete vychutnat tu správnou atmosféru. Kdybych chtěl svým kamarádům doporučit nějaký pěkný večer, pozvu je na úterý do Pardubic.
Pro koho je výhodné, že jeden z týmů už odehrál dva zápasy v poháru?
To je lepší pro Podgoricu. Oni už ochutnali evropský pohár a navíc uspěli se silným soupeřem. Ovšem největší výhodou Podgorice je její účast v Adriatické lize a mají za sebou spoustu kvalitních zápasů. Nymburk tady v lize prostě nemá soupeře ve většině zápasů.

 

 

 
vloženo: 18.11.2008 00:00 / přečteno: 14238x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.