JAKÝ BYL A JAKÝ BUDE

JAKÝ BYL A JAKÝ BUDE

Začátek roku se vždy nabízí jako vhodný čas pro bilancování a plánování. Jaký byl rok 2008 a jaký bude rok 2009? k tomuto tématu řekli pár slov hráči i realizační tým.  


Petr Benda
Pro mě byl minulý rok po basketbalové stránce úspěšný, získal jsem s Nymburkem první titul, vyhrál jsem také poprvé Český pohár a podařilo se nám postoupit i do dalšího kola ULEB Cupu. Já si z basketbalového hlediska nemůžu vůbec stěžovat. V do nového roku si přeji, to samé, co v minulém roce, i když se nám postup do dalšího kola Eurocupu komplikuje. Šanci máme a doufám, že se o to ještě popereme.

Ladislav Sokolovský
Loňský rok byl dobrý a bude mi úplně stačit, když ten nový bude úplně stejný jako ten právě skončený.

Aleš Chán
Loňský rok byl dobrý a od letošního se snažím nečekat vůbec nic, abych nebyl zklamaný.

Michal Křemen
Já si na nic nestěžuji, mám se tady velice komfortně a stačí mi, když nadcházející rok bude stejný jako ten minulý.

Justin Gray
Pro mě byl loňský rok určitě basketbalově zajímavý a doufám, že bude i tento. Chci vyhrát s Nymburkem titul a moc si přeji postoupit v Eurocupu. A všem, co mají basketbal rádi přeji, ať si ho dosytnosti užívají!
Radek Nečas
Rok 2008 bych rozdělil na dvě sezony – loňskou a letošní. Minulá sezona byla úspěšná, protože jsme postoupili za skupiny ULEB Cupu a vyhráli jsme Český pohár a titul. Bohužel se s reprezentací nepodařilo probojovat ani do dodatečné kvalifikace a to je zklamání. Letošní sezona je rozehraná a je v našich rukách, jak skončí. Nejbližší cíl je jasný, chceme vyhrát na horké půdě v Podgorici a věřím, že i poslední zápas proti Vršaci přitáhne diváky a hala bude praskat ve švech. Do nového roku si přeji hlavně, ať jsme všichni zdraví.

Blake Schilb
Rok 2008 nebyl vůbec špatný, vyhrál jsem s Nymburkem titul a pro mě to byla vůbec první mistrovská medaile v životě. A hlavně se mi narodil můj syn! Rok 2009 chci začít úspěšně výhrami a užívat si basketbal. Chci v roce 2009 změnit několik věcí, aby byl ještě lepší, než ten loňský.

Arthur Lee
Loňský rok byl pro mě dobrý, velmi se dařilo, pouze se to pokazilo na samém konci roku porážkou v Děčíně. Pořád jsme ale nejlepší v lize. Pro nás je velkou věcí Eurocup, máme před sebou dva důležité zápasy  a já si přeji, aby rok 2009 začal v tomto směru úspěšně!

Pavel Slezák
Minulý rok byl v lize úspěšný, i když jsme poslední zápas v Děčíně prohráli. Škoda jen, že jsme v Eurocupu nevyhráli více zápasů, protože teď musíme oba zbývající vyhrát. Do nového roku si přeji, abychom postoupili v Eurocupu dál, vyhráli pohár a ligu.

Goran Jagodnik
Pro mě byl rok 2008 ne zcela dobrý, byl složitý v tom, že jsem se zranil, nemohl hrát a musel postoupit operaci. To trvalo osm měsíců a to je velká část roku. Od té doby, co jsem v Nymburce se to zlepšilo a do roku 2009 si přeji, abych hrál lépe a lépe. To si samozřejmě přeji i pro celý tým. Chci vyhrát s Nymburkem titul a Český pohár a moc bych si přál postoupit v Eurocupu. To by byl opravdu dobrý začátek tohoto roku.

Matej Venta
Rok 2008 byl úspěšný – skončil jsem na druhém místě v Mattoni NBL, podepsal jsem v týmu mistra, a to je velký krok dopředu. Kdyby to bylo tak každý rok, byly by to výborné. Do nového roku si nejvíce přeji, abych byl zdravý, aby tým vyhrával a abych byl šťastný doma.

Muli Katzurin
Rok 2008 byl pro Nymburk opravdu skvělým rokem, sehráli jsme skvělé zápasy v Evropě, hráli jsme skvělý basketbal, vyhráli jsme pohár a titul, byl to prostě a jednoduše úspěšný rok. Pro mě i ostatní členy týmu to byl radostný rok, pokud se daří týmu, odráží se to na náladě lidí s týmem spojených. To co se dařilo byla ale obrovská týmová práce všech lidí okolo nymburského týmu. Byl to dobrý rok i pro hráče, zářným příkladem je Rado Rančík, který po skvělé sezóně tady dostal nabídku z Trevisa nebo Monty Mack, který šel do Turecka.
Začal rok 2009 a my máme před sebou naplnění podobných cílů jako v roce 2008. Chceme vyhrát titul, obhájit Český pohár. V Evropě máme stále ještě šanci, moc si přeji aby se nám podařilo to co v loňském roce, i když vím, že to vůbec nebude jednoduché. Jsme jiným týmem a doufám, že tento jiný tým dovede obhájit to, čeho dosáhl ten tým loňský.

Ronen Ginzburg
Pro mě jako asistenta kouče byl rok 2008 samozřejmě úspěšný, dařilo se nám jak v domácí lize, tak v ULEB Cupu. Pro rok 2009 mám přání nejen pro sebe, ale i pro celý klub – obhájit loňské úspěchy v lize a postoupit v Eurocupu.

Miroslav Jansta
Kromě poslední zápasu v Děčíně byl rok velice úspěšný. Cením si nejen výsledků, ale také mediálního dosahu úspěchů a zvýšení povědomí o Nymburce v Česku i Evropě. V tomto roce bych rád, abychom zopakovali výsledky z minulého roku. Musíme zabojovat ještě v Eurocupu, abychom si vybudovali dobrou výchozí pozici do příští sezony.

Rudolf Šimeček
Rok 2008 byl nejúspěšnějším rokem v klubové historii. Nezaznamenal jsem ani žádné velké organizační problémy. Celému realizačnímu týmu se podařilo zabezpečit sezonu, aby nikdo nepocítil důsledky nějaké špatně odvedené práce nebo nedodělků. V roce 2009 chceme udržet pozice v rámci českého i evropského basketbalu. Je těžké si teď dávat fixní cíle, když je před námi tolik neznámých: co udělá světové krize a zda se podaří či nepodaří prosadit zákon o zařazení sportovců kolektivních sportů do pracovního poměru. Následující rok po stránce finančního zabezpečení nebude lepší než letošní a tak našim cílem je udržet rozpočet na současné výši.

Vratislav Šístek
Pro nás byl rok 2008 velice úspěšný, postup ze skupiny byl největším úspěchem v historii klubu, obhajoba titulu a zisk Českého poháru tento počin ještě vygradovaly. Takový výkon bude v roce 2009 velice těžké obhájit. Do roku 2009 si přeji, aby byli všichni hráči zdraví a abychom mohli hrát kompletní. Také si přeji, aby nás finanční krize zasáhla co nejméně. Myslím, že by nám nic nemělo zabránit v obhajobě vítězství v Českém poháru i lize.

Vlastimil Ježek
V minulém roce se nám vcelku vyhýbala závažná zranění. Zhatil nám to jen zraněný kotník Blake Schilba těsně před zápasem Eurocupu. Byl jsem také spokojený s přístupem hráčů k systémům regenerace. Za to jsem rád. Nastolili jsme nový systém v rámci regenerace, že opravdu víme přesně, co každý hráč dělá, co dostává a velice dobře se toto ujalo. Hráči to dodržují a sami mají zájem to rozvíjet. Novinkou, která se nám v loňském roce povedla, je zařazení stabilometrických plošin do tréninků ale i do rozcvičení před zápasem doma i venku. Tímto cvičením se posilují nejen kotníky ale i celý systém stabilizace. Do dalšího roku si nemůže fyzioterapeut přát nic jiného než zdraví hráčů, aby bylo co nejméně zranění a aby hráči byli co nejlépe připraveni a aby na ně nedolehla únava, se kterou často přicházejí různá zranění. Pochopitelně si také přeji úspěch týmu, aby se vše dotáhlo, kam se má.


 
vloženo: 01.01.2009 00:00 / přečteno: 13808x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.