ZAČÍNÁ TO U LETENEK

ZAČÍNÁ TO U LETENEK

Technický asistent týmu Michal Hubálek má na výpravě do Petrohradu a Clappenburgu, kde je momentálně Nymburk v Německu ubytován, na starosti věci související s provozem a hladkým průběhem věcí. Jako bývalý vrcholový basketbalista a dvojnásobný mistr ligy dobře ví, jak zajistit hráčům jejich pohodlí.

Jak logisticky náročné je zorganizovat takový šestidenní trip obsahující dva zápasy venku, z toho jeden v Rusku a druhý v Německu? Co všechno se musí zařídit?

Nejdůležitější je naplánovat lety, to je to hlavní. To nemám na starosti já, ale od toho se odvíjejí všechny další věci. Pak je důležité, kdy nám soupeř přidělí časy tréninků. Podle nich se sestavuje celý plán. Na časy tréninků se naváží časy obědů, večeří a snídaní, doprava na tréninky, videomeetingy a všechno ostatní.


Podle jakých kritérií se plánují lety?

Podstatnou roli hraje cena letenek. Pak závisí na tom, kam se letí. Od toho se odvíjí výběr leteckých společností. Ideální by bylo vlastní letadlo (smích). Pak bychom si mohli sami určovat časy letů. Třeba před cestou do Ruska bychom si dali dopolední trénink doma, přiletěli na místo, vyspali se a druhý den jeli na zápas. Bohužel to takhle nejde, tak se hledají různé alternativy. Co se týče létání do Ruska, je tu ještě jeden problém. Ztrácíme hodiny kvůli časovému posunu.  Na náš čas vždycky trénujeme pozdě večer, ale dá se to zvládat.


Dělají soupeřící týmy třeba nějaké obstrukce, kterými vám znepříjemňují život?

Většinou to bývá fér, jenom někdy se nám nelíbí přidělené časy tréninků, nebo nedostaneme ručníky na trénink nebo na zápas, tak si je musíme vzít z hotelu. Občas máme málo vody. To jsou ale spíš otázky na maséry, kteří to musí řešit.


Co jsou pak přímo na místě tvoje největší starosti?

Většinou se to týká kontroly, jestli je všechno tak, jak jsme si objednali. Ať už co se týká jídla, nebo místnosti a techniky, kde probíhají porady u videa. A pokud se vyskytnou problémy, je potřeba je operativně z minuty na minutu vyřešit. Když je všechno dobře naplánované dopředu, usadňuje to situaci na místě.


Jaké jsou požadavky na hotely, aby se v nich mohl tým jako je Nymburk ubytovat?

Musí dobře vařit a udělat jídelníček tak, jak my si ho přejeme a dopředu pošleme. To je striktně dané. Většinou se jedná o čtyřhvězdičkové hotely, aby měli hráči pohodlí. Nedá se předem zjistit, jestli bude vše podle našich představ, ale v Nymburce už s tím máme hodně zkušeností. Jezdí se do známých destinací. Jinak ale žádné zvláštní požadavky nemáme.


Jaký hotel byl zatím nejlepší?

Určitě v Litvě ve Vilniusu na kvalifikaci o Euroligu. Jinak už mi ty hotely ale dost splývají (smích).


Musíte řešit také nějaké zvláštní požadavky hráčů? Třeba co se týče jídla?

Vybíraví nejsou. Jíme kuřecí maso, ryby, před zápasem těstoviny, dále vepřové, hovězí. Jsou to klasická jídla, která jedí všichni sportovci. Jenom Rašid Mahalbašič nejí z náboženských důvodů vepřové. Když ho máme k večeři, tak jemu se objednává extra kuřecí, ale to je drobnost.


Takže když bude nějaké týmové opékání prasete, Rašid to asi neocení?

Rašid ne, ten si určitě nedá.


Ty už máš kariéru za sebou, ale s týmem jíš pořád takhle zdravě. Nemrzí tě to? Už by sis mohl dopřávat…

Je to tak. Vždycky když se vracíme domů z nějakého delšího výletu, tak si u přítelkyně dopředu objednávám svíčkovou nebo guláš.


 
vloženo: 17.12.2013 20:02 / přečteno: 9278x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.