STEPHENOVO KILO

STEPHENOVO KILO

Minulý týden ve středu byl Stephen Holt ve Španělsku, ve čtvrtek v Nymburce, v sobotu hrál zápas proti Prostějovu a v úterý je s novým týmem na Sardinii a připravuje se na první zápas předkola play-off Champions League. Slušných 168 hodin.

V posledním utkání proti Prostějovu odehrál Stephen Holt dvacet tři a půl minuty a byl druhým nejvytíženějším hráčem našeho týmu po Tony Meierovi. Svoje minuty využil ke vstřelení 10 bodů a prokázal svou agresivitu nejen v obraně, kdy byl těsným stínem všech hráčů, které bránil, ale také v útoku. Pravda, ještě se mu nedařily trojky, pokusů měl sedm, ale neproměnil ani jeden. Občas měl problémy v obraně, při řešení některých týmových úkolů, což ale po jednom společném tréninku není nic, co by ho mělo nějak frustrovat.

 

„Byla to pro mě výborná příležitost poznat nového hráče v zápasovém zatížení. Je pro mě důležité vidět, jaké jsou jeho možnosti při zapojení do týmových akcí na obou stranách hřiště. Zápas jsme měli pod kontrolou, a tak nebylo podstatné, zda po nějakém nedorazu v obraně inkasujeme koš dva. Myslím si, že i pro Stephena to byla dobrá škola. Spoluhráči mu pomohli zorientovat se v některých akcích přímo na hřišti,“ řekl k výraznému zapojení nového hráče do zápasu trenér Ginzburg.

 

Nakonec byl Stephen i tím hráčem, který dodal stý bod v zápase a bude pravděpodobně prvním hráčem, který zaplatí „dobrovolný“ příspěvek do týmové pokladničky za kilo v zápase, i když ještě nedostal žádný plat.

Stephen HOLT v zápase proti Prostějovu 

Po jeho příjezdu a po utkání s Prostějovem vznikl následující rozhovor.

 

Jak Tě překvapilo angažmá v Nymburce a jak dlouho to trvalo mezi koncem v Zaragoze a začátkem v Nymburce?

Bylo to rychlé. Dozvěděl jsem se to tři, čtyři dny před tím, než jsem do Nymburka vyrazil. Dostal jsem zprávu od svého agenta, že se o mě Nymburk zajímá. Když jsem pátral, kdo v Nymburce hraje, zjistil jsem že tu je můj kamarád z university Diamon Simpson. A tak jsem mu zavolal a zjistil si nějaké „zákulisní“ zprávy o Nymburce.

 
Jaké to byly zprávy?
Jak vidíš, jsem tady (smích).
 
Potkali jste se s Diamonem při studiu?

Úplně ne, on je o pár let starší. Když jsme já nastupoval na universitu, on tam končil. V létě jsme ale na universitě trénovali, on jako absolvent, já jako nováček.

 

Ptal ses také zaragozského spoluhráče Šimona Puršla na Českou republiku?

Ano, Šimon je můj velmi dobrý kamarád, dobrý mladý český hráč a ptal jsem se ho, pochopitelně. Neřekl o České republice a Nymburku nic špatného (úsměv).

 
Co tě nejvíce láká na angažmá v Nymburce?

Bude to pro mě nové prostředí, nová výzva, poznám zase jiný herní styl, to každého hráče v jeho kariéře hodně obohatí. Champions League bude pro mě vzrušující příležitost. Ještě jsem nikdy evropský pohár nehrál. Doufám, že se Nymburk dostane co nejdál, abych měl šanci si zahrát v co největším počtu zápasů.

 
Znáš historii basketbalového Nymburka?

Trochu jsem si historii proběhl. Vím, že má v české lize hodně titulů, že startoval v Eurocupu, VTB lize, Adriatické lize - to je skvělá vizitka mého nového týmu.

 

Čím si myslíš, že Nymburku nejvíce pomůžeš?
Myslím, že moje přesnosti jsme v rychlém přechodu do útoku, v řešení pick and rollu. Věřím, že i moji spoluhráči poznají, že nejsem sobecký hráč.

Stephen HOLT v zápase proti Prostějovu
 
A co obrana?

Lepší jsem v obraně hráče na míči než mimo míč (úsměv). Rád vytvářím tlak na hráče po celém hřišti. Myslím, že se mi to dneska docela dařilo, hlavně ve druhé půli. Měl jsem několik zisků.

 

Na to, že jsi v Nymburce ani ne 50 hodin, jsi v zápase proti Prostějovu dostal dobrou porci minut. Překvapilo Tě to?

Nečekal jsem to, ale jsem rád. Měl jsem s týmem k dispozici pouze jeden trénink. Nebyl jsem si jistý se všemi akcemi postupného útoku, co moji spoluhráč hrají. Ale snažil jsem se hrát agresivně.
 
Deset bodů v prvním zápase to není špatné…

Ano, samozřejmě. Spoluhráči mi říkali, abych střílel. Průběžně mi radili akce postupného útoku a přihrávali mi. Myslím si, že bych mohl být ještě efektivnější a v dalších zápasech budu určitě ještě lepší.

 
Dal jsi i stovku a teď bude platit…

Je to bláznivé (smích). Někdo mi říkal, že budu za kilo platit. Řekl jsem si no a co, je to můj první zápas, tak to prostě dám. Střelu jsem proměnil.

 
Neproběhlo Ti hlavou, že bys tu šestku jen nahodil?

Ne, byl to můj první zápas. Sice budu muset platit, no a co?

 
Hodnotíš svůj vstup jako dobrý?
Určitě, měl jsem několik dobrých akcí v útoku i obraně. Jsem rád, že jsem se snad dobře zapsal. Myslím, že příště si ještě svoje čísla vylepším zvlášť při střelbě z dálky. 
 
vloženo: 07.02.2017 11:55 / přečteno: 8228x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.