KENDRICK DO EL NEBO NBA

KENDRICK DO EL NEBO NBA

Kendricka Raye v nymburském dresu v příští sezoně už neuvidíme, podepsal totiž smlouvu v Maccabi Tel Aviv, ale stále ještě s možností, že ani v tomto týmu nebude hrát, protože zamíří ještě o štok výš do americké NBA.

Kendrick nevysoký postavou však byl vidět více než dost a to nejen svým výskokem, díky kterému ovládl i smečařskou soutěž při All Star Game na sklonku roku 2017 v Ústí. Bylo jasné, že kolem něj budou kroužit skauti ostatních týmů a bude jen velmi těžké, ne-li nemožné, ho v dresu se lvem na hrudi udržet.
 

Kendrick se tak zařadí k těm hráčům, kteří po angažmá v Nymburce zamířili do Euroligy. Zatím se to povedlo osmi zahraničním hráčům: Chassonu Randlovi, Diamonu Simpsonovi (ten také do Maccabi), Blaku Schilbovi, Dionte Christmasovi, Aubrey Colemanovi, Adamu Hessovi, Vladimíru Štimacovi nebo Dariu Washingtonovi.

 

„Opět se potvrdil výborný skauting izraelských trenérů, kteří do týmu přivedli hráče, který si svou výjimečností řekl o posun ve své kariéře. I když nás pochopitelně trochu mrzí, že Kendrick nebude v Česku bavit svou hrou diváky, přejeme mu všechno nejlepší do jeho budoucí kariéry ať už v Eurolize nebo v NBA,“ dodal k přestupu hráče Ondřej Šimeček

 

Kendrick se pochopitelně nevzdává možnost zaplout do nejkvalitnějšího basketbalového kolotoče zvaném NBA a jde této výzvě naproti. Momentálně Kendrick hraje Letní ligu (Summer League) za Utah Jazz. Nám se povedlo našeho bývalého hráče na chvíli vyrušit z přípravy, aby krátce odpověděl na pět otázek.

 
Kolik nabídek jsi po sezoně měl?

Myslím si, že o mě byl docela zájem, hodně klubů sondovalo, ale Maccabi byl týmem, který podal jasnou nabídku.

Co pro Tebe znamená hrát za Maccabi?

Především hrát v té nejvyšší evropské úrovni basketbalu.

Jakou máš šanci na účast v NBA?

Intenzivně na tom pracuji v Summer League za tým Utah Jazz.

Jak důležitý byl úspěch v Nymburce?

Řeknu to tak: Bez Nymburka bych nemohl být v pozici, jako jsem teď… takže hodně důležitý. Jsem rád, že jsem mohl svou kariéru začít právě v Česku a v Nymburce.

Co ses v Nymburce za ten rok naučil?

Hodně, opravdu hodně. Co já považuji za nejdůležitější? Byl jsem v průběhu roku, jak se říká, nahoře i dole, ale naučil jsem se, že když budu tvrdě na sobě pracovat, mám šanci se posunout ke správnému konci.

 

Kendrick, ač výjimečný hráč, v podstatě nastupoval z druhého sledu jako střídající hráč. Pravdou je, že v našem loňském výběru rozdíl mezi základní pětkou a střídající pěticí moc velký nebyl.

 

V Basketball Champions League si Kendrick jako 10. nejlepší střelec soutěže připsal 15,3 bodů na zápas. Pokud bychom ovšem přepočítali počet bodů na čas strávený na palubovce, strčil by Kendrick všechny své lépe postavené soupeře s klidem do kapsy. Kendrick totiž odehrál pouze 20,5 minut na zápas a nejlepší střelec BCL na 19 bodů v průměru spotřeboval 34,8 minut na utkání.

 

V Kooperativa NBL odehrál Kendrick ještě o dvě minuty méně. Ve 40 zápasech to bylo 18,7 minuty, přesto byl nejlepším střelcem Nymburka s 548 body (13,7 na zápas). V NBL ho tento výkon zařadil na 15. pořadí, ale opět berme do úvahy čas, který strávil na palubovce. Kendrick v sezoně také doskočil 154 míčů, což je číslo, které si připisují především pivoti.

 

Nám nezbývá než popřát Kendrickovi pevné zdraví a splnění jeho snu naskočit do NBA.

 
 
vloženo: 20.06.2018 09:32 / přečteno: 7760x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.