ZPOTIL JSEM SE HODNĚ

ZPOTIL JSEM SE HODNĚ

Ve čtvrtek se k týmu připojili tři čeští reprezentanti. Mezi nimi i Pavel Pumprla. Hráč, který je v tisku prezentován jako hráč s raketovým vzestupem kariéry. Před dvěma lety opomíjený v Prostějově, vloni jedna z hvězd Opavy, v létě reprezentant a teď hráč Nymburka. Hned po prvním tréninku s Nymburkem jsme mu položili několik otázek. 

Byly to prázdniny, kdy jsi měl velmi krátkou dobu volna mezi sezonami. Jak ses s tím vyrovnal?
Nebyla to úplně první zkušenost. Před dvěma nebo třemi roky jsem absolvoval podobný blok  v mládežnické reprezentaci. Popravdě řečeno jsem ani nečekal, že bych se mohl zapojit do reprezentace. Absolvoval jsem tzv, junior kemp s Michalem Ježdíkem, ale nakonec se situace vyvinula tak, že na mém postu byl akutní nedostatek hráčů, a proto mě trenér Ježdík povolal i do vlastních zápasů. Byť to bylo na poslední chvíli, jsem za to rád, i když jsem tomu musel obětovat v podstatě celé prázdniny. 
V minulé sezoně jsi hrál hodně, o prázdninách reprezentace a teď máš před sebou deset měsíců zase basketbalu. Nebudeš mít oranžového míče plné zuby?
Pro nás, kteří máme basket jako zaměstnání je výhodou to, že svůj sport bereme i jako koníček. Navíc já ještě nehraju basket na vrcholové úrovni tak dlouho, aby mě to nebavilo. Sice mě mrzí, že jsem nemohl trávit více času se svou přítelkyní, ale jinak mi to tolik nevadilo. 
Užil sis nějaké volno, nějakou rekreaci?
Obrázek
Pár dní jsme byli s přítelkyní na chatě, ale volno bylo hodně rozkouskované. Spíše se dá počítat na dny než týdny. 
Ve dnech volna jsi opravdu odpočíval nebo ses udržoval v nějaké provozní teplotě?
Jelikož jsem věděl, že s trenérem Ježdíkem nás nečeká nic jednoduchého, nezbývalo nic jiného, než se udržovat ve fyzické kondici i ve dnech volna. Proto jsem jezdil na kole, na bruslích nebo jsem chodil do posilovny. Úplně bez pohybu jsem nezůstal. 
Poznamenal neúspěch reprezentace tvou psychiku do dalšího působení v Nymburce?
Spíše to bylo zklamání krátkodobého charakteru. Mrzelo mě to hodně, ale řekl jsem si, že s klubovou kariérou to nemá nic společného a že na to člověk musí rychle zapomenout. Není to jen jiná kapitola v knize, je to jiná kniha. 
Kdy jsi začal v době prázdnin přemýšlet o tom, že nastoupíš do nového prostředí, kde boj o minuty na palubovce je hodně těžký?
Je pravdou, že co chvíli se to ke mně vracelo během celého reprezentačního bloku. V době, kdy se blížil samotný nástup se to stupňovalo. Stále ve mně určité očekávání je, i když už tréninky začaly. 
Jaké pocity převládají v tvém očekávání – radost, tajemno, strach?
I strachu v tom trochu je. Je to takový pozitivní strach, který mě dokáže vybičovat ke zlepšování. Určitě to bude velká změna. Nymburk má úplně jiné ambice, než měla Opava. Jsem zvědavý nejen na to, jak se mně a celému týmu bude dařit, ale těším se i na všechno okolo. 
Na co ses nejvíce těšíš?
To je těžká otázka, nevím co vybrat. Těším se na všechno okolo, od zázemí a profesionality klubu, která na tebe všude čiší, na spoluhráče, na kvalitu tréninku.…... To je pro mě posun, jak se teď moderně říká, na úplně jiný level. Proto nemohu jmenovat jednu věc, na kterou se těším.  
Na co se vůbec netěšíš?
Na to, že přijdou zápasy, ve kterých se vůbec nedostanu na palubovku. Věřím, že mě takové situace namotivují k ještě lepším výkonům, abych si místo na palubovce zasloužil. 
Jak se cítíš po prvním tréninku?
Musím říct, že jsem se zpotil docela dost a nebylo to jen vysokou teplotou v hale. Doufám, že mám z reprezentačního bloku natrénováno a že budu všechny tréninky i nadále zvládat. 
 
vloženo: 27.08.2009 22:30 / přečteno: 14687x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.