TISKOVÁ KONFERENCE

TISKOVÁ KONFERENCE

Dnes v poledne se konala v Nymburce tisková konference klubu ČEZ Basketball Nymburk za účasti Rudolfa a Ondřeje Šimečka, trenéra Ginzburga a všech hráčů.     

Nejprve Ondřej Šimeček krátce zrekapituloval úspěchy minulé sezony na všech úrovních, kde Nymburk hrál – Mattoni NBL, Český pohár , Eurocup a Adriatická liga. Dále krátce představil VTB ligu, především systém soutěže a připomněl, že ligy se zúčastní devět zemí. Tiskový mluvčí klubu podal také pár informací k nadcházející kvalifikaci o Euroligu. „Pokud tým neuspěje v kvalifikaci, má automaticky zajištěno místo v základní skupině Eurocupu,“ potvrdil to, o čem se delší dobu mluví. Krátká zmínka padla také o změnách v personálním obsazení vedení klubu a to o jmenování Michala Ježdíka do funkce sportovního ředitele. 

Část úvodního příspěvku byla věnována mediálním otázkám minulého roku. Vizibilitu klubu dokumentoval na sedmi miliónech shlédnutí webových stránek Adriatické ligy, stejně tak, že televizní přenosy mířily do společenství 30 miliónů diváků. „Několik zápasů Eurocupu přenášela televizní stanice Eurosport, která dodává signál do 60 zemí světa a pokrývá 40 mil. domácností. Těžko budeme hledat v Česku jiný týmový sport, který by měl stejné pokrytí jako Nymburk v minulé sezoně,“ podtrhl Ondřej Šimeček mediální dosah. Ještě vyšší čísla však nabízí účast ve VTB lize. „Potenciální trh diváků je kolem 250 miliónů lidí a pravidelně se VTB ligou zabývá více až padesát různých médií,“ doplnil výhled pro nadcházející sezonu.

tisková konference

Potom tiskový mluvčí předal slovo generálnímu manažerovi klubu panu Rudolfu Šimečkovi. Ředitel klubu přidal ještě jednu změnu v trenérském složení. „Po zkušenostech z loňské sezony a vzhledem k tomu, jak náročná sezona nás čeká, rozhodli jsme se angažovat kondičního trenéra. Jeho hlavním úkolem je a bude udržet kádr hráčů zdravotně a fyzicky na takové úrovni, abychom byli schopni tři hlavní soutěže absolvovat a pokud možno s co nejširším kádrem zdravých hráčů,“ připomněl druhou zásadní změnu na soupisce týmu. Rudolf Šimeček také potvrdil, že se Michal Ježdík zapojí i do některých trenérských povinností jako skauting nebo individuální práce s mladými hráči. „Na soupisce máme 14 hráčů, a to je podle nás minimální počet pro tak náročnou sezonu,“ řekl R.Šimeček ke kádru družstva a dodal: „Počítá se s tím, že v průběhu sezony se podle důležitosti a hlavně zdravotního stavu budou někteří hráči pauzírovat a odpočívat.“

tisková konference

Mluvilo se pochopitelně o cílech pro nadcházející sezonu. Hlavním cílem je pochopitelně obhájit titul na domácí půdě. „Pro nás je zisk titulu podstatný i v tom, že pouze mistr Česka má jistotu účasti v Eurocupu.“ Další cíl také pochopitelný a to zisk Českého poháru. Nejbližším cílem je postup v kvalifikaci do Euroligy. „Pokud se nepodaří postoupil, je našim cílem postup mezi posledních 16 týmů v poháru Eurocup,“ doplnil Šimeček. Novou soutěží je VTB liga a cíle si v ní nedává klub nízké. „I přes nespornou kvalitu soupeřů je cílem klubu skončit na lepším než pátém místě, abychom mohli zasáhnout do play-off,“ vyřkl generální manažer velice těžký cíl. 

Kromě cílů se také hovořilo o rozpočtu klubu. Vzhledem k počtu zápasů a náročnosti sezony bylo nutné vybudovat širší kádr oproti minulým sezonám. S tím pochopitelně souvisí i rozpočet. „Rozpočet, který jsme měli na minulou sezonu jsme ponížili o náklady na Adriatickou ligu a letošní rozpočet se bude pohybovat mezi 50 – 55 milióny korun,“ prozradil R.Šimeček budget nymburského týmu. Je to však rozpočet nejen na A-tým, ale také na všechny týmy, které nejsou zapojeny do projektu Basketbalového centra mládeže (U15, U17 a U19), což činí 9 družstev.

Na konci svého příspěvku se ředitel klubu R.Šimeček zmínil o vstupenkách. Ceny vstupného zůstaly pro zápasy Eurocupu stejné, jen některá místa byla „přesunuta“ do levnějších sektorů. Vstupenky na domácí ligu a VTB ligu se o deset korun snížily na 50,- Kč pro Mattoni NBL a 70 Kč pro VTB ligu. Školy a basketbalové klubu budou moci dosáhnout na dotované vstupenky, které se budou prodávat nejen na zápasy hrané v Pardubicích, ale také na zápasy hrané v Nymburce. Vstupenky se budou také prodávat prostřednictvím portálu Ticketstream.

„Prodejní místa budou dvě. Jedno v hale ve vestibulu a druhé v prodejně Exico v Nymburce,“ napověděl R.Šimeček, kde bude možné zakoupit vstupenky v rámci předprodeje.


Doplněno bude ještě slovo trenéra Ginzburga 

  
 
vloženo: 20.09.2011 20:05 / přečteno: 11787x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.