BASKETBALOVÝ PROGRAM

BASKETBALOVÝ PROGRAM

V prvních prosincových dnech si můžete užít basketbalu do sytosti. Od druhého do osmého odehrajeme doma čtyři zápasy ve třech soutěžích.

Každé utkání bude mít svůj náboj, každé i svůj důvod, proč se přijít do haly podívat.


Začínáme v pátek druhého od šesti večer proti Děčínu v Mattoni NBL. O motivaci v tomto utkání hráči nebudou mít nouzi. Děčín jednak patří mezi první pětici týmů ligového pořadí. Do sestavy se vrátil Pavel Houška, na rozehrávce najdete nejznámějšího Američana v českých službách Ella Sanderse, pod košem už zase poletuje Tarvis Williams a z perimetru pálí sniper Admir Alić. V hlavách našich hráčů určitě ještě trochu bublá jediná porážka v letošním ročníku Mattoni NBL o 27 bodů. Připomeňme jen, že v sezoně 2008/09, ještě pod vedením Muliho Katzurina, nás Děčín den před koncem roku porazil (78:86) a v odvetě si od nás odvezl zatím největší ranec v historii pětapadesáti vzájemných zápasů 107:54 (o 53 bodů). K lepšímu fandění vás bude pomáhat pivo, které se bude čepovat grátis.


Hned v neděli budete moci od 16:30 hodin sledovat souboj ve VTB lize. Přivítáme vyslance euroligového basketbalu Asseco Prokom Gdyňa. Bude to poprvé, co se v Nymburce v oficiální soutěži ukáže tým, který startuje v Eurolize. Mohlo by se zdát, že Prokom se šesti porážkami v Eurolize nebude silný, ale kvalita kádru litevského trenéra Pačesase i po odchodu elitního střelce i doskakovače Geeho zůstala zachována.


úterý zavítá do České republiky zástupce litevského basketbalu z městečka Prienai (11 tisíc obyvatel - partnerským městem v Česku je Sušice) sehrát čtvrtý zápas Eurocupu. Tým, se kterým zítra rozehrajeme první kapitolu letošního dvojutkání v Eurocupu, má v této soutěži zatím vyrovnanou bilanci jedné výhry a jedné prohry. Litevský basketbal, bez ohledu na věhlas týmu, je bezesporu kvalitní a národní jednota družstva (ani jeden zahraniční hráč) bude jistě důležitým prvkem jejich týmové hry. Utkání začíná v Pardubicích v ČEZ Aréně od 18:00 hodin a Česká televize ho nevysílá ani ze záznamu.


Ve čtvrtek dohrajeme první polovinu základní části Mattoni NBL. Severočeské Pandy z Ústí nad Labem. Bude to po necelých třech letech, které klub strávil v nižší soutěži, co se střetneme se zástupcem krajského města. Poslední zápas Nymburka a Ústí nedopadl pro naše čtvrteční hosty moc dobře, v Nymburce prohráli 63:133, tedy o 70 bodů. V aktuální kádru však najdete dva střelce, kteří patří mezi nejlepší desítku v lize McFadden a Longmire na sedmém resp. devátém místě dohromady nastříleli 33,85 bodů na zápas, což je 44% všech bodů, které Ústí v lize letos dalo. Když k tomu přidáme třetího nejlepšího střelce T.Hrubého, už činí podíl těchto tří hráčů skoro 60%.
 
vloženo: 28.11.2011 19:55 / přečteno: 10339x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.