LION LADIES

LION LADIES

O nových cheerleaders jsme si povídali s Radkou Křemenovou a Terezou Nemešovou, zakladatelkami nové skupiny roztleskávaček. 

Nový basketbalový rok, noví hráči, nové cheerleaders. Tak snad těmito slovy by se dala označit nadcházející sezóna ČEZ Basketbal Nymburk. Ke změnám dochází a tak se i stalo v rámci našich roztleskávaček. Po 11ti letém působení opustila naši palubovku taneční skupina Easy dance a místo ní nastupuje taneční skupina nová - s příhodným názvem LION LADIES. Za vznikem stojí, dalo by se říci, spojení dvou kontroverzních postav nymburského basketbalového dění a to Radka Křemenová (manželka našeho bývalého hráče) a Tereza Nemešová (jedna z bývalých hlavních aktérek taneční skupiny Easy dance). Každý nový začátek sebou přináší spoustu překvapení, abychom alespoň některá odhalili, zeptali jsme se přímo obou zakladatelek, jaké jsou jejich představy, k jakým změnám dojde a na co se můžeme těšit.

 

Pravda, je to velmi nezvyklá kombinace, jak jste se našly, jak vznikl nápad udělat novou taneční skupinu?

Radka: Nápad vyšel od Terezy. Ozvala se mi na začátku prázdnin, že má jistou vizi a zda bych ji v tom nepodpořila. Mám reklamní agenturu a s Terezou jako hosteskou již několik měsíců spolupracuji a protože byla v rámci práce vždy naprosto zodpovědná, spolehlivá a ambiciózní, vyslechla jsem ji a postupem času se pro nový projekt nadchla. Měla jsem pocit, že si můžeme ve spoustě směrů pomoci a vyhovět. Navíc i pro mě je to jistá změna a posun, nehledě na to, že holky, které dobře vypadají a dobře tančí, mohu v komerčním průmyslu všestranně využít.

Tereza: Nápad jsem měla, jen mi chyběla odvaha do toho skočit rovnýma nohama. Hledala jsem někoho, kdo má o tanci alespoň trochu ponětí. Věděla jsem, že Radka dříve tančila a věděla jsem, že se v prostředí basketbalu pohybuje už několik let. Navíc jsme si po pracovní stránce vždy rozuměly. Vypracovala jsem určitý návrh a ten přednesla vedení klubu. A vyšlo to.
 
Takže tančit budete obě nebo máte jinak rozvržené pracovní nasazení?
Tereza: Obě
Radka: Rozhodně (smích). Ta léta, co jsem tančila, jsou dávno pryč. Byla jsem se podívat na tréninku a myslím, že veškeré pohybové záležitosti přenechám holkám. Leda tak, že by některý zápas vyšel na 1.4. (smích), to možná… Ne, já se starám o propagaci a finance, Terka o tanec a hudbu. Společně vymýšlíme choreografie, oblečení apod. Dáváme i velký prostor zbytku týmu.
Tereza: Ano, pokud má kdokoliv, jakýkoliv nápad, ničemu se nebráníme, snažíme se tvořit týmově a s nadšením, leda tak nás to všechny bude bavit. Ono na tom americkém „open mind“ něco bude.
 
Dojde tedy ke změně kostýmů, choreografií, hudby?
Tereza: Vše bude zejména ve stylu RnB, ale nebude samozřejmě chybět ani pravý roztleskávačský obleček (ve zlato černé kombinaci) a několik dalších tematických kostýmů k daným písním, barvami rozhodně šetřit nebudeme.
Radka: Chtěly bychom jít trochu jinou cestou než tomu bylo sezóny předešlé. Abychom zaujaly, musíme být jiné. Taneční skupina, která působila před námi, byla profesionální a plná kreativních vystoupení, musíme se lišit, ve stejném stylu v rámci porovnání bychom nejspíš neuspěly. Víc zatím asi neprozradíme.
  

Takže se můžeme těšit na jiný taneční styl nebo dokonce přesun k akrobacii?

Tereza: Akrobacii moc zařazovat nebudeme. Naším zájmem je hlavně udělat show a pobavit diváky. Hranice našeho tanečního stylu jsou opravdu široké od baletu přes latinu až po hip hop. Každá z našich tanečnic vyniká v něčem jiném, je potřeba choreografii přizpůsobit a nechat vyniknout toho, kdo vynikat může.

Radka: Máme nasmlouvané choreografy z pražských profesionálních tanečních skupin, ti by nám měli být pomocnou rukou. Nemusíme holky vyhazovat do vzduchu, abychom zaujaly a pobavily. Chceme přijít s hudbou, která je známá, která nenudí, a já věřím, že pokud se mi podaří holky obléct do modrých trenek a bílých jarmilek v rytmu „když se podaří, co se dařit má…“, určitě sklidí velký potlesk (smích).
 
Až takhle?

Radka: Může to být i takhle, proč ne, v rámci zábavy – copak je někdo, kdo chodí na basket a nezná Poupata?!(smích). Jinak, jde o to, že i basketbal je určitá kultura, lidi, co na něj chodí (zvláště ti mladší) se určitým způsobem oblékají a poslouchají určitou hudbu, je potřeba s touto kulturou splynout, leda tak se utvoří celek, který funguje.

Tereza: Ale samozřejmě to není jen o hip hopu, takže proto budeme chtít naše taneční styly měnit, aby si v nás každý našel kousek svého já.
 

A najdou si i fanynky nymburského basketbalu potěšení pro své oko v rámci muže v sestavě cheerek?

Radka: Tak já myslela, že ty raději necháme hrát basket, ale jestli někdo z hráčů má zájem, tak dobrovolnosti se meze nekladou – 35sekund vystoupení, 25 sekund time, to se dá stihnout (smích).

Tereza: (smích) Teď vážně, hlavní sestavu chceme vytvořit zejména z dospělých dívek, ale dveře nezavíráme, pokud by se našel nějaký šikovný tanečník, může to s námi zkusit, ale pozor Lví ženy jsou lví ženy.
 
Takže náš čekají zcela nové tváře?

Tereza: Bude to tak půl na půl. Nikomu jsme nebránily a kdo chtěl, tak ten se přidal, takže se v našich sestavách objeví i velmi známé obličeje, ovšem stejně tak i nové tváře.

Radka: Pravda je, že jsem to od začátku hnala směrem starších dívek. Mám názor, že roztleskávačky musí být buď malé děti, aby to působilo roztomile, a nebo ženy, které mají „drive“. Na basket chodím (jezdím) už víc než 15 let a přesně vím, čím uchvacovaly například roztleskávačky Mlékárny Kunín (Nový Jičín) a když jsem viděla, co za show bylo na ME na Malorce, to člověk opravdu žasl – ovšem v rámci tohoto se bavíme o úplně jiném světě.
 
Jaké máte tedy požadavky na nové cheerky?

Tereza: Do týmu zařazujeme starší, usměvavé, energické a zodpovědné holky, které v sobě mají nadšení pro tanec a vystupování před diváky. Vytváříme skupinu holek, které jsou si k sobě věkově blízko, to je myslím v týmu poměrně důležité. Nechodíme spolu jen týmově tančit a trénovat, podnikáme i různé společné společenské akce, které nás více stmelí jako tým.

Radka: Za mě je nejdůležitější zodpovědnost, smysl pro disciplínu, nadšení. Chci, aby v týmu byly holky, které to dělat chtějí, které to baví. Nemusí udělat 5 přemetů za sebou, ale pokud se bude hodinu a půl usmívat na všechny, jsem spokojena. A pokud k tomu udělá ještě těch 5 přemetů, zlobit se nebudu (smích).
 

Jak by měla (měl) nový zájemce o zařazení do kádru cheerek postupovat ?

Tereza: Je to jednoduché, stačí poslat na e-mail lionladies@seznam.cz nebo kremenova@restpromotion.cz napsat něco málo o sobě, poslat fotku a my už se pak každé zájemkyni individuálně ozveme.Stále nabíráme nové tváře. Určitě to stojí za zkoušku.

Radka: Určitě se dalším novým tvářím nebráníme. Můžeme jim nabídnout nejen možnost stát se roztleskávačkou pro ČEZ Basketbal Nymburk, ale i spoustu pracovních nabídek v rámci hostesingu a podobně. Před pár dny jsme navázaly spolupráci s agenturou, která bude dodávat cheerleaders na KHL zápasy HC LEV Praha, takže možností je spousta, stačí se jen nebát.
 

Takže se mají diváci na co těšit?

Tereza: Nechceme nic slibovat, ale uděláme maximum pro to, abychom lidi bavily. Výše uvedený mail slouží i k tomu, že nám může každý napsat, jakýkoliv názor, co se mu líbí a co ne. Prostě názory lidí, kterým tančíme, jsou pro nás důležité

Radka: V brzké době dodáme nějaké i fotografie z akcí a tréninků, odkaz na naše webové stránky a setkarty cheerek. Chtěly bychom i diváky zapojit do soutěží, kdy pro vítěze například nacvičíme choreografii na jeho oblíbený song a pokud všechno půjde dobře, rádi potěšíme o vánocích nějakým tím pohledným kalendářem našich dívek. Pravda ovšem je, že aby to fungovalo, tak stejně tak, jak my uděláme maximum pro diváky a budeme tady pro ně, potřebujeme, aby i oni tady byli pro nás. Každý potlesk holky rozhodně potěší a společným zápalem a fanděním určitě dožene ČEZ Basketbal Nymburk k vysněným trofejím. 
 
vloženo: 25.08.2012 09:17 / přečteno: 12006x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.