FUTURE STAR CZ

FUTURE STAR CZ

USK Praha a ČEZ Basketball Nymburk vstupují do roku 2009 s novým projektem FUTURE STAR CZ, jehož hlavním cílem je vychovat mladé české hráče pro vrcholový mužský basketbal. Oba kluby tak realizují svůj společný zájem připravit pro český basketbal nové mladé hráče a to nejen na úroveň nejvyšší české soutěže Mattoni NBL, ale i pro elitní evropský basketbal a českou reprezentaci.


Projekt bude zahrnovat spolupráci obou klubů na vytvoření komplexních podmínek nejen v basketbalové oblasti, ale i v ostatních složkách přípravy. Důraz bude kladen vedle basketbalu na specifickou fyzickou připravenost hráčů, studium, lékařskou péči a regeneraci, sociální servis a celkovou životosprávu mladého vrcholového sportovce. V neposlední řadě bude prioritou i získávání mezinárodních zkušeností jak samotnými hráči, tak trenéry a dalšími spolupracovníky projektu.
Účastí ČEZ Basketball Nymburk jako nejlepšího českého klubu a USK Praha jako jednoho z historicky nejúspěšnějších českých klubů s aktuálně nejlepším mládežnickým centrem v ČR na projektu FUTURE STAR CZ tak bude vytvořen jedinečný kontinuální program pro mladé hráče od 15 let s možností plynulého přechodu přes nejvyšší mládežnické soutěže, Mattoni NBL až do druhé nejprestižnější evropské soutěže s mistrovským týmem ČR.
Stavebním kamenem projektu bude stávající Mládežnický program USK Praha, který bude postupně rozvíjen využitím jak nejmodernějších odborných trendů v přípravě mladých hráčů v Evropě, tak praktických mezinárodních zkušeností ze strany ČEZ Basketball Nymburk a jednotlivých osobností jako je první český hráč v NBA Jiří Zídek.
Společnými silami by tak oba kluby měly připravit cestu pro nové tváře nejen českého, ale i evropského basketbalu a navázat tak na současnou nominaci českého hráče Tomáše Satoranského mezi 12 kandidátů na vyhlašování nejlepších basketbalistů Evropy 2008 v kategorii „Young Men“.

 
vloženo: 08.01.2009 00:00 / přečteno: 14040x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.