NYMBURK CHCE PRO SHP ZLATO

NYMBURK CHCE PRO SHP ZLATO

Nymburk usiluje v právě probíhajícím play off o svůj 11. titul v řadě, a pokud se mu to podaří, připojí se k ostatním týmům Sportovního holdingu Praha, které měly úspěšnou sezonu. Triumfem v play off by basketbalový zástupce SHP dokonce zkompletoval sbírku medailí.

Hokejová sekce Sportovního holdingu Praha zažila veleúspěšnou sezonu. Lev Praha prošel ve své teprve druhé sezoně v Kontinentální hokejové lize až do finále, kde srdnatě bojoval o zisk Gagarinova poháru proti Metallurgu Magnitogorsk. V rozhodujícím sedmém zápase na ledě soupeře sice prohrál, ale obsadil skvělou stříbrnou pozici. Extraligová Sparta opanovala základní část a v play off došla do semifinále, kde nestačila na Kometu Brno. Získala tak kromě Prezidentského poháru i bronzové medaile. Pokud Nymburk ve svém play off naplní roli favorita, přinese do SHP chybějící zlato.


Lev pod vedením finského kouče Kariho Jalonena, který k týmu přišel v říjnu, obsadil se ziskem 99 bodů v 54 zápasech třetí příčku v Západní konferenci KHL za favorizovanými Dynamem Moskva a SKA Petrohrad. V osmifinále se střetl s chorvatským Medveščakem Záhřeb a poradil si s ním ve čtyřech zápasech. S dalším soupeřem, ukrajinským Donbassem Doněck, už sehrál vyrovnanější partii, kterou vyhrál 4:2 za zápasy. Ve druhém vzájemném duelu hráli tito soupeři historicky nejdelší duel KHL, který skončil vítězstvím Doněcku 4:3 až ve 127. minutě.


Ve finále konference čekal Lva Lokomotiv Jaroslavl. Tomu Pražané dovolili jen jediné vítězství a postoupili do finále ligy proti vítězi Východní konference, Metallurgu Magnitogorsk. Na ledě O2 areny, kde hrál už sérii s Jaroslavlí, pražský celek hned dvakrát posunul svůj vlastní rekord v návštěvnosti zápasu KHL, který se zastavil na 17 073 divácích. Dramatický souboj s ruským soupeřem nakonec prohrál až v rozhodujícím sedmém duelu v Magnitogorsku a získal stříbro.


Extraligová Sparta, která v sezoně slavila výročí 110 let od založení klubu, dokonce základní část české nejvyšší soutěže ovládla, a to s patnáctibodovým náskokem před druhým Třincem. Se ziskem 110 bodů tak překonala svůj rekord z ročníku 2011/2012 a slavila zisk Prezidentského poháru. Ve čtvrtfinále ji čekaly Vítkovice, které porazila jasně 4:1 na zápasy. V semifinále však nestačila na Kometu Brno, které podlehla 3:4 na zápasy. Po pěti letech tak získala medaili, tentokrát bronzovou.


Řadu úspěchů a cenných kovů touží rozšířit také ČEZ Basketball Nymburk, který právě hraje semifinále Mattoni NBL proti BK Opava. Pokud play off zvládne, získá už jedenáctý titul v řadě. Lize Nymburk kraluje od ročníku 2003/2004.

 
vloženo: 05.05.2014 14:52 / přečteno: 6936x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.