VRACÍ SE DARIUS WASHINGTON

VRACÍ SE DARIUS WASHINGTON

Jedenáctinásobný český šampion podepsal pro příští sezonu první zahraniční posilu. Dres ČEZ Basketball Nymburk bude podruhé v kariéře oblékat devětadvacetiletý 188 cm vysoký americký rozehrávač Darius Washington, který v týmu úspěšně působil v roce 2007.

Washington přišel do Nymburka v březnu 2007. Odehrál tu 26 zápasů, ve kterých střílel průměrně 12,8 bodů na zápas. Za dva body měl úspěšnost 63,0%, za tři 31,3%. K tomu přidal tři asistence na zápas.


V následující sezoně nastupoval v NBA za tým San Antonio Spurs, kde odehrál 36 zápasů. Ještě týž rok se přesunul do řeckého Arisu Soluň a poprvé v kariéře okusil Euroligu. Do konce sezony odehrál v nejprestižnější evropské klubové soutěži 9 zápasů, ve kterých měl průměrně přes 10 bodů na zápas.


Následně patřil v NBA týmu Chicago Bulls, ale sezonu odehrál v ruském Permu. Tu další byl prvním rozehrávačem Galatasaray Istanbul, kde se už podruhé v kariéře potkal v jednom týmu se současnou nymburskou oporou Radoslavem Rančíkem. Pro závěr sezony ale přestoupil do Lottomatica Virtus Roma.


Ve slavném italském týmu se v následující sezoně 2011/2012 znovu prosadil v Eurolize. Jako člen základní pětky odehrál 16 zápasů s průměry 13,0 bodů, 3,0 doskoků, 1,9 asistencí na zápas s 30% úspěšností střelby za tři body. Další roky působil v Turecku (Ankara) v Izraeli (Hapoel Eilat) a ve Francii (Le Mans). Poslední sezonu celou strávil opět v Turecku v týmu Olin Edirne Basketball.


„Jsme velmi rádi, že se nám podařilo získat Dariuse zpět do našeho týmu. Jeho kvality i charakter dobře známe a proto, když jsme s ním začali jednat, byla jen otázka času, kdy se dohodneme na podpisu smlouvy,“ řekl výkonný ředitel klubu Ondřej Šimeček.


Darius Washington

 
vloženo: 23.06.2014 12:41 / přečteno: 9975x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.