JUBILANT SOKY

JUBILANT SOKY

Basketbalista Ladislav Sokolovský, jedenáctinásobný mistr České republiky, mnohonásobný reprezentant České republiky a nyní šéf nymburské Basketbalové akademie, slaví dnes čtyřicáté narozeniny.

Láďa se narodil 28.července 1977 v Přerově a místní sokolovna se stala jeho prvním kolbištěm. V roce 1995 si ho zde vyhlédl lovec talentů Miky Pospíšil a osmnáctiletý dorostenec přestoupil do Brna. Ladislav Sokolovský není žádný přelétavý ptáček, za dvacet let aktivní kariéry mezi muži vystřídal pouze tři týmy – Brno, Opava, Nymburk. Za tu dobu získal 11 mistrovských titulů a v této kategorii je zatím vedoucím mužem české historie.
 

Jak už jsme napsali, Láďa vystřídal jen tři basketbalová města. Po třech letech v Brně, kde začínal v družstvu starších dorostenců, přestoupil do Opavy. Do týmu, který byl na konci 20.století na vrcholu basketbalového žebříčku týmů. Tři ze čtyř opavských titulů získal i Ladislav Sokolovský. Se stejným týmem má i jeden ligový bronz a dvě stříbra. Poslední opavské zlato získal Láďa v nervy drásajícím sedmém zápase finále právě proti našemu týmu.

 

O dva roky později už Láďa Sokolovský zvedal pohár pro vítěze ligy za náš tým. A stejně to pak vypadalo i na konci dalších sedmi sezon v našem klubu. V roce 2012 začínal Láďa Sokolovský svou devátou sezonu v Nymburce, ale počínající zdravotní potíže a klesající minutáž na palubovce vyústila v jeho odchod do Opavy, kde přeci jen frekvence zápasů byla daleko menší než v Nymburce.

 

Dohoda mezi ním a vedením klubu, že se po skončení aktivní kariéry Láďa vrátí do Nymburka jako trenér basketbalového centra mládeže se naplnila v roce 2015. „Před koncem každé sezony se mě z vedení Nymburka ptali, jestli budu ještě pokračovat a vždycky respektovali, že chci ještě pokračovat jako hráč a dali mi čas,“ řekl v roce 2015 Ladislav Sokolovský. Prvním jeho týmem byli kadeti U17 a stejná věková kategorie dovedla Láďu k jeho největšímu trenérskému úspěchu v Nymburce, když se v minulé sezoně stal s nimi Mistrem ČR kategorie U17.

 

Dnes je Ladislav Sokolovský hlavním trenérem  a vůbec šéfem celé Akademie, který se stará o její chod. Krom toho v nadcházející sezoně povede tým kadetů U17A v extralize, kde bude obhajovat titul Mistra ČR.

 

Oslovili jsme jeho bývalé trenéry, spoluhráče i funkcionáře a požádali je o přání našemu oslavenci. Tady jsou (seřazené abecedně podle příjmení):

 

Petr Benda (spoluhráč z Nymburka i reprezentace): Tak milý Ladislave, přeji ti všechno nejlepší k tvým kulatinám, i když mě to trošku překvapilo, myslel jsem, že jsi čtyřicetiny slavil už před pěti lety. Přeji Ti, ať si stále zdravý, popřál bych Ti i ať si stále krásný, ale to už asi neklapne, přeci ti nebudu lhát.

 

Pavel Beneš (spoluhráč z Nymburka i reprezentace): Láďo, přeju ti vše nej, především rodinnou pohodu a do té druhé čtyřicítky ať jsi v roli trenéra a manažéra stejně úspěšný jako v hráčské kariéře. Našlápnuto máš.

 

Zdeněk Hummel (tehdy trenér Opavy, když Láďa získal první titul): Přeju Ľaďovi všechno nejlepší, pevné zdraví a hodně úspěchů v trenérské práci. Na kluky jeho generace mám jen ty nejlepší vzpomínky. V nároďáku i Opavě vždycky odváděl maximum, byl to velký talent a skvělý kluk. Ovšem začátky nebyly vždycky tak snadné. Pamatuji si, když jsem ho poprvé postavil do základu v Opavě křičel na mě majitel klubu „Vyhoď toho Sokolovskýho!“… a já ho nevyhodil…

 

Miroslav Jansta (bývalý prezident klubu): Jsem nesmírně rád, že se Láďa Sokolovský dožívá životního jubilea právě v nymburském trenérském dresu, protože je to hráč, jakých bylo v posledních dvaceti letech v Čechách jako šafránu. Protože to je skvělý kluk, chci mu popřát co nejvíce zdraví a pevných nervů v nymburském dresu, ve kterém, doufám, vydrží, co mu „zdraví bude sloužit.“

 

Muli Karturin (tehdy trenér Nymburka, když Láďa získal první titul v Nymburce): Wow Sokymu už bude čtyřicet??? Soky přeji Ti jen všechno nejlepší. Byl jsi jedním z mých nejoblíbenějších hráčů. Sehrál jsi důležitou roli v tom, aby se Nymburka dostal tam, kde je dnes.

 

Radek Nečas (spoluhráč z Nymburka i reprezentace): Láďo, přeju Ti vše nejlepší k tvému kulatému jubileu. Teď už pojedeš panáčku pomalu s kopce dolů a čekají Tě samá pozitiva a sociální jistoty :-), bo čtyřicítka je věkem, kdy toho člověk má za sebou pomalu víc než před sebou :-) :-) :-) Ať ti špunti dělaj jen samou radost a jste všichni zdraví.

 

Miroslav (Miky) Pospíšil (jeho první trenér v mužské lize): Přeji mu, aby byl jeho basketbalový život ještě krásnější, když teď pracuje jako funkcionář. Byl jsi velmi dobrým a inteligentním hráčem a já doufám, že se prosadíš i jako funkcionář, aby se ten český basketbal i tvojí zásluhou trošku pozvedl, protože teď je to katastrofa.

 

Rudolf Šimeček (generální manažer Nymburka): Láďo, chtěl bych ti popřát, abys ani po čtyřicítce neubral na drajvu, se kterým ses chopil řízení naší Basketbalové akademie, také abys ze své práce a z výsledků svých svěřenců měl nejen dobrý pocit ale i radost. A samozřejmě dobré zdraví a optimismus a vše dobré i v soukromém životě!

 

Vratislav Šístek (vedoucí týmu mužů): Láďo, přeju Ti dalších plodných čtyřicet let ať máš pevnou ruku ve vedení, jako jsi měl na hřišti.

 

Maurice Whitfield (bývalý spoluhráč z Nymburka): Ze srdce Ti chci, jako svému bratru Sokymu, popřát všechno nejlepší. Vzpomínám si, když jsem poprvé hrál proti Tobě. Já v Novém Jičíně, Ty v Opavě,… chlape, jak ten čas letí! Jsem šťastný, že jsem pak mohl být i Tvým spoluhráčem a ještě šťastnější, že Tě mohu brát jako svého bratra a přítele. Krásné narozeniny starý brachu!

 
vloženo: 28.07.2017 13:35 / přečteno: 9523x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.