TISKOVÁ ZPRÁVA - PAVEL PUMPRLA

TISKOVÁ ZPRÁVA - PAVEL PUMPRLA

Vedení klubu doladilo prodloužení smlouvy s dalším hráčem loňské úspěšné sestavy Pavlem Pumprlou, který dva uplynulé roky v Nymburce minimálně zdvojnásobí. Pro pátý rok spolupráce si obě strany ponechaly opci.


Oren Amiel: „Další výborné rozhodnutí našeho managementu dohodnout se na pokračování smlouvy s Pavlem Pumprlou. Role našeho staronového hráče se neomezuje jen na basketbalové úkoly, on je lídrem na hřišti i mimo něj. Nikdy nemůže žádný soupeř podceňovat jeho zkušenosti. Věřím, že budeme moci společně pokračovat ve výborné spolupráci jako doposud.“
 

Téměř dvoumetrový rodák ze Zábřehu začínal s basketbalem v Prostějově v roce 2004 v juniorském týmu. V sezoně 2007-08 pro něho nezbylo v Prostějově mezi muži místo, a tak se Pavel přesunul do tehdy prvoligové Opavy. Ve slezském týmu o sobě dal hodně vědět a pomohl opavskému v návratu do NBL. 

 

Svými výkony ve Slezsku si Pavel řekl v roce 2009 o své první angažmá v Nymburce. Za tři roky získal Pavel Pumprla mezinárodní ostruhy v Eurocupu, ale také v Adriatické lize a ve VTB lize. V roce 2012 odešel do Španělska do týmu nejvyšší ligy z Obradoria, kde strávil tři roky. Ze Španělska vedly Pavlovy kroky do belgického Charleroi, se kterým se opět vrátil do Eurocupu. Ovšem Belgie nebyla zemí zaslíbenou, a tak se v únoru 2016 vrátil ještě na půl roku do Španělska do týmu z Madridu (Estudiantes). V roce 2016 s pak Pavel vrátil do Čech a pokračoval v misi započaté v roce 2009.

 

Dvě sezony Pavla Pumprly v Nymburce byly jako výrazně odlišné. Z první odehrál pouze část a devatenáctého listopadu během utkání v Jindřichově Hradci po nevinném souboji pod košem nevydřely v koleně křížové vazy a léčba tohoto, pro basketbalisty těžkého, zranění si vyžádala konec sezony. Pavel, jak je jemu vlastní, pečlivě rehabilitoval a na začátku nedávno skončené sezony byl připravený opět zasáhnout do zápasů. Dokonce převzal po Jiřím Welschovi kapitánskou pásku, kterou nese i v české reprezentaci.

 

V sezoně 2017/18 odehrál v Kooperativa NBL 36 zápasů, ve kterých nastřílel 220 bodů při patnácti minutách strávených průměrně na palubovce. K tomu přidal 106 doskoků, 54 asistencí a 41 získaných a pouze 29 ztracených míčů. V zápasech Basketball Champions League vynechal pouze jeden zápas v Itálii a trenér Amiel ho nasazoval průměrně na necelých 20 minut na zápas. K pětasedmdesáti bodům si připsal nezanedbatelných 70 doskoků.

 
 

Aktuální soupiska Nymburka (hráči pod smlouvou):

Petr Benda, Pavel Pumprla, Eugene Lawrence, Martin Peterka, Jaromír Bohačík, Martin Kříž, Tomáš Vyoral, Vojtěch Hruban.

 
vloženo: 27.06.2018 10:22 / přečteno: 7557x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.