TŘETÍ AMERIČAN

TŘETÍ AMERIČAN

Získali jsme už pátou posilu pro novou sezonu a třetí americkou. Na rozehrávku přichází Deishuan Booker. Pro dvaadvacetiletého rodáka z Las Vegas půjde o první profesionální angažmá, dosud hrál za univerzitu Long Beach State, kde patřil k lídrům. S naším klubem podepsal smlouvu na rok s opcí. Na testy pak přichází dvacetiletý Černohorec Alen Hadzibegovič.

Vedení klubu tak pokračuje v doplňování kádru o nadějné mladíky. Nymburk už získal třiadvacetileté americké pivoty Zacha Hankinse a Haydena Daltona, dvacetiletého českého reprezentačního rozehrávače Jakuba Tůmu a šestadvacetiletého chorvatského reprezentanta Roka Rogiče. Jde tak o výrazné omlazení soupisky, když věkový průměr příchozích hráčů je 22,8 roku. Naopak odešli Bracey Wright, Eugene Lawrence, Alex Davis, Michael Myers a Tomáš Vyoral, jejichž věkový průměr byl 29 let.

Náš klub si od toho slibuje větší hladovost týmu po úspěchu, kterou doplní zkušenost českých reprezentantů. „Deishuan je talentovaný a hladový mladý hráč. Tato kombinace může být hodně speciální. Bude to pro něj první angažmá mimo USA a to je vždy výzva. Má ale potenciál a předpoklady dostat se na úroveň, jakou od něj očekáváme, aby pomohl k dosažení našich cílů,“ řekl trenér Oren Amiel.

Booker má na rozehrávače slušných 191 centimetrů a také velké rozpětí rukou. Je to dobrý atlet a jeho silnou zbraní je nájezd do koše se zakončením pravou i levou rukou. Může hrát na pozicích jedna i dvě. Na střední školu chodil na Democracy Prep Agassi Campus v Las Vegas. Poté hrál za Gillette College a Southern Idaho, než na poslední dva univerzitní roky NCAA zamířil do Long Beach State. 

V první sezoně měl průměry 10,5 bodů, 4,6 asistencí a 3,5 doskoků. V minulé sezoně už byl hlavním lídrem týmu s průměry 18,8 bodů, 4,3 asistencí, 3,5 doskoků s úspěšností střelby 45 procent a dokonce 91 procent při trestných hodech. Byl zařazen i do ideální sestavy divize Big West.

V létě byl pozván na kemp do Chicaga, kde se vybírají hráči pro G-League, rezervní soutěže NBA. Nakonec ale zvolil nabídku z Nymburka. Jeho vzorem je bývalý nejužitečnější hráč NBA Steve Nash.

„Má velmi dobrý nájezd a orientaci kolem koše. Umí si najít střelu, ale i přihrát. Zajímavá může být jeho spolupráce s Rogičem, jelikož každý mají jiné přednosti,“ těší se na novou posilu sportovní ředitel Ladislav Sokolovský. „K našim zkušeným Čechům přivádíme dravé mládí a věříme, že to bude dobrá kombinace,“ dodal.

Dvacetiletý Hadzibegovič má za sebou i přes mladý věk exotická angažmá v Kataru a Japonsku. Tam v minulé sezoně za Gifu Swoops dával v průměru 24 bodů na utkání. V létě pak hrál za Katar basketbal 3x3. Nyní přichází do Nymburka na testy.
 
vloženo: 21.08.2019 09:27 / přečteno: 6428x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.