ROKO DORAZIL

ROKO DORAZIL

Jako druhý z nových posil dorazil do Nymburka chorvatský reprezentant Roko Rogič. Ačkoli mu při odletu ztratili zavazadlo, nezkazilo mu to dobrou náladu a těšení se na nové angažmá. A prvních pár informací o sobě vám sdělí v krátkém rozhovoru.

Šestadvacetiletý rozehrávač přišel z předního chorvatského klubu Cibony Záhřeb, ale věří, že si polepšil. Proto neváhal podepsat smlouvu ve chvíli, kdy zrovna s národním týmem hrál Letní ligu NBA. Po měsíci přijel, úspěšně prošel lékařskou prohlídkou a ve středu zahájí s novými spoluhráči přípravu.

Co tě napadlo, když si slyšel, že tě Nymburk chce?
"Bylo to během mého působení v Letní lize v Las Vegas. Agent mi volal, že Nymburk hledá rozehrávače a že sleduje mě. Zaujalo mě to a chtěl jsem, aby to dopadlo, protože Nymburk je stabilní klub, který hraje Champions League a vyhrává už řadu let v řadě tituly."

Ty si měl docela nabité léto. Nejprve SLetní liga NBA, pak turnaj v Číně. Jak sis to užil?
"Byl jsem poprvé v národním týmu a byla to pro mě velká pocta. Letní liga byla skvělá zkušenost. Krátce na to jsme letěli do Číny na další kvalitní turnaj, kde jsme hráli s Čínou, Lotyšskem, Tuniskem. A my ho vyhráli."

A ty si byl zvolen nejužitečnějším hráčem turnaje, že?
"Ano, byl jsem MVP."

Dá se říci, že Chorvatsko staví nový národní tým a ty by si měl být jeho součástí?
"Ano. Poslední kvalifikace nám nevyšla, protože jsme nemohli využít euroligové a NBA hráče. Měli jsme problém. Teď nový trenér chce postavit nový tým s mladým jádrem, který bude hrát rychlý basketbal s dobrou obranou. Jsme na dobré cestě."

Můžeš se jako hráč trochu představit?
"Snažím se, aby tým hrál dobrý a rychlý basketbal. Snažím se rozjíždět protiútoky, dobře bránit a také hledat spoluhráče v otevřených pozicích. Jsem rozehrávač typu prvně hledej přihrávku, teprve pak střílej."

A znal si už předtím nějaké své nové spoluhráče?
"Ano. Hrál jsem proti Jaromírovi Bohačíkovi a Martinu Křížovi s reprezentací do 20 let v divizi B (v roce 2012). Vybavuji si také dalšího českého reprezentanta Ondřeje Balvína. Tehdy nás rozdrtili asi o 30 bodů (Češi vyhráli 92:67, Kříž měl 22 bodů a 15 doskoků a Bohačík 19 bodů, Rogič 13 bodů). Pak jsme se znovu potkali ve finále a my vyhráli (88:80, Rogič 16 bodů, Bohačík 22 bodů, Kříž 16 bodů a 19 doskoků). Znám také Pavla Pumprlu, který hrával ve Španělsku."

 
vloženo: 27.08.2019 22:17 / přečteno: 5621x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.