ZPOŽDĚNÝ ZACH

ZPOŽDĚNÝ ZACH

Jako poslední se k týmu na start přípravy připojil náš nový pivot Zach Hankins. Amerického nováčka z univerzity Xavier zdržely potíže s odletem z Traverse City v Michiganu. Do Sportovního centra v Nymburce tak dorazil jen hodinu před úvodním tréninkem. Přesto neustále kolem sebe šířil pozitivní energii, která je jeho "superschopností".

Původně měl Zach dorazit už v úterý ráno, ale z letiště se musel vrátit domů. Ani o 24 hodin později neodletěl, ale nakonec se přeci jen ve středu odpoledne dostal do Prahy. Poté ještě rychle na lékařskou prohlídku a pak rovnou na trénink. Trenér Oren Amiel tak nakonec mohl vedle ostatních nových tváří přivítat i nejvyššího muže sestavy s 211 centimetry. Ještě předtím ale Zach odpověděl na pár rychlých otázek.


Jak to bylo s tvým zpožděným příletem?

"Můj první let byl zrušený, a jelikož bych pak už nestihl přestup, tak mi odlet odložli o celý jeden den. Jenže druhý let měl zase zpoždění, takže jsem nestíhal let z New Yorku do Prahy. Musel jsem letět jiným spojem do Frankfurtu a pak do Prahy. Byl to dlouhý proces, bylo to hodně stresující, ale hlavní je, že už jsem tady."

Bylo to o to více stresující, že to byl tvůj první zaoceánský let?
"Určitě. Je to poprvé, co jsem cestoval mimo severoamerický kontinent. Dosud jsem byl jen v Kanadě. Teď se stěhuji na jiný kontinent, mimo rodinu a to je vždy velká věc, zvláště když jste poprvé v Evropě. Ale já mám dobrodružství rád."

Navíc je to tvá první profesionální sezona. I to je změna, že?
"Ano. Je to další krok v mé kariéře. Bude tak ještě větší tlak na to, abych hrál dobře. Ale i na to se těším."

Připravila tě na to univerzita Xavier dobře?
"Jasně. Z divize B jsem přestoupil do divize A, kde chodilo na zápasy tisíce fanoušků a naučil jsem se hrát v záři reflektorů."

Také máš za sebou zkušenost z Letní ligy NBA v dresu Philadelphie. Jaké to bylo?
"Byla to velká zkušenost. Nedopadlo to tak, jak bych chtěl, ale ukázalo mi to že se mám ještě hodně co učit a také mě to naučilo hrát pod tlakem."

Můžeš se trochu představit jako hráč?
"Já jsem energeťák. Dávám do hry hodně energie. To je moje superschopnost. Také jsem ochránce obroučky. A snažím se tým nabudit velkými akcemi. To nabíjí i mě."

A jaký máš cíl?
"Chci ukázat, že jsem schopný hrát na profesionální úrovni. Tohle je nejlepší tým v Česku a já chci dokázat, že mohu být prospěšný."

A co tě napadlo, když si se dozvěděl o zájmu Nymburka?
"Do té doby jsem toho moc o střední Evropě moc nevěděl. Těžko vyjmenuji země, které s Českem sousedí. Ale pak přišla nabídka a možnost hrát na té nejvyšší úrovni. Tak jsem si udělal trochu průzkum týmu, hráčů a země a rozhodl jsem se do toho jít."

A co tě přimělo to přijmout?
"Přišlo mi to jako. Velmi dobrá příležitost pro mě jako hráče. Hrát Ligu mistrů a bojovat o titul v Česku je zajímavá možnost. Zvláště když mě klub a trenér chtěli."


 
vloženo: 29.08.2019 16:08 / přečteno: 6454x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.