PŘÍPRAVA ZAČALA

PŘÍPRAVA ZAČALA

Nová sezona nám začala. Trenér Oren Amiel ve středu přivítal na úvodním tréninku nově složený tým s mnoha novými tvářemi. Vzhledem k tomu, že zatím chybí pět českých reprezentantů, kterým v neděli začíná mistrovství světa v Číně, zúčastnili se tréninku z kádru z minulé sezony jen Petr Benda chystající se na svou třináctou nymburskou sezonu a Petr Šafarčík. Zbylých devět hráčů bylo novými či staronovými tvářemi.

Tým se hodně změnil, jelikož odešli všichni čtyři cizinci Eugene Lawrence, Alex Davis, Michael Myers a Bracey Wright a také český reprezentant Tomáš Vyoral. Naopak přišel jiný český rozehrávač Jakub Tůma z USK Praha, chorvatský reprezentant Roko Rogič a trojice amerických mladíků Hayden Dalton, Zach Hankins a Deishuan Booker. 

Vzhledem k tomu, že Pavel Pumprla, Vojtěch Hruban, Jaromír Bohačík, Martin Peterka a Martin Kříž reprezentují v Číně, trenér Amiel potřebuje do tréninku další hráče. Nabídku na kvalitní přípravu při hledání angažmá přijal náš bývalý hráč Teodor Dlugoš, který tak má dobrou příležitost dostat se do kvalitní formy. Brzy se k týmu připojí i Tobiáš Mikula. K tomu dorazil na testy také Černohorec Alen Hadzibegovič. A roli sparingpartnerů plní bývalí svěřenci našeho asistenta Saši Sekuliče ze Slovinska. A to Ziga Habat (bývalý reprezentant do 20 let) a Martin Bajc.

Nálada na prvním tréninku byla velmi dobrá. Hráče přivítal generální manažer Rudolf Šimeček, poté si vzal slovo trenér Amiel, který hráčům připomněl své hlavní motto. A to: žádná sebelítost.

Petr Benda i v 37 letech ukazoval, že o generaci mladším spoluhráčům více než stačí. "Tobě že je 37 let?" divil se Zach Hankins, který už cestou z letiště byl zvědavý, jestli v týmu zůstává náš veterán. "Jak že se jmenuješ? Peter? Petr?" snažil se napodobovat českou výslovnost. "Teda chlapy, ten váš jazyk je teda zvláštní," usmíval se Zach. "Nevadilo by ti, když ti budu říkat P (Pí)?" 

Hankins pak po tréninku měl možnost probrat s Rogičem své zkušenosti s Letní ligou NBA, kterou oba v létě absolvovali. Pak si trochu trochu zastrečovali a poté se vydali do nových domovů nabírat síly na náročnou přípravu.
 
vloženo: 29.08.2019 16:26 / přečteno: 6959x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.