MULI ZŮSTÁVÁ, PAVEL PŘICHÁZÍ

MULI ZŮSTÁVÁ, PAVEL PŘICHÁZÍ

Šestinásobný mistr České republiky ČEZ Basketball Nymburk dnes oznámil novinky na své soupisce. Na dalším prodloužení smlouvy o jeden rok se domluvil se svým dosavadním trenérem, izraelcem Muli Katzurinem. Z Opavy také přichází Pavel Pumprla


Muli Katzurin působí u nymburského týmu od sezóny 2006/2007 a s klubem sklízí úspěchy nejen v domácí lize, ale i na půdě evropských pohárů. Za poslední tři roky si připsal na své konto v Mattoni NBL velmi dobrou bilanci vyhraných zápasů, ve své první sezóně prohrál jeho tým pouhé 4 zápasy z celkových 53, v loňské sezóně ztratil pouhé 2 z možných 55ti. V letošním roce provedl Katzurin svůj tým českou ligou se ztrátou pouze jediného zápasu z 50ti, v evropském poháru Eurocup skončil jen krůček od postupu do play-off. „Jsem rád, že mohu pokračovat v tom, co jsem začal budovat před třemi lety. Klub mi vychází vstříc, takže mohu praktikovat svojí trenérskou filozofii a obecně mi dává velký prostor k mojí práci. Jak celý management tak i fanoušci Nymburka mi vždy byli nápomocni. Je tudíž logické, že jsem se rozhodl v Nymburce pokračovat.“, řekl o prodloužení smlouvy Muli Katzurin.

 


Dále pak Nymburk podepsal novou akvizici týmu, hráče Pavla Pumprlu. Dvaadvacetiletý, 198 centimetrů vysoký Pumprla přichází do Nymburka po dvouletém angažmá z Opavy, kde po návratu týmu do nejvyšší basketbalové soutěže odehrál velmi úspěšnou sezónu. Strávil na palubovce průměrně 28 minut na zápas, a za tuto dobu v průměru nastřílel 13,4 bodu a doskočil 4,6 míče. V Mattoni NBL je statisticky nejúspěšnějším střelcem za dva body (s úspěšností 69,9%) a třetím nejužitečnějším českým hráčem letošní sezóny (průměrný ranking 16,67). Nymburský kouč Muli Katzurin okomentoval novou posilu: „Vždy se snažíme přidat do týmu hráče, o kterých si myslíme, že se z nich mohou stát velmi dobří hráči. V Pavlovi vidíme velký potenciál, což ukázal v dresu Opavy v letošní sezóně. Jako tým mu chceme umožnit stát se lepším hráčem a od Pavla očekáváme že na sobě bude tvrdě a poctivě pracovat.“ Pavel Pumprla s mistrovským Nymburkem podepsal smlouvu na tři sezóny.

 

Rozhovor s Pavlem Pumprlou najdete na našich stránkách zítra (2.6.2009).

 

 
vloženo: 01.06.2009 00:00 / přečteno: 13656x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.