TAK UŽ TO ZAČALO

TAK UŽ TO ZAČALO

Od neděle se do Nymburka sjíždějí hráči, aby se začali společně připravovat na novou sezonu, ve které nemůže Nymburk mít jiné cíle než obhájit vítězství v Českém poháru i Mattoni NBL. Stálou výzvou je Eurocup, kde bychom si všichni přáli, aby se naše družstvo probojovalo do dalších kol poháru. 

Nymburský tým začíná přípravu až v podvečer v úterý 25.srpna v době, kdy už všichni jeho soupeři v Mattoni NBL pilně polykají kilometry v atletické přípravě a už jejich ruce hodily mnohokrát míč do koše i mimo něj. Vedení klubu nešetří peníze a ani to není tím, že by nechtělo vidět své hráče, ale praktikuje trochu jiný model přípravy než ostatní družstva. Dále už vysvětluje Muli Katzurin: „Při stanovení správného modelu přípravy musíme brát v potaz dlouhou sezonu, kterou jsme absolvovali vloni. K tomu přidejme, že je v našem týmu pět reprezentantů (Benda, Pumprla, Slezák, Sokolovský a Lenzly), kteří po celé prázdniny tvrdě pracovali v národních týmech, a proto budou přicházet do týmu již slušně připraveni. Myslím si, že je před námi dostatečný počet měsíců, aby naše forma kulminovala v čase, kdy to budeme nejvíce potřebovat.“
Prvním zahraničním hráčem, který přijel do Nymburka byl Ian Hanavan. Do středních Čech dorazil v neděli. Už v pondělí dopoledne se šel společně s Radkem Nečasem podívat na tartanový ovál a vyzkoušel jeho kvality. V pondělí pozdě odpoledne přiletěli z USA Ron Lewis a jeho krajan Vincent Hunter. Oba hráči se zdáli být po cestě hodně unaveni, přeci jen byli na cestě již od neděle a čekání na letištích a hodiny strávené v letadle se na nich podepsaly. Cestou z letiště se zajímali o různé otázky trenéry počínaje, přes spoluhráče a úroveň české ligy se dostali až k příslušnicím opačného pohlaví. Krátce se zastavili v rychlém občerstvení (McDonald), aby už po příjezdu mohli rychle spát. 
Kolem sedmé hodiny večer se oba Američané vysoukali z auta před Sportovním centrem a po krátkém přivítání s generálním manažerem klubu Rudolfem Šimečkem a sportovním manažerem Vratislavem Šístkem odjeli do svých nových domovů. Cestu z Nymburka do Poděbrad, kde oba hráči bydlí, absolvovali svými novými auty. Na rozdíl od Američanů, kteří jsou v Evropě poprvé, jim tři pedály a řadící páka pohybující se do stran, nečinila žádné obtíže. Po jednom „chcípnutí motoru“ nakonec zvládli i složitější couvací manévr a už bez sebemenších problémů  dojeli do Poděbrad. 
První se ubytoval Hunter a hned začal testovat připojení k internetu. Po pár minutách odjel společně s Lewisem do jeho nového příbytku. Cesta na poděbradský Žižkov mu určitě hodně popletla hlavu, protože i na cestu zpátky do svého bytu neodmítl doprovod vedení klubu. I když oba cestovatelé vypadali hodně unaveně, nakonec jim pocit únavy přehlasoval pocit hladu. Oba tedy vyrazili do centra Poděbrad poznat kulturnost prostředí nové země, která by se jim na 10 měsíců měla stát novým domovem. Loučili jsme se s nimi trochu s rozpaky a s obavami, aby po večeři našli svoje nové domovy…..
Jak našli cestu domů se dozvíte zítra. Ve čtyři hodiny odpoledne absolvují lékařskou prohlídku, o hodinu později si vyslechnou první informace na mítinku a od šesti hodin absolvují první trénink s některými svými novými spoluhráči.   

Na fotografie z příjezdu hráčů se můžete podívat zde  
Na fotografie z prvního tréninku se můžete podívat  zde  
Na fotografie z dopoledního outdoorového tréninku se můžete podívat  zde  
 
vloženo: 24.08.2009 00:00 / aktualizováno: 26.08.2009 16:07 / přečteno: 13319x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.