ŽENY NA JEDNIČKU

ŽENY NA JEDNIČKU

Nymburské ženy odstartovaly extraligovou sezonu cenným vítězstvím v Brně nad Valosunem, když svého soka ani jednou nepustily do vedení.

VALOSUN Brno -- Basketball Nymburk 72:81, to je výsledek utkání prvního kola ŽBL. Díky převaze pod košem, výborné obraně vymezeného území a velké četnosti střelby trestných hodů bylo Brno stále jen pozadu.

 

„Soupeř nastoupil s hodně agresivní obranou křídel a hodně nám eliminoval rozehrávku do křídel a shození na pivota. I přesto se nám povedlo několik nacvičených akcí a míč jsme do podkošového prostoru dostali. Právě souhra rozehrávaček s dlouhými hráčkami stála za úvodním vedením a rozhodující měrou se podílela na celkovém vítězství,“ vypíchl nejdůležitější prvky zápasu trenér Daniel Kurucz.

 

K sedmibodovému vedení po první čtvrtině přidaly ženy dva body ve druhé a poločase vedly 45:36. Ve třetí části utkání sice měly okénka v obraně, nedařilo se jim tolik v útoku, ale dokázaly i přes šestibodovou prohru v této části mače udržet vedení na své straně. Ještě do poloviny poslední desetiminutovky opět natáhly svůj náskok na dvouciferné číslo, a byť se domácí zvýšenou aktivitou na doskoku snažili sebevíc, stačilo to jen na snížení konečného rozdílu. „Průběh zápasu plně kontrolovali od první do poslední minuty,“ dodal trenér Kurucz.

 

Výkon týmu a další těžký soupeř by měl být dostatečnou pozvánkou na sobotní zápas ve Sportovním centru Nymburk. Ženy přivítají na své palubovce Karu Trutnov s nejvyšší hráčkou ŽBL Amber Dvorak (202 cm). Zápas začíná ve 14:00 hodin a za vstupné zaplatíte jen dvacku. „Na rozdíl od mužů asi nebudeme vyhrávat všechny zápasy, ale o to zajímavější podívaná to bude,“ zve do haly trenér Kurucz.

 
Rádi bychom vás upozornili, že ženská část klubu má svoje vlastní stránky na adrese www.zeny.basket-nymburk.cz, kde najdete nejen podrobnější komentář k zápasu, ale také představení týmu žen pro ŽBL, rozhovory s trenérem, fotografie i kompletní výsledkový servis ženských týmů od A až po C. 
 
vloženo: 23.10.2014 00:53 / přečteno: 12235x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.