Z BASKETBALISTŮ ZÁVODNÍCI

Z BASKETBALISTŮ ZÁVODNÍCI

Trenér národního týmu Ronen Ginzburg se rozhodl hned z kraje přípravy na mistrovství světa tmelit kolektiv a do programu zahrnul teambuldingovou akci. Po tréninku v Kutné Hoře se reprezentanti včetně našich nymburských hráčů vydali na motokárovou dráhu a na hodinu se změnili v automobilové závodníky. 

Hráči i členové realizačního týmu absolvovali celkem čtyři závody. A vítězové jsou jasní. Nejlépe si vedli křídelník z USK Michal Mareš a naše nymburská hvězda Vojtěch Hruban.

„Spíš ostatní kluci byli opatrní. Já jsem do toho asi šel víc po hlavě,“ zůstával skromný Mareš, který se nebál odkrýt ani svou závodní taktiku: „Nejsem zase takový odborník, abych řekl, kde jsem ostatní porazil. Prostě jsem pořád držel plyn.“

„Bylo to semifinále. Ještě prý přijde finále. Bylo tam hodně bouraček a kolizí, takže myslím, že to může být ještě o dost lepší. O to dneska ale vůbec nejde. Chceme se dneska hlavně pobavit a trochu si odpočinout od basketu,“ pochvaloval si druhý mistr volantu. Hruban nakonec ovládl i svou druhou rozjížďku a zdá se, že cíl si splnil. 

„Ruce jsou dobré. Tenhle okruh není tak dlouhý a není tu tolik zatáček, které se musí rvát. Já mám problém s tím, že mám omlácené boky, protože je nemám vycpané jako třeba Jarda Bohačík,“ provokoval Hruban svého reprezentačního i týmového spoluhráče, který zrovna procházel kolem a který se musel sklonit před Hrubanovým jezdeckým uměním.

To Mareš možná na dalším tréninku bude zhruba 30 okruhů bez posilovače řízení cítit. „To se uvidí zítra. Možná by někdo měl varovat trenéra, že to nebude vypadat ideálně,“ usmívá se. Však trenér Ginzburg počínání svých svěřenců na závodní dráze bedlivě pozoroval a nabádal je, ať hlavně jezdí opatrně a vyvarují se bouračkám.

Zdálo se, že o úspěchu na závodní dráze rozhodovaly zkušenosti. Oba nejlepší jezdci večera přiznali, že za volantem podobného vozítka neseděli poprvé. „Vždycky jsem to měl rád. Už když jsem byl malý, tak jsem jezdil na motokárách. Ne, že by to bylo nějak často, ale když je příležitost, tak si rád zajezdím,“ přiznává Mareš.

„Párkrát už jsem byl. Naposledy jsme byli taky skoro týmově. Když měl Martin Kříž rozlučku se svobodou, tak jsme zorganizovali něco podobného. To je přes rok zpátky,“ vzpomíná na svou nedávnou zkušenost Hruban.

Podle ohlasů splnil jezdecký večer svůj účel. Ode dneška ale tým už zase piluje jen basketbal. V příštím týdnu se postupně začnou zapojovat i další nominovaní hráči. V co nejsilnější sestavě před MS by se měl český celek představit i na domácím turnaji. Ten je naplánovaný na prodloužený víkend 9. – 11. srpna na pražskou Královku. Vstupenky jsou v prodeji na webu České basketbalové federace.
 
vloženo: 26.07.2019 10:12 / přečteno: 6104x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.