MIROSLAV JANSTA A FIBA

MIROSLAV JANSTA A FIBA

Prezident našehoi klubu Miroslav Jansta se z titulu své funkce nejvyššího šéfa basketbalového dění sešel s generálním sekretářem FIBA panem Patrickem Baumannem. Tématem jejich rozhovoru bylo především Mistrovství světa v basketbale žen v roce 2010.  


 Obrázek

Obrázek

Obrázek

TISKOVÁ ZPRÁVA
Ve dnech 18.a 19.8.2009 se uskutečnila inspekční návštěva sportovního ředitele FIBA Lubomíra Kotleby a technického ředitele FIBA Predaga Bogosavljeva v České republice za účelem kontroly stavu sportovišť, ubytovacích kapacit a odsouhlasení formátu Mistrovství světa žen v basketbale 2010. Inspekce FIBA vyhověla žádosti výboru ČBF uspořádat uvedené mistrovství kromě Brna a Ostravy (dle kandidatury) také v Karlových Varech, kde byla otevřena nová multifunkční hala. Základní skupiny mistrovství světa se odehrají ve Vítkovické ČEZ Areně v Ostravě a v Městské hale na Vodové v Brně. V obou místech budou umístěny dvě základní skupiny po 4 družstvech, ale též následné osmifinále za účasti nejlepších třech družstev ze dvou základních skupin. Finálová část tj. čtvrtfinále, semifinále a finále a všechny zápasy o umístění  družstev se odehrají v nové KV Areně v Karlových Varech. 

„ Jsem potěšen výsledkem dnešního jednání s generálním sekretářem FIBA Partickem Baumannem, který dnes definitivně potvrdil 3 pořadatelská města pro mistrovství, termín a místo losu turnaje. Mistrovství světa se nepochybně stane vrcholnou sportovní akcí, kterou bude Česká republika v roce 2010 hostit. Věřím, že z organizačního hlediska se nám díky podpoře vlády České republiky a za pomoci pořadatelských měst Ostravy, Brna a Karlových Varů  a příslušných regionů podaří zajistit nejlepší možné podmínky pro všechny zúčastněné, ať už na hřišti či v hledišti. Ze sportovního hlediska se pokusíme sestavit nejlepší tým, který  může Česká republika nabídnout. Připomeňme si, že při posledním mistrovství světa pořádaném před 43lety na území tehdejší Československa nám jen o vlásek unikla účast ve finále nešťastnou prohrou v semifinále a získali jsme bronz.“, uvedl po dnešním setkání v Ženevě předseda České basketbalové federace JUDr. Miroslav Jansta. 

V současnosti jsou známa jména evropských účastníků – Francie, Rusko, Španělsko, Bělorusko, Řecko a Česká republika a poslední vítěz Olympijských her v Pekingu, tým Spojených států amerických. Dalšími účastníky se na základě regionálních kvalifikací stanou 3 zástupci amerických kontinentů, 3 zástupci asijského kontinentu, 2 zástupci afrického kontinentu a 1 zástupce Oceánie. Rozlosování mistrovství světa proběhne dne 24.11.2009 v Karlových Varech, kdy již budou známi s definitivní jistotou všichni účastníci ze všech světových zón.

 „Uspořádání akce takového významu je pro nás obrovskou výzvou, ale zároveň i závazkem. Basketbal v rámci světové federace FIBA organizovaně hraje více než 450 milionů lidí ve 213 zemích. Proto jsme si dobře vědomi jedinečné možnosti propagace naší země ve světě a hlavně propagace basketbalu v České republice a to nejen mezi basketbalovými příznivci, ale hlavně mezi mládeží. Nejbližším úkolem organizačního výboru MS je nyní dotvoření finální  struktury mistrovství světa a odsouhlasení hlavních doprovodných aktivit pro mládež“, řekl Stanislav Křiváček, výkonný ředitel mistrovství světa. 

 
vloženo: 25.08.2009 14:21 / přečteno: 16430x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.