NYMBURK POSÍLÍ GUARD Z ISLANDU

NYMBURK POSÍLÍ GUARD Z ISLANDU

ČEZ Basketball Nymburk získal do svých řad ještě jednu posilu. Pro sezonu 2015/2016 se českému šampionovi upsal islandský reprezentační guard Hördur Vilhjálmsson (26), který přichází z řeckého Ariesu Trikalla. Minulou sezonu však působil v bundesligovém Mitteldeutscheru Weissenfels.

Vilhjálmsson je základním stavebním kamenem islandské reprezentace. Ta sice v základní skupině nedávno skončeného mistrovství Evropy z pěti zápasů pětkrát prohrála, nalosována však byla do skupiny smrti se Španělskem, Srbskem, Itálií, Tureckem a Německem.


Island s Vilhjálmssonem na rozehrávce prohrál větším rozdílem pouze s pozdějšími šampiony ze Španělska a s vítězem skupiny ze Srbska. Ostatními silným týmům podlehl vždy o méně než 10 bodů. Turecko trápil až do prodloužení. I proti tak silným soupeřům Vilhjálmsson doručoval průměrně 6,8 bodů na zápas, 2,6 doskoků a 2,2 asistencí.


„Sezona je dlouhá a už od začátku nás trápí zranění. Proto jsme se rozhodli rozšířit rotaci o dalšího hráče. Hördur není megastar, je to ale velmi zodpovědný hráč, výborný obránce a solidní střelec, který s námi ctí podobnou basketbalovou filozofii. Je také schopný hrát na dvou pozicích 1 a 2,“ jmenoval kouč Nymburka Ronen Ginzburg, proč tým islandského guarda přivádí.


Kromě tří sezon ve Weissenfelsu si Vilhjálmsson jeden ročník zahrál i ve španělském Valladolidu (2013/2014). Předtím strávil rodák z Reykjavíku šest sezon v islandských klubech, což si v roce 2007 proložil krátkým angažmá v Las Palmas na Kanárských ostrovech.

 
vloženo: 19.10.2015 10:34 / přečteno: 7635x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.