LUBOŠ RŮŽIČKA ODCHÁZÍ

LUBOŠ RŮŽIČKA ODCHÁZÍ

Trenérský tým Nymburka opouští Lubomír Růžička, dosavadní asistent hlavního kouče Ronena Ginzburga. Luboš se rozhodl přijmout nabídku ze Slovenska. Stane se hlavním trenérem MBK Baník Handlová, která se po roce vrací do nejvyšší soutěže.

Třicetiletý Luboš Růžička strávil v Nymburce dvě sezony jako asistent. Nejprve pod Litevcem Kestutisem Kemzurou, později mu šéfoval Ronen Ginzburg. Dříve pracoval jako hlavní kouč v ligových Svitavách a právě touha vrátit se na pozici hlavního trenéra ho přiměla k tomu, aby odmítl nabídky na setrvání v Nymburce a vydal se od nového ročníku na Slovensko.


„V první řadě bych chtěl Nymburku poděkovat. Především panu prezidentovi Janstovi, ale i celému vedení týmu v čele s panem Šimečkem a panem Ježdíkem, kteří mě před dvěma lety oslovili, abych pracoval pro tento klub a to hned na několika pozicích. Ty dva roky pro mě byly úžasnou zkušeností a jsem za to vděčný. Viděl jsem, jak funguje opravdu profesionální tým. Hodně mi dala také práce pro nymburskou Basketbalovou akademii. Lidem, kteří tu pracují pro mládež, patří velký respekt a dík. Neodchází se mi lehce, cítím nostalgii. Nymburk mi nabídl velmi dobré podmínky pro setrvání, ale rozhodl jsem se vydat zpět na dráhu hlavního trenéra. Handlová je velmi ambiciózní tým a máme stejné cíle pohybovat se ve špičce slovenské ligy,“ uvedl Luboš ke svému odchodu.


„Děkujeme Lubošovi za práci, kterou tady odvedl. Bohužel se nám nepodařilo ho přesvědčit, aby zůstal. Zároveň však chápeme a respektujeme jeho přání stát se hlavním trenérem a do jeho další kariéry mu přejeme jen to nejlepší. Rozcházíme se v dobrém a nevylučujeme, že se naše cesty v budoucnu opět spojí,“ komentoval odchod Růžičky generální manažer Nymburka Rudolf Šimeček.

 
vloženo: 01.06.2016 23:59 / přečteno: 9932x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.