HRÁČI PLNÍ ÚKOLY NA STO PROCENT

HRÁČI PLNÍ ÚKOLY NA STO PROCENT

Kromě posilovny mohli hráči vidět mohylu Hanče a Vrbaty, Zlaté návrší, rašeliniště na Medvědíně a projet se lanovkou. Také mohli k večeři ochutnat krkonošské pokrmy.


Také ve středu a čtvrtek se při soustředění na Špindlerově boudě pracuje na sto procent. Dopoledne hráči navštívili posilovnu. Zatím ještě chyběl Pavel Slezák, kterému se individuálně věnoval masér týmu a připravoval ho na odpolední výlet. Tentokrát horská turistika zavedla hráče na Zlaté návrší – jak příznačné jméno pro náš tým. Doufejme, že si hráči z výletu hodně zapamatovali a na konci sezony si opět vystoupí na zlatý stupínek Mattoni NBL. Cesta na vrcholky hor začala u lanovky na Medvědín, kam hráči dojeli auty. I když se určitě nabízela možnost pěšího výstupu na horu s převýšením skoro 500 metrů, nakonec dal Ivan Šlehobr přednost lanovce. Vedoucí družstva Šístek varoval hráče před nástrahami horského počasí, a tak se všichni teple oblékli. Arthur nezapomněl ani na zimní rukavice. Použil je chvíli po výstupu z lanovky, ale po většinu cesty je už jen držel v ruce. Nejotužilejším členem výpravy byl Pavel Procházka. V tričku a kraťasech absolvoval celý desetikilometrový pochod. „Snad nebudeme zítra shánět acylpyrin a čaj s medem a citrónem,“ doufá Vráťa Šístek. Cestou k Vratově boudě se počasí začalo kazit. K zimě a větru se přidala mlha. U mohyly Hanče a Vrbaty byla zima a mlha příznačná. Důvodné obavy by však panovaly jen v případě sněhové pokrývky. „Když to půjde takhle dál, sníh tu bude co nevidět,“ pokáral Šístek srpnové počasí. Sestup k lanovce byl po větru a skopce, a tak cesta ubíhala rychle. Personál přichystal jako překvapení krkonošské hody. Za zelňačku by se nemusela stydět ani Anče a stejně jako Trautenberk si na pečené kachničce pochutnávali všichni výletníci. Jídlo ve vyfoukaných tvářích mizelo tak rychle, že málem nezbylo na ostatní ubytované.

Po večeři začala práce masérům. Až do pozdních nočních hodin se věnovali svým hráčům. „Je vidět, že únava roste. Včera kluci skončili až v11 hodin v noci,“ poznamenal k práci masérů Šístek. Zatím maséři plní své úkoly stejně dobře jako hráči při tréninku. Podobně jako v předchozích dnech se hráči po večeři věnovali odpočinku. I když bouda skýtá možnosti aktivního odpočinku, zejí většinou tyto prostory prázdnotou. Především zahraniční hráči přinesou své notebooky k recepci a surfují po internetové dálnici. Justin zase žhaví svůj mobilní telefon v dlouhých rozhovorech a telefonní operátoři si jen mnou ruce. Snad mu bude výplata stačit na poplacení telefonního účtu. Další rozptýlení přináší oblíbené play stations.

Dnešní den strávil s basketbalisty (tedy včetně výletu) redaktor Nymburského deníku Tomáš Koníček, a tak si vyprávění budete moci přečíst i v novinách. A možná na našich stránkách najdete pár pohyblivých obrázků z celého dne, které Tomáš natočil. V pátek zamíří na hory štáb České televize a Honza Pepa Smetana připraví také nějaké obrázky ze Špindlerovy boudy a okolí. Milovníci rozhlasových vln se zase mohou těšit na vysílání Rádia Blaník.

 
vloženo: 29.08.2008 00:00 / přečteno: 14445x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.