SKVĚLÝ OBRAT

SKVĚLÝ OBRAT

I třetí přípravné utkání na novou sezonu jsme vyhráli. A navíc po parádním obratu. Do poslední čtvrtiny proti Ostrówu Wielkoposlki jsme šli se ztrátou 15 bodů, ale přesto jsme nakonec polského soka udolali 75:74. Vítězný trestný hod dal v poslední vteřině Alen Hadzibegovič. Černohorský hráč, který je v klubu na testech, byl se 16 body nejlepším střelcem zápasu. Do utkání ještě nezasáhli čeští reprezentanti, kteří se k týmu po mistrovství světa připojí až ve čtvrtek.

S Ostrówem jsme se utkali už minulý týden doma a také jsme po obratu zvítězili 71:60. Tentokráte jsme se střetli na neutrální půdě v polské Wroclawi. Po dlouhé cestě se naši hráči těžko rozhýbávali a první poločas nám nevyšel. 

Kromě Petra Šafarčíka, který trefil tři trojky, se nikdo nemohl z dálky prosadit. Soupeř navíc poučen z prvního vzájemného utkání dobře bránil a nedovoloval nájezdy. Trochu energie do hry přinesl Hadzibegovič, ale více bylo nepovedených než povedených pasáží. Ostrów tak navyšoval svůj náskok a ve třetí části už byla ztráta 15 bodů.

Pak se role na hřišti ale zcela vyměnili. Naši hráči ztratili nervozitu a přenesli jí na soupeře. Tomu se přestalo dařit, naopak na naší straně se chytl Deishuan Booker, který zahrál skvělou poslední čtvrtinu a dirigoval tým za obratem. Především se mu začalo dařit dostávat se do nájezdů. Přidal se k němu i Roko Rogič a také Hadzibegovič, který svou pohyblivostí dělal problémy pivotům soupeře. Během pěti minut byl náskok soupeře pryč a dokonce jsme šli do těsného vedení, které jsme drželi až do koncovky.

Navýšit ho mohl Rogič, ale sudí mu při zakončení pískl útočný faul loktem. Poláci tak 21 vteřin před koncem srovnali a rozhodnutí bylo na našich hráčích. Míč si nechal Booker, zvolil nájezd, ale místo střely ještě přihrál Hadzibegovičovi, který byl při snaze o smeč faulován. První trestný hod proměnil, a jelikož do konce zbývala jediná vteřina, druhou šestku jen nahodil na obroučku, aby si soupeř nemohl vzít time out a musel tak střílet přes celé hřiště. Výsledkem tak byla těsná výhra a další vzpruha pro nově se rodící tým.

Ve Wroclawi sehrajeme ještě jedno utkání a to v úterý ve 14:00, kdy změříme síly s Gliwicemi.

ERA Basketball Nymburk - Ostrów Wielkopolski 75:74 (17:19, 11:18, 15:21, 32:16)
Nejvíce bodů Nymburka: Hadzibegovič 16, Booker 15, Šafarčík 13, Rogič 11, Dalton 7, Hankins a Benda po 6.
 
vloženo: 16.09.2019 21:44 / přečteno: 6787x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.