A tým | Eurocup - 02.03.2010 20:00

Crvena Zvezda Beograd Crvena Zvezda BeogradDomácí
55
tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball Nymburk Hosté
73

Názory po utkání

Ronen Ginzburgasistent trenéra Nymburka
Ronen Ginzburg

Od první vteřiny jsme nastoupili velmi organizovaně a velmi soustředěně. Věděli jsme, co chceme udělat v útoku i obraně a znali jsme jejich slabiny a také to, v čem je Crvena Zvezda silná. Snažili se nás překvapit řešením jejich pick and rollu, ale my jsme si s tím velmi dobře poradili a oni za takto zvolenou strategii zaplatili. Myslím si, že je to skvělá výhra nejen pro hráče, ale i nás trenéry, pro vedení klubu, města a abych byl upřímný i pro celou Českou republiku.

Co se bude dít v dalším kole, když jsme my vyhráli o 18 a Gran Canaria o bod v Ankaře?

To nejdůležitější je, že mám postupový osud jen ve svých rukách, pokud vyhrajeme zápas proti Türk, postupujeme. Věřte, že potřebujeme vytvořit od fanoušků skvělou atmosféru a já toto svoje vyjádření k zápasu chci využít jako pozvánku pro všechny fanoušky dobrého basketbalu, aby nám pomohli překonat dosud platný rekord v počtu diváků, který jsme vytvořili v minulé sezoně. 

Vratislav Šísteksportovní manažer a vedoucí týmu Nymburka
Vratislav Šístek

Dneska jsme porušili pravidlo „Dvakrát nevstoupíš do jedné řeky“…. Je to úžasný výsledek a když jsem viděl na konci zápasu, že nám opět domácí tleskali, vzpomněl jsem si na minulý zápas v Bělehradě.

Čím jsme dnes zápas vyhráli?

My jsme tenhle zápas vyhráli srdcem. Měli jsme sice možná dost ztrát, ale opravdu jsme chtěli vyhrát více než domácí.

Čekal jste, že utkání skončí takovým bodovým rozdílem?

Já jsem to nečekal ani když bylo deset minut do konce. Stále jsem čekal, že na nás vlítnou a že budeme rádi za holé vítězství. My jsme ale soupeře donutili k jejich chybám, a proto si takový výsledek zasloužíme. 18 bodů – to je výsledek z říše snů.

Nezdálo se vám, že bouřlivé prostředí trochu domácí svazovalo?

To nevím, ale my jsme na takovou kulisu zvyklí z Pardubic a nám to možná i pomohlo. Na domácí hráče byl vyvíjen velký tlak v novinách, v televizi i mezi lidmi a protože je tým složený z mladých hráčů, možná svou roli neunesli.   

Věděl jste v průběhu zápasu, jak dopadl zápas v Turecku?

Já to věděl, hned jsem to řekl trenérům, ale hráčům jsme nic neříkali. Pro nás není důležité, jak hráli ostatní, my musíme vyhrát doma a porazit Türk Telekom a se čtyřmi vítězstvími jít dál. Já osobně větší úspěch nepamatuji.  

Radek Nečashráč Nymburka
Radek Nečas

My jsme jeli do Bělehradu pro vítězství a to si povezeme domů. Jak jsem říkal před odjezdem do Srbska, bylo důležité, že jsme se drželi se soupeřem ve vyrovnaném souboji. Začátek utkání byl z jejich strany hodně agresivní, ale postupem času to upadalo. Výborné bylo, že jsme zvládli nástup do druhého poločasu a určili jsme ráz špílu. Soupeře jsme nepouštěli k laciným košům, výborně jsme pohybovali míčem na útočné polovině. Poučili jsme se z minulého zápasu, kdy jsme často driblovali na místě. Náš pohyb míče činil agresivní obraně domácích velké problémy. Závěr už byla fantazie a důležité bylo, že jsme si udrželi ze vzájemných utkání kladné skóre. Před námi je teď poslední krok, potvrdit toto vítězství výhrou nad Türk Telekom.

Tímhle zápasem jsme udělali důležitý krok k možnému prodloužení sezony o další dva zápasy. To jim ale budeme mít nejvíce v lize…..

Nepředbíhejme, poslední krok je vždy těžký. Turci sice nemají o co hrát, ale stále je to kvalitní soupeř. Myslím si, že snadnější vyhrát na Zvezdě než porazil doma Telekom. Doufám, že přijde plný dům a pomůže nám v našem boji o postup.

Byl jsi po zápase hodně potlučený?

Byl to tvrdý zápas s hodně fyzickým kontaktem, ale vedení ve duchu fair play. K srbské škole patří ostrý souboj a tenhle styl se mi líbí. Rád proti takovým soupeřům hraji. Jsou agresivní, nesimulují, hrají na obě straně tvrdě a umí i rány přijímat.

Byla nejdůležitějším bodem utkání polovina poslední čtvrtiny, když domácí stáhli na rozdíl osmi bodů a my jsme se dostali zpátky na dvouciferný počet?

Nebyl to jen tento úsek. Důležité bylo, že jsme si je po vybudování náskoku nepustili na dva, tři body rozdílu. Přeci jen rotace hráčů u nás nebyla tak široká a pokud bychom se dostali do vyrovnaného závěru, měl by srbský tým více sil. My jsme ale trojkami a jednoduchými koši znovu odskočili, deptali jsme jejich obranu a nedovolili jsme jim, aby se vrátil do zápasu. 

Ladislav Sokolovskýhráč Nymburka
Ladislav Sokolovský

Tvůj vstup do utkání v poslední čtvrtině byl úplně fantastický. Ta trojka byl záměr trenéra?

Nevím, nemluvili jsme o tom před střídáním. Akci jsme sehráli tak, jak jsme zvyklí, ale že poslední přihrávka letěla na mě, vyplynulo z okamžité situace. Musím pochválit Arthura, který mi přihrávku dobře adresoval.

Co myslíš, líbil se předvedený basketbal?

Já myslím, že bylo dobře, že zápas mohli vidět i naši fanoušci v České televizi a je dobře, že se zápas vydařil a že jsme zvítězili. Věřím, že se jim natolik líbil, že přijedou příští týden do Pardubic, aby nám pomohli udělat ten poslední krok, který potřebujeme.

Co rozhodlo v tomto zápase?
Obrana a podle mě si za ní zasloužíme od trenéra pochvalu.

Obrana byla vynikající i v prvním vzájemném zápase, ale nevyhráli jsme. Co se zlepšilo v útoku?

Ve druhém poločase jsme měli více otevřených střel, které jsme dokázali proměnit. Dovedli jsme si dobře přihrát, dostat míč ven. Obzvlášť se nám dařilo na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny.

Je to dobrá vizitka k plánované Adriatické lize?

Na to teď nikdo nemyslí. Spíše to je dobrá vizitka pro Nymburk i celý český basket. Obrovský úspěch už je jen to, že máme z pěti zápasů už tři výhry, z toho dvě na hřišti soupeře. Postoupit by byla už jen taková třešnička na dortu.

V zápase jste budili dojem vyrovnaného klidného týmu…..

Tohle družstvo si zápasy strašně užívá a není stresované tím, že musí postoupit. Na všech hráčích je vidět, že hrají uvolněně.

Udělali jsme důležitý krok pro prodloužení série v letošním Eurocupu. Bylo by to dalších 80 minut zápasu navíc. Není to spíše pro zlost v tak dlouhé sezóně?

Takové zápasy jsou pro nás velkým svátkem a kdyby byly dva takové navíc, nikdo se zlobit nebude.
Pavel Pumprlahráč Nymburka
Pavel Pumprla

Byl to super zápas se super výsledkem. Po dobrém výkonu to bylo zasloužené vítězství. Po většinu času jsme měli utkání pevně v rukách a naštěstí nejpevněji jsme dřímali otěže zápasu v důležitých chvílích.

Co nejvíce rozhodovávalo o naší výhře?

V utkání nebyl jediný moment, kdy se vývoj zlomil. Domácí měli od začátku druhého poločasu velký problém se prosadit přes naši obranu. I když náš útok nebyl stoprocentní, pár košů jsme dali. Jakmile se začal náskok navyšovat, soupeř začal být nervózní a jeho nezdárný výkon v útoku se začal stupňovat.

V televizi bylo vidět, že ses jednomu faulu hodně divil. Co se stalo?

Já nejsem typ, který se nějak pozastavuje nad výroky rozhodčích, ale při tomhle zákroku jsem byl přesvědčený, že jsem šel přímo na balón. Po utkání jsme si to s rozhodčím vyříkali a on mi říkal, že zásah míče viděl, ale že jsem ho při tom trefil i do ruky.

Rozhodčí hodně dbali na čistotu driblinku. Asi pětkrát odpískali nesený míč. Co tomu říkáš?

No překvapilo nás to. Tolik přenášených balónů a různých kroků v zápase jsme letos ještě neviděli. Ovšem je na nás, abychom se tomu rychle přizpůsobili.

Splnili jste všechny taktické pokyny trenéra?

Asi se nedá říct, že by to bylo do puntíku, ale podstatné věci jako hrát na soupeře agresivní obranu, ze které on nemohou hrát svou hru, jsme splnili. To byl hlavní bod, který nám dopomohl k výhře.

Crvena Zvezda se nedostala vůbec k rychlým protiútokům. Je i toto klíč k vítězství?

Rozhodně ano. Domácí jsou hodně silní v přechodové fázi, a tak bylo důležité je v tomto zastavit. Jejich rychlý rozehrávač Taylor nebyl ve své kůže, myslím, že se do akcí tlačil trochu na sílu a díky výpomocím zpod koše se ho podařilo zastavit.

Říkal jsi, že se ti nelíbí, když diváci pískají, když hosté drží míč. Jak sis s tím poradil?

Na hřišti to člověk nevnímá, ale rachot to byl pěkný. Dokázali jsme se s tím poprat velice dobře.
Petr Bendahráč Nymburka
Petr Benda

Je potěšující, že jsme proti nim hráli stejnou obranu jako v prvním zápase v Pardubicích a opět nesla ovoce. Naopak jsme se zlepšili v útoku.

Z úplného pod koše se nám nedařilo. Čím to bylo?

Zpočátku domácí hodně stlačovali hru pod koš a bylo těžké se tam přímo prosadit. My jsme rádi, že se nám dařila střelba ze střední a dlouhé vzdálenosti. To nakonec v zápase rozhodlo.

Podle obličeje Radka Nečase do vypadalo na ostré souboje. Jak na tom jsi ty?

Radek se ale škrábnul sám (smích). Soupeř má těžší pivoty než jsme my, takže boj s nimi nebyl jednoduchý.

Zlomilo se utkání v době, kdy jsme se poprvé dostali nad desetibodový rozdíl ve třetí čtvrtině nebo až v poslední, kdy jsme odrazili v zárodku snahy domácích o vyrovnání?

Oba aspekty mají pro zápas velký význam. Asi nejdůležitější byla čtvrtá čtvrtina.

Souhlasíš, že jsme utkání zvládli dobře takticky?

Určitě, od začátku jsme nenechali odpoutat ve skóre. V poslední čtvrtině už byli domácí podstatně nervóznější, my jsme naopak setrvali v obraně jako minulý týden.

Jedno důležité utkání máme za sebou, druhé před sebou. Které z nich je na žebříčku důležitosti výš?

Každý zápas v Eurocupu je důležitý, ale vítězství venku se cení dvakrát. Tato výhra pro nás byla z postupového hlediska cennější, ale těžší zápas nás čeká příští týden s Türk Telekom. Pozitivní je, že osud postupu máme ve svých rukách

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.