A tým | Eurocup - 31.03.2010 20:00

Bizkaia Bilbao Basket Bizkaia Bilbao BasketDomácí
46
tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball Nymburk Hosté
52

Názory po utkání

Muli Katzurintrenér Nymburka
Muli Katzurin
Jsem šťastný, že jsme dnešní zápas vyhráli. Splnili jsme to, co jsem slíbil v Pardubicích, že budeme na dnešní zápas lépe připraveni. Minulý jsme prohráli špatnou hrou ve čtvrté čtvrtině. Ukázalo se, že velmi náročný program před čtvrtfinále Eurocupu nás připravil o postup mezi poslední čtyři týmy. Dokázali jsme, že když jsme odpočinutí, dokážeme odehrát lépe i těžkou čtvrtou čtvrtinu na hřišti soupeře. Eurocup je u konce. Gratuluji Bilbau k postupu do Final 4. Letošní pouť Nymburka Eurocupem zvedla povědomí o celém českém basketbalu v Evropě. 
Fotis Katsikaristrenér Bilbao Basket
Fotis Katsikaris

Postoupili jsme do Vitorie a to byl jeden ze základních cílů našeho klubu. Je to velký úspěch pro tak mladý klub jako je Bilbao a jsem velmi šťastný. Nemám velký komentář k tomuto zápasu. Myslím, že to byl jeden ze zápasů, kdy můj tým byl hodně nervózní. Obecně Nymburk je velice těžký tým na vyskautování a přípravu, protože nehraje příliš ortodoxně. 

Jiří Zídektiskový mluvčí
Jiří Zídek

Jsem spokojený s naší hrou v zápase, zejména po zkušenostech ze zápasu s Bilbaem v minulé sezoně, kdy jsme příliš šancí na kontrolu v zápase neměli. Musím smeknout před našimi hráči, je to velký úspěch. Ve skrytu duše jsem pochopitelně věřil v postup, byli jsme tak blízko. Bohužel prohra ve čtvrté čtvrtině minulého zápasu o 19 bodů nám pro dnešní nedávala moc šancí na úspěch.

Dnes jsme hráli takticky dobře, vyvarovali jsme se zbytečných chyb až na začátek první a třetí čtvrtiny. Výpadek začátku zápasu se nám podařilo dohnat, chyby na začátku třetí čtvrtiny byly osudné, abychom vyhráli potřebným rozdílem. 

Nemrzí vás nabitý program před prvním zápasem v Pardubicích?

Ano je to škoda. Byli jsme však jedni z těch, kteří chtěli změnu systému Českého poháru, ale bohužel původní termín se kvůli olympiádě a plánovaným přenosům České televize o měsíc posunul. Souběh těchto akcí teď mrzí, ale samozřejmě buďme realisti a přesuňme se o šest měsíců zpátky. Nevím, kdo při losu v Barceloně očekával, že se dostaneme až tak daleko. Letošní sezona v Eurocupu znamenala hodně. Myslím si, že to posunulo Nymburk daleko v povědomí basketbalové Evropy.  
Pavel Pumprlahráč Nymburka
Pavel Pumprla

Byl to podobný zápas jako doma nejen podle výsledku, ale i podle vývoje skóre. Každou chvíli byl nahoře někdo jiný a bohužel se nám nepovedl vstup do druhého poločasu, stejně jako doma jsme nedokázali odmazat dvanáctibodový náskok z prvního utkání. Ve třetí čtvrtině jsme rychle ztratili náskok získaný v prvním poločase. Pokud bych bral samotný dnešní zápas, byl to skvělý výsledek.

Podle výsledků se zdá, že nám vyhovuje defenzivní styl hry….

Kromě zápasu v Turecku, který byl hodně útočný, tak jsme všechny vítězné zápasy rozhodli obranou. Proto si myslím, že nám tento styl hry vyhovuje a myslím si, že je velký úspěch ubránit takový tým jako je Bilbao pod padesáti body.

Proč jsme ztratili na začátku třetí čtvrtiny svůj náskok?

Domácí dali na rychle začátku koš s faulem a na soupeře trochu dolehne, že by mohl náskok ztratit. Jakmile se náskok začal snižovat, projevila se trochu i nervozita ze zápasu. Pak jsme ale ukázali velkou týmovou sílu, když jsme se dokázali do utkání zase vrátit a na konci domácí porazit.

Několikrát ses dokázal dostat před své obránce, jak si viděl takové situace z pozice útočníka?

Hráči Bilbaa jsou zkušení a nedá se říct, že by byli pomalejší. Domácí byli slušně připraveni a moje akce vyplynuly z okamžité situace na hřišti.

Čtyřikrát jsme dokázali ubránit domácí, aby nestihli zakončit ve 24 vteřinách. To také svědčí o kvalitě naší hry v obraně….

Svou roli sehrálo i to, že se domácí snažili hrát dlouhé útoky, ale protože jsme výborně bránili, nedovolili jsme jim v konci časového limitu už najít žádného volného střelce, který by se pokusit vystřelit. To byly momenty, které nás vrátily do zápasu. Začali jsme si věřit, že stále máme o co hrát.

Co vám řekl bezprostředně po utkání trenér?

Muli byl spokojený, poděkoval nám za dobrý zápas i za celou eurocupovou sezonu. Říkal, že to byla úžasná pouť.

Smál se?

Sice to říkal s vážnou tváří, ale byl v dobrém rozmaru (úsměv).

Jak cenné je ve tvé kariéře vítězství ve Španělsku?

Je to pro mě další milník a doufejme, že není poslední. Příští rok máme šanci porazit v Adriatické lize nějaký euroligový tým. Škoda, letos byl postup do Final 4 Eurocupu tak blízko…. Ale alespoň máme příští rok, překonávat.

Takže nejsi zklamaný ze čtvrtfinále?

Postup byl blízko, jen pár bodů. Musíme ale celou pouť Eurocupem brát pozitivně a myslím, že jsem dokázali více, než kdokoliv čekal. 

Těšíš se už domů?
Nebudu zapírat. Cestování bylo hodně a vůbec mi nebude vadit, že nejdelší vzdálenost, kterou budeme na další zápasy překonávat, bude nějakých 300 kilometrů

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.