A tým | Český pohár - 20.03.2010 21:00

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
66
Mlékárna Miltra Nový Jičín Mlékárna Miltra Nový Jičín Hosté
48

Komentář k zápasu

Utkání o Český pohár bylo vyrovnané třicet minut, pak se ale Moravané vytratili a nekladli žádný odpor. Po většinu zápasu měli hráči Nového Jičína pod košem více ze hry, doskoky dokonce vyhráli 35:23, ale ze své převahy v podstatě mnoho nevytěžili. Naši hráči své vyšší protihráče často bránili zepředu a tím jim vypichovali míče. Hráče Nového Jičína srážely především ztráty míče. Za zápas jich vyrobili více než dvacet pět a s takovým počtem je těžké vyhrát i proti slabšímu soupeři než jsme byli my. 

Trenér Katzurin poslal do zápasu poněkud nezvyklou základní sestavu se Slezákem a Tsiarasem. Jeho protějšek nominoval do zahajovací pětice své největší opory – Šaroviče, Muirheada i Sanderse. Utkání jsme nezačali vůbec dobře, tři neproměněné útoky a šest bodů Nového Jičína znamenalo vedení Miltry 6:0. Na konci třetí minuty poslal náš kouč na hřiště Nečase a Pumprlu a po chvíli trefil Lee kontaktní trojku. Naši vystupňovali agresivitu v obraně, po další minutě jsme už vedli 7:6 a trenér Choleva si bral oddechový čas. Při něm se zaměřil na hru svých hráčů v útoku, protože jeho svěřenci se i přes výškovou převahu těžce prosazovali. Time out přerušil naši krasojízdu, ale v mírném vedení jsme zůstali i nadále. Dvě minuty před koncem čtvrtiny jsme vedli 16:12 a pak se na výsledku už nemohlo nic změnit, protože oba týmy se dopouštěly ztrát jak na běžícím páse. Poslední útok Nového Jičína vedl Sanders a chtěl hrát až do konce čtvrtiny na poslední střelu. Ovšem na jeho obranu připadl Mike Lenzly. Ten využil trochu naivního vedení míče novojičínským rozehrávačem, vypíchl míč a tři vteřiny stačily Pavlu Pumprlovi, aby ještě stačil umístit míč do koše. Z počátku druhé čtvrtiny zazlobil Muirhead pěti body a po dvou bodech přidali Šteffel a Walker. Na naší straně držel střelecký prapor Lenzly (5 bodů). Nový Jičín se dotáhl na dva body a trenér Katzurin si pozval hráče na poradu. Apeloval na ně, aby více tlačili na hráče s míčem. V následujících třech minutách padlo jen 6 bodů, přičemž se o ně postarali jen podkošoví hráči. Přehled o hře projevil Ricci, který pohotově dopíchl míč po svém útočném doskoku. V 16.minutě přišel místo Walkera na hřiště Šarovič a zle nám zatápěl. Šesti body v řadě přetáhl vedení na stranu svého družstva (27:29), Ricci opět po útočném doskoku vyrovnal, ale Šarovič znovu poslal Jičín do vedení. Zdálo se, že soupeř přebírá otěže zápasu do svých rukou, ale Leeho trojka zapůsobila jako drtič vášní Nového Jičína a nám zachovala nejtěsnější vedení i do druhého poločasu.

O poločasové přestávce se asi v obou šatnách hovořilo především o obraně. Odrazilo se to v bodově nejchudší třetí čtvrtině. V ní jsme se nejprve dostali do čtyřbodového vedení a to i zásluhou třetí trojky Leeho. Sedmdesát pět vteřin po začátku druhého poločasu byl stav 37:33 a v čase 25:52 srovnával Šarovič na 37:37. Z toho je vidět, jaká činnost hrála hlavní roli. Pak se opět trochu bodový příděl rozběhl. Chvilku byli ve vedení Jičínští, chvíli my. Poslední dva koše našeho týmu jakoby předznamenávaly poslední čtvrtinu. Oba dva se musely zaplněné klatovské hale líbit. Nejprve Pampi obtancoval svého strážce a potom Lewis utrhl síťku po svém smečovaném koši z rychlého protiútoku. Naši hráči opět ukázali jednak svou rychlost, ale také přehled. Jak jsme třetí čtvrtinu zakončili, tak jsme čtvrtou začali. První koš smečoval Lewis, ale aby hra nebyla fádní, smečoval jednou rukou. Na Sokolovského koš po povedeném mazáckém průniku zareagoval Pandula dvěma body a pak se Nový Jičín stal naprosto neškodným týmem. Do desetibodového vedení poslal náš tým třetí smečí Lewis a na pohybu a výrazu tváří soupeře bylo vidět, že dnes se už žádné překvapení nebude konat. Novojičínští se nestačili vracet do obrany a v podstatě nekladli odpor. Další body zaznamenali až za stavu 61:43 tři minuty před koncem utkání a to už bylo jasné, že pohár oproti minulému roku nezmění svého majitele.

Body: Nečas Radek 13, Lewis Ronald 12, Benda Petr 10, Lee Arthur 9, Lenzly Mike 8, Ricci Philip 8, Pumprla Pavel 4, Sokolovský Ladislav 2, Křemen Michal 0, Slezák Pavel 0, Tsiaras Georgios 0 - Šarović Robert 19, Muirhead Corey De Costa 9, Šteffel David 8, Pandula Dušan 6, Walker Kenneth 4, Pelikán Rostislav 2, Gavlák Juraj 0, Hájek David 0, Jurečka Luděk 0, Sanders Levell 0; střelba 3b.: 16/4:15/2; střelba 2b.: 43/24:29/17; TH: 9/6:13/8; doskoky: 23:35; chyby: 18:15; 5 chyb: 38. Nečas Radek; čtvrtiny: 18:12, 14:19, 13:10, 21:7; rozhodčí: Dolinek Ivo, Lukeš Václav, Karásek Jan

Sportovní centrum Nymburk

Sportovní centrum Nymburk

Adresa:
Sportovní centrum Nymburk
Sportovní 1802
Nymburk

GPS: N 50° 10' 40.893" E 15° 03' 33.201"

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.