A tým | Český pohár - 20.03.2010 21:00

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
66
Mlékárna Miltra Nový Jičín Mlékárna Miltra Nový Jičín Hosté
48

Názory po utkání

Muli Katzurintrenér Nymburka
Muli Katzurin

Bylo to velice zajímavé utkání. Před poslední čtvrtinou jsme udělali určité změny v obraně, zvýšili jsme tlak na hráče s míčem a pouze sedm bodů vstřelených Jičínem za posledních deset minut hovoří samo za sebe. Nevím, kde vzali mí hráči tolik energie, aby takovýmto způsobem vyhráli. Jsem na ně hrdý. Když se podíváte na náš program posledních týdnů, je hodně tvrdý. A moji hráči si zaslouží vysoký kredit za to, jak finále zvládli. Ani nevím, kde se to v nich bere.

Padlo málo bodů, přičítáte to špatným střelcům nebo výborné obraně?

Bodů nepadlo hodně a přitom se střetly dva nejlépe střílející týmy v lize. Ptáte-li se na příčiny, pak je to kombinace obojího. Dobrá defenzíva a tlak na míč vyvstal z důležitosti utkání. Byla sice patrná únava z předchozích dvou zápasů, ale s ní jsme si poradili lépe.

Jak moc bylo utkání tvrdé, když ho srovnáte se zápasy v Evropě?

Včerejší i dnešní utkání asi nebyla tak tvrdá, jako v Evropě, ale byla to nejtvrdší utkání od té doby, co jsem v Česku.

Jak byste zhodnotil Český pohár?

Pochopitelně jsem rád, že jsme zvítězili i po čtvrté v řadě. I když tady v Klatovech probíhalo vše bez nějakých komplikací, chyběla mi určitá hrdost, že se hraje vlastně druhá nejvýznačnější soutěž v mužském basketbalu. Nikde jsme neviděl českou vlajku, nehrála se hymna a to je škoda. 

Zbyněk Cholevatrenér Nového Jičína
Zbyněk Choleva

Bylo to kvalitní finále. Z naší strany byl k vidění dobrý basket po tři čtvrtiny. Potom Nymburk vystupňoval svůj už tak velký tlak, kterému jsme nedokázali čelit. Nakupili jsme spoustu ztrát a to rozhodlo. Po celý zápas jsme měli problém se střelbou a trápilo nás velké množství ztracených míčů. Nedokázali jsme tato negativa vyvážit lepšími čísly na doskoku.

Padlo málo bodů, přičítáte to špatným střelcům nebo výborné obraně?

Byly to dobré obrany na obou stranách, ovšem u nás se k tomu přidala i špatná střelba. Za první poločas jsme měli střelbu z perimetru 10/1. Myslím, že 66 bodů není špatná vizitka naší obrany.

Byl to dnes tvrdý zápas?

Bylo to hodně tvrdé, hlavně pod košem, ale to je dnešní styl.

Zasáhla do vašeho výkonu oprava síťky?

Dlouho se stálo, možná jsme tam také trošku vychladli. Ale Nymburk byl lepší a zaslouženě vyhrál.

Jak byste zhodnotil Český pohár?

Myslím, že Český pohár potřebuje zvětšit prestiž. Týmy z druhé ligy moc konkurovat nemohou, ale na druhou stranu mají možnost se poměřit a zjistit, co jim chybí. Jinak po organizační stránce byly turnaje v obou městech zvládnuty na jedničku. 

Jiří Zídektiskový mluvčí
Jiří Zídek

Byl to velice náročný program. Museli jsme odehrát tři těžké zápasy ve třech po sobě jdoucích dnech, ale jak vidno, jsme se s tím poprali dobře. Využili jsme zkušeností z Eurocupu, především mentální tvrdosti, když se zápas nevyvíjí tak, jak bychom si přáli. Na konci obou posledních zápasů jsme nakonec měli více sil než oba naši soupeři. V dnešním utkání jsme povolili Novému Jičínu v poslední čtvrtině jen sedm bodů a to je vizitka, která hovoří sama za sebe.

Čekal jste, že se poslední desetiminutovka promění v exhibici?

Předně rozhodla naše tvrdá obrana. Pro Jičín bylo velmi těžké se s ní vypořádat a bylo to pro ně určitě hodně frustrující.

 
Ronen Ginzburgasistent trenéra Nymburka
Ronen Ginzburg

Myslím si, že to byl tři čtvrtiny náročný zápas. Na dobrou obranu v prvních třiceti minutách jsme navázali ještě lepší defenzívou v poslední části zápasu. Tak jako v posledních mnoha zápasech nám hodně pomohl Láďa Sokolovský. Zápas jsme také vyhráli daleko nejsilnější lavičkou ze všech týmů české ligy. Máme na lavičce hráče, kteří přijdou na hřiště a jsou schopni otočit zápas. To dokazujeme po celou tuto sezonu. Důležitým faktorem bylo také, že se dařilo na obou stranách hřiště Mike Lenzlymu. Samozřejmě se můžeme vždy spolehnout na české hráče, kteří do hry dají srdce a to nám vyhrává zápasy.

Věřil jste po včerejším zápase, že dnes vyhrajeme o téměř dvacet bodů?

Vím, že to je hodně těžké a že jsme odehráli letos hodně zápasů. Ovšem oproti Novému Jičínu jsme měli tu výhodu, že jsme zvyklí hrát hodně zápasů v řadě za sebou. Naplno se to projevilo v poslední dnešní čtvrtině, kdy jsme měli nad našim soupeřem opravdu navrch. Podle konečného výsledku by se mohl někdo domnívat, že to byl snadný zápas, ale věřte, že to nic jednoduchého nebylo. Všichni odvádí výbornou práci, jak trenéři tak hráči.

 
Radek Nečashráč Nymburka
Radek Nečas

Toto vítězství se nerodilo snadno. Zpočátku byl náš výkon trochu rozpačitý, jako kdyby se oba soupeři oťukávali. Nevytvářeli jsme si dobré pozice, hráli jsme méně protiútoků. Dokázali jsme se dostat do mírného vedení, ale pak jsme o něj špatným řešením některých situací přišli. Za jednobodového vedení jsme šli do šaten, kde jsme si řekli, že musíme lépe bránit jejich pick and roll a hrát rychlé protiútoky. Ve druhém poločase se nám to začalo dařit. Sebevědomí nám posilovala naše obrana. O výsledku utkání rozhodly tři minuty v poslední čtvrtině, kdy se náskok natáhl do dvojciferného čísla. Soupeř neměl čím zareagovat a my jsme zápas v euforii dohráli.

V poslední čtvrtině to byla exhibice. Čekali jste takový průběh po vyrovnaném utkání proti Prostějovu?

Myslím, že to nebyla exhibice, spíše jsme začali hrát ten styl hry, který Nymburk vždycky zdobil – rychle dopředu a dávat snadné koše. Možná se mohlo zdát, že má Jičín lepší formu než my, ale dnes jsme ukázali, že se s námi musí neustále počítat.

Máme splněný další cíl….

Ano, je to tak. V úterý nás čeká další možnost, jak naplnit cíle ještě větší měrou, než by si kdo před sezonou představoval. V zápase proti Bilbau se pokusíme položit základ k postupu mezi poslední čtyři týmy Eurocupu. To by bylo snové. Nesmíme ale zapomínat, že nás čeká ještě vyvrcholení české ligy a to se také nebude hrát jen z povinnosti. Je třeba nabrat hlavně síly na to, abychom play-off zvládli tak, jak chceme.

Kolikátý je to tvůj Český pohár?

Šestý. Pět jsem jich získal s Nymburkem a jeden s Jičínem.

Arthur Leehráč Nymburka
Arthur Lee

Myslím si, že je to něco skvělého vyhrát zase po roce Pohár. Velmi dobře jsme hráli hlavně ve druhé půlce. Výhra v Českém poháru byl jeden z cílů a toho jsme dosáhli. Jsme za to šťastní. Dneska jsme se projevili jako tým, všichni se opravdu snažili, ukázali jsme perfektní defenzívu. Nicméně vraťme se zpátky do reality, protože za dva dny hrajeme eurocupový zápas a musíme se zase soustředit na něj. Dneska jsme vyhráli pohár, ale za dva dny tu je další zápas. 

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.