A tým | Mattoni NBL - 12.05.2010 18:00

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
99
BK Synthesia Pardubice BK Synthesia Pardubice Hosté
76

Komentář k zápasu

Trenér Slowiak vkládal do prvního zápasu určité naděje, když prohlásil před zápasem: „Pokud máme mít v sérii nějakou šanci, musíme první nebo druhé utkání vyhrát.“ A skutečně, Pardubice začaly raketově. Jen čtyři vteřiny stačily Hamptonovi, aby otevřel skóre, když prodribloval od půlky až pod koš a přes snahu Křemena a Bendy poprvé posunul ukazatel počtu bodů. Stejný hráč pak trojkou korunoval úvodní snahu hostů. Benda sice dvojkou snížil, ale Arnold rozloženou trojkou přidal další body hostů a ti se ujali nejvyššího vedení v zápase. V té době byla skupinka fanoušků Pardubic na koni. Jenže ani ten pardubický ve znaku není celý, a tak si ani Pardubáci radosti dlouho neužili. Stačila minuta a skóre bylo srovnáno a od té doby tahaly Pardubice za kratší konec. Uplynuly další čtyři minuty a dostali jsme se do dvouciferného vedení. Čtvrtina skončila naším devítibodovým vítězstvím. Oba týmy měly v prvních deseti minutách dva výrazné střelce. Na naší straně to byl Ron Lewis, autor třinácti bodů. Ron byl úspěšný především z krátké vzdálenosti po nájezdu pod koš. Ostatní naši hráči přidávali body jen po kapkách. Přesto jsme nakapali 29 bodů a to především z dvoubodové vzdálenosti, ze které jsme stříleli velice přesně (10/9). Na straně Pardubic byl nejlepším střelcem Marcus Arnold, který zatížil naše konto sedmi body. Marcus byl z blízkosti koše téměř nebranitelný. Jednou možností bylo zamezit přihrávce pod koš, pokud však přebral míč, byl to vždy koš. Pivot Pardubic zlobil ještě ve druhé čtvrtině, ve druhém poločase ho už naši obránci vymazali. Nedal ani bod.

Ve druhé čtvrtině přebral náš střelecký prapor Mike Lenzly. Mike zaznamenal jedenáct bodů (2 trojky) a možná by ještě nějaký bod přidal, ale když si udělal v 19.minutě třetí faul, trenér Katzurin ho vystřídal. Stejně jako v první čtvrtině i ve druhé jsme dokázali v útoku šikovně využívat výškové nerovnováhy při přebrání po cloně, a proto naše úspěšnost střelby za dva body byla v poločase na 81%. Ve druhé čtvrtině se nám dařilo lépe i z dálky. Z osmi pokusů z perimetru jsme proměnili čtyři (v první čtvrtině to bylo jen 7/2). Hosté na tom byli střelecky v podstatě stejně. Za tři body 4/1 (v první čtvrtině také 4/1), za dva body 9/5 (v 1.čtvrtině 10/6). V průběhu čtvrtiny jsme svůj náskok pomalu zvyšovali a to především díky košům s vyšší bodovou hodnotou. Na konci 18.minuty jsme po trojce a dvojce Pampiho vedli o 17 bodů. Poslední dvě minuty jsme však prohráli 0:5. Čtyřmi body, posledními v tomto zápase, se prezentoval Arnold. Náskok spadl ze 17 na dvanáct, ale stále byl natolik vysoký, aby si někdo v hale dělal starosti o konečný výsledek.

Ve třetí čtvrtině si mohli pardubičtí hráči nejlépe prohlédnout dresy našich hráčů zezadu. Několik rychlých protiútoků jeden na nula, tři na jednoho a podobně se nesmazatelným písmem zapisovalo do statistiky zápasu. V jednom útoku byl dokonce na čtyři naše útočící hráče jen jediný obránce. Začali jsme hrát naši hru a rozdíl ve skóre se vyšvihl až na 25 bodů (čas 28:21 – 78:53). Krizová poslední čtvrtina Pardubic se přesunula na třetí, i když v ní, na rozdíl od minulých dvou nymburských zápasů, dali hosté dvouciferný počet bodů.

Poslední desetiminutovka se už jen dohrávala. Do 36.minuty jsme pomalinku navýšili vedení na 27 bodů a dosáhli jsme devadesátky. Do konce zápasu zbývalo více než čtyři minuty a přítomní diváci uzavírali sázky, zda padne stovka nebo ne. Trochu podle očekávání nám čtyři minuty stačily jen na „baťovskou“ hodnotu devětadevadesáti bodů. Na rukách jsme však stovkovou střelu měli, ale nakonec se Arthur rozhodl, že dnes hráči ušetří poplatek za trojciferný výsledek a posledních deset vteřin jen prodribloval u půlící čáry. Poslední hrací období tak zpestřila jen diskvalifikující chyba Mika Lenzlyho. Tři a půl minuty před koncem zápasu bránil Mike Tomáše Tótha a po přechodu půlící čáry rozhodčí odpískali Mikovi faul. Jaká komunikace proběhla mezi oběma hráči přesně nevíme. Reakce našeho rozehrávače byla impulsivnější, než jsme u něho zvyklí. Mike strčil do protihráče a vykoledoval si „vyhazov“. V našem, jinak velice klidném hráči, který své emoce ukazuje navenek jen zřídka, bouchly saze. V příštím utkání Mika uvidíme, protože rozhodčí do zápisu uvedli, že diskvalifikující chyba je dostatečný trest, a tak jediným trestem pro hráče zůstane ve shodě s Disciplinárním řádem jen pokuta ve výši 3000 Kč.

Body: Lewis Ronald 29, Ricci Philip 16, Lenzly Mike 13, Nečas Radek 12, Pumprla Pavel 11, Benda Petr 10, Křemen Michal 5, Lee Arthur 3, Sokolovský Ladislav 0, Tsiaras Georgios 0 - Hampton Maurice 16, Arnold Marcus 13, Pospíšil Zbyněk 11, Wright Derek Steven 11, Marek Martin 10, Bohačík Petr 5, Sýkora Martin 4, Kříž Martin 3, Peterka Ondřej 2, Tóth Tomáš 1; střelba 3b.: 22/8:20/5; střelba 2b.: 40/27:39/21; TH: 25/21:25/19; doskoky: 28:28; chyby: 23:20; diskvalifikační chyba: 37. Lenzly Mike - domácí; čtvrtiny: 29:20, 23:20, 28:15, 19:21; rozhodčí: Vyklický Robert, Lukeš Václav, Karásek Jan; komisař: Pražák Miloš; 750 diváků; nejlepší hráč: Nečas Radek

Sportovní centrum Nymburk

Sportovní centrum Nymburk

Adresa:
Sportovní centrum Nymburk
Sportovní 1802
Nymburk

GPS: N 50° 10' 40.893" E 15° 03' 33.201"

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.