A tým | Mattoni NBL - 12.05.2010 18:00

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
99
BK Synthesia Pardubice BK Synthesia Pardubice Hosté
76

Názory po utkání

Jan Slowiaktrenér Pardubic
Jan Slowiak

Viděli jsme zasloužené vítězství Nymburka. My jsme nebyli schopni odpovědět na jejich přechod do útoku. Valily se na nás laviny po ztrátách a náš pohyb dozadu byl ve srovnání s pohybem Nymburka dopředu o třídu horší. A to byl hlavní problém. V situacích jeden na jednoho jsme nebyli dostatečně odolní a především nájezdy z perimetru jsme prohrávali. To bude největší úkol do příštího zápasu. I když se utkání pro nás nevyvíjelo dobře, snažili jsme se ho dohrát co nejlépe.

Dal jste hodně příležitosti Martinu Křížovi. Je to už záměr na příští sezonu?

Situace vznikla i proto, že kromě Hamptona a Sýkory nemám další zkušené křídlo. Nicméně minuty jsou dobré pro Kříže i Peterku. Těžší oheň v České republice nemohou zažít.

Dáváte si dílčí cíle pro nějaké herní činnosti?

Nedáváme. Snažím se hodně pracovat na psychice týmu. Neřekl bych, že dnes to bylo špatné, ale byly chvíle, kdy jsme sklopili hlavu a nechali jsme Nymburk využít svých nejsilnějších stránek. Pokud nezměníme myšlení a nepřijdeme na to, že i v Nymburce se dá hrát s myšlenkou na vítězství, nemusíme semifinálovou sérii vůbec hrát.

Bylo součástí taktiky, že Martin Sýkora bránil Arthura Leeho?

Ano, byla. Snažili jsme tím likvidovat výhody pick and rollu…. Ovšem dnes do nebylo o likvidaci pick and rollu, dnes šlo o zastavení akcí jeden na nula, dva na jednoho a to se zastavuje špatně. Všechno ostatní, co jsme hráli, Nymburk předpokládal.

Bylo tedy přesunutí Sýkory na Leeho pozitivní?

Těžko odpovědět. Arthur se do zakončení netlačil, ale zase nás ničil Lewis. Možná, kdybych nechal normální obranu, tak z toho je méně škody….To nikdy před zápasem nelze uhodnout.

Čím bylo dáno, že v zápase padlo poměrně dost bodů?

Bylo to dáno extrémně rychlou hrou. Když Nymburk některé útoky zakončuje už po několika vteřinách, máme i my pak více možností na útok. 

Muli Katzurintrenér Nymburka
Muli Katzurin

Myslím, že jsme dnes hráli dobře. Abych byl upřímný, byl jsem mile překvapen s kvalitou naší hry po tak dlouhé přestávce. Všichni hráči si za dnešní výkon zaslouží pochvalu, protože hráli velice dobře. Nesmíme zapomenou, že se jedná o semifinále. Je to jeden zápas a to neznamená nic. V sobotu to bude jiný zápas.

Svůj tým jste chválil, našel jste něco, co bylo špatně?

Před začátkem semifinále jsem našim hráčům řekl, že našim cílem je vyhrát zápas. Toto je play-off a po zápase se nikdo nebude ptát, jak jsme hráli, o kolik bodů to skončilo. Pochopitelně jsem našel i negativa, ale ta nepřevládla. Díky některým chybám však máme směr pro zlepšování.

Čím bylo dáno, že v zápase padlo poměrně dost bodů?

Nejprve musím říct, že byl překvapený. Očekával jsme něco podobného jako včera mezi Novým, Jičínem a Prostějovem. Ale v žádném případě si nestěžuji. Jak jsem už říkal – to je play-off,. Hráli jsme svůj basketball. 

Petr Bohačíkhráč Pardubic
Petr Bohačík

Zápas se ze začátku vyvíjel docela dobře. Nezachytili jsme však nástup do druhého poločasu a třetí čtvrtina byla z naší strany hrozná. Dopouštěli jsme se mnoha nevynucených ztrát a Nymburk to trestal z rychlého protiútoku. Právě z rychlého protiútoku jsme dnes dostali hodně bodů. V příštím zápase se musíme vyvarovat takových chyb, jako jsme dělali dneska. Začít musíme u obrany. Kdybychom měli dostal 99 bodů doma, nedopadl by zápas jinak než dnes.

 
Michal Křemenhráč Nymburka
Michal Křemen
Byl to těžký zápas?

Kromě prvních pěti minut, kdy se zápas trochu tahal, mi to nepřišlo. Pak už jsme začali hrát náš basketbal a měli jsme utkání pod kontrolou. Největší náskok jsme získali na začátku třetí čtvrtiny.

Čím to bylo?

Pardubice nenastoupily s takou koncentrací jako na začátku zápasu. My jsme hráli dobře v obraně. Stačilo je pár rychlých protiútoků a vedli jsme o dvacet bodů.

Padlo na semifinále poměrně dost bodů. Čím to bylo?

Pardubice moc nebránily a ani my jsme nebyli v obraně stoprocentní.

Dá se očekávat v příštím zápase podobný průběh?

Bude to úplně jiný zápas, ale cítím v kostech, že náš začátek bude lepší a konec bude stejný.

 
Radek Nečashráč Nymburka
Radek Nečas

Byl to první zápas semifinále. Pardubice proměnily hned první střelecký pokus na koš za chvíli daly trojku a dostaly se do tempa rychleji než my. Ovšem ještě v první desítce se styl hry vrátil k očekávanému průběhu, kdy jsme tempo zápasu určovali my. Poločas byl jen o dvanáct bodů, ale to bylo dáno i tím, že jsme někdy zbytečně faulovali a hosté šestky proměňovali. Možná je škoda, že jsme v závěru ztratili tak výrazné vedení. V týmu soupeře jsou Američané stěžejními hráči a ti, pokud cítí šanci vyhrát, stoupá jim sebevědomí.

Co bude v příštím zápase?

Musíme se pokusit v Pardubicích udělat hned další krok k předpokládanému rychlém konci semifinále. Pardubice mají kvalitní tým a jakékoliv zavávání by nás mohlo stát hodně sil.

Po posledním střídání tě na lavičku doprovázel potlesk trenéra….

Dneska mohl být náš trenér spokojený celý zápas s každým hráčem. Myslím, že s každým si tlesknout po návratu z palubovky a to je neklamný projev spojenosti s hrou střídaného hráče. Je dobře, že hodnocení není negativní, protože hráč, když myslí pozitivně, je pro tým platnější, než když vystřídá z důvodu nějaké chyby a už nedostane příležitost chybu napravit. 
Philip Riccihráč Nymburka
Philip Ricci
Co bys řekl o zápase?
Hráli jsme po poměrně dlouhé přestávce a věděli jsme, že to nebude jednoduché. Věděli jsme, že musíme hrát naplno, abychom došli k vítězství. To jsme splnili, takže hodnotím zápas pozitivně.
Ve druhé čtvrtině jsi požádal o střídání s bolestivou grimasou. Co se stalo?
Dostal jsem ránu do zeber a nemohl jsem popadnout dech. Teď už ale nic necítím, jsem absolutně v pořádku.
Čím je dané vysoké skóre? Naší dobrou ofenzívou nebo špatnou defenzívou soupeře?
Ani jedno, ani druhé. Je to dané naším stylem hry. Samozřejmě základem je dobrá obrana, díky které se vám potom daří i v útoku. Také se nám dařilo doskakovat a z tohob jsme získávali šanci skórovat.

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.