A tým | Mattoni NBL - 19.05.2010 18:00

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
80
BK Synthesia Pardubice BK Synthesia Pardubice Hosté
86

Názory po utkání

Jan Slowiaktrenér Pardubic
Jan Slowiak

Nejprve chci poděkovat svým hráčům, protože ukázali srdce a charakter. V tomto utkání se postupně probouzeli. První čtvrtina se nám nepovedla, byli jsme všude o krok později, tak jak jsme tady odehráli první zápas. V utkání jsme se neustále zlepšovali, nezabalili jsme to a ve druhém poločase jsme byli už lepším týmem. Nezlomila nás ani nádherná trojka z půlky hřiště v poslední vteřině třetí čtvrtiny a stále jsme věřili ve vítězství. Před tímto zápasem jsme byli v psychické výhodě, protože jsme neměli, co ztratit a chtěli jsme Nymburk co nejvíce potrápit. Nakonec se z toho zrodilo toto krásné vítězství.

Jak moc jiná je hra Nymburka bez Arthura Leeho?
Je naprosto jasné, že kvalita Leeho Nymburku chybí. Na druhou stranu Lenzly odehrál fantastický zápas, Lewis také. Nehledal bych chybu v tom, že nenastoupil Lee. Kdyby však mohl Arthur hrát, nehrál by Lenzly čtyřicet minut a v závěru by mu nechyběly síly. Na konci bylo vidět, že už není schopen situace dotahovat do konce, měl problémy na driblinku a my jsme z toho měli nějaké zisky. Z nich jsme chodili do rychlého protiútoku. Tedy problém absence vidím spíše v menší možnosti rotace hráčů než že by Mike zahrál hůř. Stačí se podíval na jeho osobní statistiky. S takovým výkonem nemůže být nikdo nespokojený. 
Muli Katzurintrenér Nymburka
Muli Katzurin

Gratuluji Pardubicím. Myslím, že zápas mohu rozdělit na dvě části. Když jsme měli šanci si vytvořit velký bodový rozdíl, tak jsme šanci nevyužili a když jsme měli využít fauly na zastavení útoku Pardubic, tak jsem to nedělali. K první příčině naší porážky: Hráli jsme dobře v útoku, ale naše defenzíva byla špatná. Nechávali jsme Pardubice příliš snadno skórovat. Proto nebyl rozdíl dvacet a více bodů, ale stále se držel kolem deseti. K druhé příčině: nechali jsme Pardubice dát příliš mnoho košů za tři body, hlavně jejich rozehrávače. Pardubice také měly v těchto minutách i hodně útočných doskoků. Pardubice hrály dneska lépe, musíme se z toho poučit a připravit na další zápas.

Jaká bude Vaše reakce na dnešní prohru?
Teď se musíme připravit na další zápas. Měli jsme šanci mít pár dní volna a tu šanci jsme ztratili. To je ale play off, nikdo nemůže dát záruku za to, že všechny zápasy vyhrajeme. My musíme dnešní prohru nechat za námi, podívat se na video, ukázat hráčům kde se staly chyby. Pochopitelně ten příští zápas bude úplně jiná situace, Pardubice sice budou mít hodně sebevědomí, ale nesmí zapomenout, že by nás musely porazit třikrát, aby se dostaly do finále. A já svému týmu věřím.
Jak velké je to zklamání, že jste porušil tu sérii vítězných domácích zápasů?
Věděl jsem, že to jednou přijde. Nemůžete vyhrávat donekonečna. Pochopitelně mě dnešní prohra mrzí. Pokud bychom použili správnou taktiku v posledních 7-8 minutách, neprohráli bychom. My jsme v těchto minutách nehráli chytře a prohru jsme si zasloužili. Já jako kouč jsem za to zodpovědný. Nebudu svádět vinu na hráče, nelze totiž říci, že pokud prohrajete, je to vina hráčů a pokud vyhrajete, je to zásluha trenéra. Já jsem zápas prohrál jako trenér a musím být na příští zápas připravený.
Jak moc jiná je hra Nymburka bez Arthura Leeho?
Arthur je rozehrávač základní pětky a všem je jasné, co to znamená To, že jsme ho neměli k dispozici je stejné, jako kdyby Pardubice přijeli bez svého rozehrávače. To se ostatně již jednou stalo a pro Pardubice to dopadlo špatně. Pochopitelně každý trenér chce mít k dispozici své hráče. Nebudu ale používat dnešní Arthurovu absenci jako nějakou výmluvu, nicméně fakt je to, že Arthur je pro nás velmi důležitý hráč.
Tomáš Tóthhráč Pardubic
Tomáš Tóth

Teď je to velká euforie. Po čtyřech letech někdo získal vítězství na nymburské palubovce. My jsme to měli dneska ulehčené, protože poslední krok doma je vždycky těžký. My jsme sem přijeli s čistou hlavou, užít si zápas. I když to nějakou dobu nevypadalo, myslím, si, že jsme celý zápas ukazovali, že jsme morálně silní. Zkoušely nás těžké trojky od půlky s klaksonem a další šťastné střely. Vždycky, když se nám podařilo dát nějakou těžkou trojku a byli jsme chvíli na koni, ale zase jsme dostali nějakou trojku. Nikdy nás to nezlomilo

Ukázalo se, že Arthur hodně chybí, i když výkon Mike Lenzlyho a Rona Lewise byl famózní, stále to jsou jen dva hráči. Jak Nymburk po celou sezonu oplýval širokým kádrem, v dnešním zápase byli tři hráči, kteří odvedli nadstandard, zbytek byl zakřiknutý a bál se toho. My jsme se z každého úspěchu radovali, pro Nymburk to byla jenom povinnost a práce, u nás tam bylo srdíčko.

Cítíte lepší pocit, že jste vyhráli v Nymburce nebo že jste vyhráli tento zápas?

Obojí. My jsme chtěli sérii zdramatizovat, nechtěli jsme skončit 0:3. Už doma to byl slušný výkon, ale nepovedlo se nám ho dotáhnout do konce. Prohráli jsme, ale s hlavou nahoře. V tomto zápase je vynikající, že jsme otočili z mínus 16 na +6. To je prostě bomba. Pro nás to ale nekončí, my se budeme rvát dát a doma kůži neprodáme lacino.

Cítíte v příštím utkání větší šanci po tomto vítězství?

K sobotnímu zápasu nepřistoupí Nymburk jako dneska. Bude se snažit ukázat svou sílu a bude jen na nás, co jim dovolíme a jak k tomu přistoupíme my. V Pardubicích přijde hodně diváků a zápas může být zajímavý.

Jiří Zídektiskový mluvčí
Jiří Zídek

Začali jsme dobře, ale za stavu 27:11 Pardubice odhodily jakékoliv zábrany. My jsme je bohužel pustili do kontaktu mezi deseti a šesti body v průběhu druhé a třetí čtvrtiny. Myslím si, že na konci nám jednoznačně chyběly síly. Nedařilo se nám něco získat ze situací jeden na jednoho zpod koše. Pardubice velice dobře zatahovaly ze slabé strany prostor pod košem a my jsme nedokázali přenést rychle hru právě na slabou stranu nebo skórovat. V obraně nám došly síly a mockrát přes nás Pardubice doskočily. Soupeř také dokázal proměnit těžké střely za tři body v kritických chvílích. Pardubicím jednoznačně pomohl fakt, že ve druhém poločase měli pouze tři ztracené míče.

Ale v první čtvrtině měly Pardubice hodně ztracených míčů…..

Jasně, ale to také prohrávaly 27:11… Universální recept na výhru na hřišti soupeře: neztrácet zbytečně míč, držet zápas mínus pět bodů až rovina a pokusit se v posledních pěti minutách vyhrát. To jsem slyšel od každého mého trenéra v uplynulé kariéře často a dneska se jejich slova potvrdila.

Co nás dneska zalomilo?

Úzce rozdistribuované body – bodově nás táhli pouze dva hráči. V konci to byla adekvátní ztráta sil hráčů, kteří zápas táhli.

Jaký to má vliv na naši pohodu?

Takový zápas nesmí mít žádný negativní vliv, i když prohrát doma není dobré. Chtěli jsme dnes sérii ukončit a připravovat se na finále. Musíme teď věřit ve své schopnosti a tuhle těžkou situaci vyřešit.

Vyřešit bychom to měli hned v příštím zápase, asi není pro nás dobré nechávat postup na poslední zápas….

V sérii se každý tým dívá jen na nejbližší zápas 
Pavel Pumprlahráč Nymburka
Pavel Pumprla

Utkání jsme začali dobře. Vypadalo to, že máme utkání v kapse, ale Pardubice se nevzdaly. Bohužel jsme jejich nástup nezachytili. Bylo vidět, že jsou v obrovském laufu, obrovské pohodě a hodně motivovaní, nám však tyhle prvky chyběly. My se musíme otřepat, hodit tenhle zápas za hlavu a přestat o něm přemýšlet. V sérii vedeme 2:1 a to je to nejdůležitější. Máme dva zápasy na to, abychom dokázali, že si finále zasloužíme.

Pardubice další dobu varovaly, že by se mohly v zápase před nás dostat. Kdy už to vypadalo s osudem zápasu kriticky?

V zápase byly chvíle, kdy jsme si měli pomoct obranou. Pardubice však útočnými doskoky a proměněnými těžkými střelami nám to nedovolili. Chvíli jsme to zachraňovali útokem, ale na útok se nedá spoléhat celý zápas. Útokem se zápasy dnes nevyhrávají a obrana na výhru dnes opravdu nebyla.

Bodově nás v podstatě drželi jen dva hráči, což u nás nebývá tak často. Nebyla chyba tady?

Je to tak. Pohledem do statistik se dá zjistit, že není v sezoně moc zápasů, kdy víc než jeden hráč dosáhne více než dvaceti bodů. Vysoká střelecká úspěšnost dvou hráčů není podstatná, protože je jedno, kdo body nastřílí. V útoku naše chyba nebyla, ovšem doma jsme dostali 86 bodů a to se nedá vyhrát.

Co se stalo s tvou rukou?

Po doskoku jsem dopadal na zem s balónem na natažených rukách. Za mnou se v opačném směru, tedey do výskoku, pohyboval Petr Bohačík a ramenem mi trefil ruku v lokti. Ruka šla dolů ale jeho rameno tlačilo loket zespoda nahoru……

Byl to nějaký problém s loketním kloubem?

Myslím si, že ne. I doktor říkal, že to vypadá na svalové zranění. Zaledování a stažení loktu do konce zápasu stačilo a teď budou dva, tři dny do dalšího zápasu, abych to dal dohromady.

Jak vidíš svou šanci nastoupit v sobotu na palubovce Pardubic?

Kdybych se měl vyjadřovat podle pocitů teď, tak asi ne. Mám pocit, že mi ruka upadne. Doufám, že po probuzení o tom nebudu vědět.
Radek Nečashráč Nymburka
Radek Nečas

Výsledek zápasu je pro nás zklamáním. Pardubice šly dnešnímu vítězství naproti. V závěru nám došly síly. Hráli jsme netakticky jeden proti čtyřem, kdy akce končily tím, že Pardubice se zatáhly do bedny a čtyři naši hráči stáli a jeden s míčem hrál. Je jasné, že soupeř tohoto hráče pokryl, nedovolil mu skórovat a po doskoku vyrážel do rychlého protiútoku. Nedostatky jsme měli i na útočném doskoku. Když se nám první akci podařilo zastavit, přiběhli další hráči Pardubic a dostali míč tam, kam chtěli.

Co Pardubice ukázaly?
Větší touhu po vítězství.
Co bylo naší největší chybou?

Když jsme vedlo o deset bodů, mysleli jsme, že už máme utkání v kapse, ale Pardubice se těžkými střelami vrátily do zápasu a utkání otočily. My jsme nedostatkem sil nebo špatnou volbou v útoku nedokázali reagovat. Bohužel jsme nikdy neutekli soupeři na takový odstup, aby bylo utkání rozhodnuto. Stále jsme si náskokem pohrávali nahoru dolu mezi dvanácti a třemi body. To byla chyba.

Kdy jsme ztratili kontakt se zápasem?

Těžko říct. V samotném závěru zápasu jsme v útoku hráli hodně staticky. Ubránit jednoho hráče je jednoduché, nebezpečná musí být celá pětka a to nám dneska na konci chybělo.

Pamatuješ si, jak sis přivodil zranění nosu?
Snažil jsem se pardubickému rozehrávači vypíchnout míč. On šel do otočky, já proti němu a dostal jsem hlavou do nosu. 
Pavel Slezákhráč Nymburka
Pavel Slezák
Kde nás nejvíce tlačila bota?

Neměli jsme k dispozici moc hráčů. Pardubice využili více hráčů než my. Ke konci měli jejich klíčoví hráči více sil. Oni si mohli během zápasu odpočinout. Dva hráči hráli 40 minut a na konci bylo vidět, že už nemůžou.

Když se zranili Pampi a Šutys, cítil si šanci nastoupit?

Já věřím v každém zápase. Škoda, že to už delší dobu nevychází….. Ještě bych chtěl poděkovat fanouškům za podporu na facebooku, vážím si jejich podpory a říkám, že mě to drží psychicky nad vodou. 

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.