A tým | Mattoni NBL - 22.05.2010 19:00

BK Synthesia Pardubice BK Synthesia PardubiceDomácí
56
tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball Nymburk Hosté
70

Názory po utkání

Muli Katzurintrenér Nymburka
Muli Katzurin
Měli jsme výbornou obranu ve druhé čtvrtině a to rozhodlo i o výsledku utkání. Je po všem. Myslím, že teď jsme připravený a více uvolněný, protože Arthur Lee je zpátky.
Jan Slowiaktrenér Pardubic
Jan Slowiak
Myslím, že na nás bylo vidět, že chceme hrát o co nejlepší výsledek. V prvním poločase nás strašně limitovalo jedno číslo a to je 18/0 - střelba za 3 body. Měli jsme dobré pozice, hlavně v první čtvrtině, bohužel, jsme je neproměnili. Tam jsem cítil, že Nymbruk je nervozní, že je hratelný, pak se rozjel a ve druhé čtvrtině nás k ničemu nepustil, byl lepší a zaslouženě v té sérii vyhrál. Za nás bych chtěl říct, že druhý poločas jsme neodevzdali. Chtěli jsme pro diváky, kterých přišlo hodně a udělali výbornou atmosféru, to odehrát co nejlíp a nakonec se nám to i trochu podařilo.
Ronen Ginzburgasistent trenéra Nymburka
Ronen Ginzburg

Dneska jsme do utkání nastoupili velice soustředění. Důležité bylo, že jsme v první polovině udrželi bodový rozdíl, protože ve středečním zápase jsme před poločasem náskok postupně ztráceli. V tomto utkání jsme ve druhém poločase tolik nerotovali hráče a hráli jsme na to, abychom udrželi bodový rozdíl. Jsme hlavně rádi, že se nám do sestavy vrátil Arthur Lee, protože dokázal tým solidně nabudit.

Jak byste stručně zhodnotil celou sérii?

Celá série byla pro nás dobrá. Vybrali jsme si jediný špatný úsek v poslední čtvrtině třetího zápasu, tedy zápasu, který jsme prohráli. Pardubice měly výbornou sezonu a k tomu jim chci pogratulovat. 

Vratislav Šísteksportovní manažer a vedoucí týmu Nymburka
Vratislav Šístek

Série se nám protáhla o jeden zápas, s čímž jsme samozřejmě nepočítali. Vzhledem k tomu, že přestávka mezi semifinále a finále je týden, tak v tom nespatřuji žádný závažný problém. Hráči však přišli o jeden volný víkend, který si zasloužili. Důležité je, že jsme dnes třetím vítězstvím potvrdili, že do finále patříme.

Čím si vysvětlujete pardubickou špatnou střelbu trojek v prvním poločase?

Obrana nebyla zase tak výborná, protože dokázali vystřelit šestnáct trojek za poločas. Ovšem pozice nebyly nikdy tak stoprocentní. Pokud by jim padly dvě tři trojky, byl by další průběh zápasu určitě jiný.

Říkáte, že obrana nebyla tak výborná, ale domácí tým dal jen 17 bodů za poločas….

My jsme dokázali dobře zahustit prostor pod košem. Hráči si vzali výtky trenéra po minulém zápasu a dneska hráli podstatně aktivněji. Hlavně udrželi jsme stejnou intenzitu obrany po celou druhou čtvrtinu.

Co se bude dít v následujících šesti dnech volna?

Volno mít nikdo moc nebude, jen se nebudou hrát zápasy. Příprava bude stejná, jako předcházející roky. Trenéři jsou stejní, hráči jsou podobní, a tak se žádná změna čekat nedá. V neděli máme volno a v pondělí začínáme třífázovým tréninkem. Možná vložíme do programu přípravy nějakou společnou večeři, aby si hráči psychicky trochu odpočinuli. Na finále se ale musíme dobře připravit, jak je vidět, máme ještě co zlepšovat.

Váš tip na finálového soupeře?
Přál bych si Prostějov, ale asi mi to nevyjde.    
Michal Křemenhráč Nymburka
Michal Křemen

Škoda, že jsme s takovým nasazením nevydrželi ve středu celý zápas. Dneska jsme jim to vrátili se vším všudy. Buďme rádi, že jsme vyhráli 3:1 a soustřeďme se na finále.

Nebyl začátek tohoto zápasu nervóznější?

Byl. Pardubice hrály doma a po minulém vyhraném zápase jim stouplo sebevědomí, a proto jsme z toho měli trochu obavy. Po pár minutách to z nás spadlo. Domácí nedávali takové střely, kterými nás trápili u nás a my jsme toho tentokrát dokázali výborně využít.

Čím si vysvětluješ pardubickou žalostnou střelbu trojek v prvním poločase?

My jsme dobře bránili, ale i tak zbyly nějaké volné střely. Když se ale do tempa na začátku nedostaneš, je horší se pak chytit.

Také zápas v Nymburce se vyvíjel zpočátku dobře, problémy přišly později. Nebyli jste dnes ve druhém poločase nervózní, když se domácí přiblížili na nějakých 14 bodů? Neměli jsme strach, aby se neopakoval středeční zápas?

Já osobně ne, protože celá první půlka nasvědčovala tomu, že jsme v dobré psychické pohodě a že jsem si všichni vědomi zkušeností z minulého zápasu.

Na závěr – tvůj typ na výsledek úterního zápasu?
Těžko říct….. Teď to vypadá na Nový Jičín, protože vyhrál v Prostějově. Ovšem každý zápas v semifinále mezi těmito týmy byl obrovsky vyrovnaný. Kdybych měl šance převést na procenta, bylo by to 60% pro Nový Jičín.
Martin Marekhráč Pardubic
Martin Marek
Dneska jsme neměli špatný vstup do zápasu. Byla škoda v prvním poločase, že jsme netrefili nic z venku. Trojky a volné střely, které normálně dáváme, nepadly a k tomu jsme moc dobře nerotovali a nechali jsme je dát hodně lehkých košů z vnitřního prostoru. I přesto si myslím, že nás porazil ten útok v prvním poločase. Dostali jsme se do velkého manka a to už se pak těžko dotahovalo. Ve druhém poločase jsme se zlepšili, ale už to bylo málo. Chci poděkovat Nymbruku, popřát jim štestí, myslim, že jsme s nima celkově hráli dobré a vyrovnané zápasy.

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.