A tým | Mattoni NBL - 29.05.2010 18:00

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
81
BK Prostějov BK Prostějov Hosté
65

Komentář k zápasu

Do druhého utkání nastoupili naši hráči v červených dresech a jakoby tmavé dresy byly pro úvod zápasu lepší. V pátek je měli hosté a celý první poločase drželi vyrovnaný průběh, tentokrát jsme se měli my a prvních dvacet minut bylo jednoznačně v naši režii. V pozápasových rozhovorech se všichni dotázaní shodovali, že se poučili z prvního zápasu a do utkání vstoupili více soustřední než do prvního.

V prvních dvaceti minutách hosté hořeli v obraně, nedokázali zastavit naše rychlé protiútoky a přes výškovou převahu pod košem nedokázali ani lépe doskakovat. V poločase byl poměr doskoků 21:8!! V první polovině  jsme také velice přesně stříleli. Z kratší vzdálenosti (za dva body) jsme proměnili každou druhou střelu a ve střelbě za tři body jsme dosáhli dokonce úspěšnosti 60%. Právě střelba z perimetru byla jednou z příčin poločasového vedení o dvacet bodů a byl to také největší rozdíl oproti prvnímu, pátečnímu, zápasu. Polovinu trojek dal za necelých 12 minut na palubovce kapitán Ladislav Sokolovský a z podkošového prostoru se dařilo Petru Bendovi. Nymburští hráči z perimetru Lewis a především Slezák se zase tlačili do vnitřního prostoru a vykoledovali si na sebe sedm faulů. Z deseti nařízených trestných hodů dali 9 bodů. Mezi hráči soupeře se prosadil jen Landry, který za 6 minut dal 9 bodů, poté ho ale odražená pata už do utkání nepustila.

I tentokrát vyhráli rozskok Orli, ale stejně jako v pátek nedotáhli první útok do bodového konce. Nám se to z protiútoku povedlo a Benda v polovině první minuty otevřel skóre. Veikalas sice trojkou dostal hosty do vedení, ale naše odpověď byla jednoznačná. Za tři body se trefili Lenzly, Sokol a opět Lenzly a ještě než skončila třetí minuta jsme vedli 13:5. To byl ten správný čas pro trenéra Bálinta, který si vzal oddechový čas. Po něm ještě Radek Nečas zvýšil na 15:5. Při tomto koši se opět, stejně jako v Českém poháru v Klatovech, ukázala chytrost našich hráčů. Prostějovští nevystřelili ve čtyřiadvacetivteřinovém limitu a ten skončil, když byl míč v prostoru před prostějovskou lavičkou. Láďa Sokolovský si rychle vyměnil míč s rozhodčím, protože si všiml, že Radek Nečas zatím vyběhl hluboko za posledního prostějovského obránce, směřoval mu dlouhou přihrávku. Mezi Radkem a košem hostů byl liduprázdný prostor a po jednoduchém dvojtaktu zvýšil Nečas naše vedení. Rozdíl se poprvé dotkl dvojciferného čísla. Skutečně se jen dotkl, protože Hyzy zahrozil úspěšnou střelou z perimetru. Sice to nebylo přesně z místa, odkud pohřbil naděje Nového Jičína v posledním semifinálovém zápase, ale opět zůstal na chvíli sám. Tento střelecký pokus přeci jen hosty trochu vzbudil a ti postupem času dotáhli náskok až na dva body minutu před koncem. Poslední čtyři body první čtvrtiny jsme nastříleli my z čáry trestných hodů.

Druhá čtvrtina začala naší devítibodovou šňůrou a za tři minuty jsme vedli o 15 bodů (34:19). Hosté se dopustili čtyř ztrát, v útoku byli naprosto bezradní a jen těžko si během 24 vteřin pro postupný útok připravili nějakou kloudnou pozici pro střelbu. Po rychlém protiútoku, na jehož konci byl Pavel Pumprla a který trval od doskoku Lenzlyho jen 4 vteřiny, si trenér Bálint vzal oddechový čas. Po něm sice Kyle Landry dvěma šestkami snížil, ale dvě slepené trojky Sokola znamenaly navýšení náskoku na 19 bodů (40:21). Dvacetibodovém rozdílu pak Orli vzdorovali až do konce poločasu, přesto to nedokázali. Pět bodů Bendy skončilo prvních dvacet minut utkání.

Ve druhém poločase hosté nerezignovali a snažili se hrát alespoň o čest. Ve 27.minutě se náskok vyhoupl zásluhou střídajícího Pavla Pumprly až na 26 bodů a od té doby náš náskok chřadl. Nejprve se trojkou prezentovali Veikalas a Veselovs, další body přidali Tóth a Skbniewski, ale náš náskok zatím nepovadl pod 20 bodů. Vzhledem k tomu, že trenér Katzurin od druhé poloviny třetí čtvrtiny více střídal a pouštěl na hřiště hráče, kteří obvykle tolik minut neodehrají, dokázali se Orli bodově trochu přiblížit. Poslední čtvrtinu zahájil Lewis trojkou, ale Aleš Chán, hrající se čtyřmi osobními chybami dosáhl „and one“. Pak Pavel Pumprla získal míč a společně s Pavlem Slezákem, jakožto asi nejrychlejší dvojice hráčů v lize, mířili na koš hostů. Pavel Slezák nesobecky nalil svému jmenovci nad obroučku a ten k radosti domácích fanoušků rozvlnil síťku smečovaným košem. Jakoby chtěl Slezy naznačit: ty sis míč vybojoval, tak si taky užij bodově. Do 36.minuty Orli snížili na rozdíl 15 bodů (Dokoupil 5 bodů). V posledních čtyřech minutách jsme dali jen čtyři body (všechny Pampi) a proto hosté poslední čtvrtinu dokonce o šest bodů vyhráli. Nikomu z domácích fanoušků to už nevadilo a na konci utkání vyprovodilo svoje hráče bouřlivým potleskem.

Body: Pumprla Pavel 19, Benda Petr 16, Sokolovský Ladislav 11, Lewis Ronald 10, Nečas Radek 7, Lenzly Mike 6, Ricci Philip 6, Slezák Pavel 6, Křemen Michal 0, Tsiaras Georgios 0, Valc Petr 0       - Chán Aleš 14, Landry Kyle Marc 9, Veselovs Pavels 9, Veikalas Benas 8, Hyzy Radoslaw 7, Dokoupil Petr 5, Skibniewski Robert Józef 5, Lawrence Eugene Elliot 3, Prášil Jaroslav 3, Tóth Ladislav 2; střelba 3b.: 19/8:19/6 střelba 2b.: 36/20:40/15 TH: 24/17:21/17 doskoky: 34:27 chyby: 19:26; 5 chyb: 35. Nečas Radek; čtvrtiny: 25:19, 25:11, 20:18, 11:17; rozhodčí: Vyklický Robert, Lukeš Václav, Hruša Petr; komisař: Hlaváček Pavel; 1050 diváků; nejlepší hráč: Lewis Ronald


Nejvytíženější hráči Nymburka:

1.poločas: Benda 16, Nečas a Lewis 15, Sokolovský 12, Lenzly 11, Pumprla 10, Křemen 8, Ricci 7, Slezák 6.

2.poločas: Lewis 18, Pumprla 16, Slezák 15, Ricci 13, Nečas a Tsiaras 10, Křemen 8, Benda 6, Valc 2


Po dvou domácích zápasech se série přesouvá na Hanou. V Prostějovem se v úterý od 18:00 střetnou oba týmy ve třetím zápase a o den později v půl deváté večer může být čtvrtý zápas už letos posledním. Série se totiž hraje na čtyři vítězné zápasy. Fanoušci Nymburka mohou být při tom. Klub totiž pořádá na oba zápasy autobusové zájezdy. 

Sportovní centrum Nymburk

Sportovní centrum Nymburk

Adresa:
Sportovní centrum Nymburk
Sportovní 1802
Nymburk

GPS: N 50° 10' 40.893" E 15° 03' 33.201"

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.