A tým | Adriatická liga - 09.10.2010 18:00

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
94
Crvena Zvezda Beograd Crvena Zvezda Beograd Hosté
73

Názory po utkání

Mihajlo Uvalintrenér Crvene Zvezdy
Mihajlo Uvalin
Věděli jsme, že to bude dnes velmi těžký zápas. Největší problémy jsme měli na doskoku. Dovolili jsme soupeři 17 útočných doskoků! Pro srovnání, my jsme měli 19 doskoků v obraně. Pokud se tato dvě čísla blíží k sobě, znamená to, že doskoky byla naprostá katastrofa pro náš tým. V klubu máme hodně mladých hráčů, kteří nemají žádné zkušenosti ani v Adriatické lize a to vůbec nemluvím o evropských pohárech. Jsou to nováčci a myslím, si že potřebují určitý čas, aby si přivykli na tuto soutěž. Ještě se vrátím k zápasu. Velmi pomalu jsme se vraceli do obrany. Tím, že jsme nebyli schopni doskakovat míče, kontrolovat odražené míče okolo desky, jsme ani nemohli vyrazit do rychlých protiútoků. To byl jeden problém. V útoku jsme stříleli velmi těžké střely a tím pádem jsme nedávali vůbec žádné lehké body. Tím, že jsme právě museli zkoušet takto těžké střely, dávali jsme soupeři hodně příležitostí pro rychlý protiútok. Tyto dvě skutečnosti rozhodly dnešní zápas. Ukázali jsme ale i dobré momenty, s výjimkou druhé čtvrtiny. Byly to však jen momenty a to na Nymburk nestačilo. Nedá se předpokládat, že bychom s takou hrou, jakou jsme dneska předváděli, mohli překvapit tým jako Nymburk, kteří mají zkušené hráče, kteří už mají v Evropě něco odehráno. Naše šance může být doma, kde máme svoje fanoušky a myslím, že všichni vědí, jací mohou být naši fanoušci. 
Ronen Ginzburgtrenér Nymburka
Ronen Ginzburg

Věděl jsem, že dnes budeme hrát proti mladému týmu a věděl jsem, že první domácí zápas budeme hrát pod určitým tlakem očekávání. V prvním utkání jsme chtěli ukázat, že do této soutěže náležíme. Nechtěl jsem se koncentrovat na hru soupeře ale na náš tým. Mým přáním bylo, abychom hráli od první minuty agresivně. Bohužel jsme nezačali příliš dobře. Byli jsme měkcí, nesoustředili jsme se dobře na útok. Když z nás spadla úvodní nervozita, začali jsme hrát o mnoho lépe. Z dobré obrany vycházeli rychlé protiútoky a zápas se stal pro nás jednodušší.

Jak jste se poprali s řešení pick and roll soupeře?

V dnešním pojetí je clona a seběhnutí prvkem hojně využívaným. Na každém našem tréninku pracujeme na řešení takových situací. Přiznávám, že v některých minutách zápasu jsme měli problémy. Možná to vycházelo z toho, že neznáme dokonale všechny hráče.

Byl Nikolič jediným nebezpečím Crvené Zvezdy?
Věděli jsem o Nikoličovi, ale našim taktickým plánem bylo koncentrovat se na rozehrávače Nedoviče, který podle všech materiálů ke skautování byl klíčovým hráčem soupeře. Takže plánem bylo zastavit jeho hru a tím zkomplikovat hru Zvezdy. 
Uroš Nikolićhráč Crvene Zvezdy
Uroš Nikolić
Věděli jsme, že budeme hrát proti těžkému soupeři, který hrál kvalifikaci o Euroligu. Doufali jsme ale, že budeme hrát tvrději a že Nymburk překvapíme. Ovšem dneska jsme se dopustili velkého množství chyb u útoku, špatně jsme doskakovali. Největší problémy jsme měli s dlouhými doskoky dál od koše. Myslím, že jsme hráli i dost pomalu. Na tento zápas musíme rychle zapomenout. V dalším kole budeme hrát proti dalšímu těžkému soupeři Partizanu Bělehrad. Musíme ještě hodně potrénovat, hrát tvrději a rychleji než dnes. Uvidíme, jak se nám to podaří.

Nainstalujte si Flash přehrávač.

Pavel Pumprlahráč Nymburka
Pavel Pumprla

Nejen do tohoto zápasu, ale i do celé soutěže jsme vletěli tak, jak jsme si přesně řekli. Chtěli jsme hned od začátku dokazovat, že do této soutěže patříme právem a zároveň, že domácí hala bude naše svatyně a že se sem nebude jezdit vyhrávat. Od prvních minut jsme dávali jasně najevo, že za vítězstvím chceme jít a tím, že jsme získali náskok už během začátku druhé čtvrtiny, to pro nás bylo daleko jednodušší. Mohli jsme pak náskok udržoval a bez větších výkyvů se nám to po celý zápas dařilo.

Čekali jste, že to bude tak snadný zápas?

Videa z jiných zápasů jsme sice viděli, ale nevěděli jsme, co nově složený tým Zvezdy předvede. Věděli jsme, že budou mladí, agresivní a že to budou hodně mlátit. Byli jsme na to dobře připravení. Přesto jsme nepředpokládali, že utkání bude tak jednoduché. Díky za to a doufejme, že takových zápasů bude co nejvíce. 

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.