A tým | Adriatická liga - 13.11.2010 16:00

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
73
KK Partizan Beograd KK Partizan Beograd Hosté
69

Komentář k zápasu

Naši hráči dokázali po senzační výhře v Zahřebu nad Cibonou ještě navýšit svůj kredit vítězstvím nad dalším euroligovým soupeřem Partizanem Bělehrad. Vítězství se nerodilo snadno, to ale nikdo nepředpokládal. Ani jeden z týmů se nevyvaroval slabších úseků, při kterých skoro vyklidil pole a nechal soupeře volněji střílet. První náš černý úsek hledejme zhruba uprostřed první čtvrtiny, kdy jsme nechali dát soupeři jedenáct bodů v řadě. Druhý přišel na začátku třetí čtvrtiny, kdy jsme v prvních pěti minutách skórovali jen jednou a soupeř stihl dát 13 bodů. Důležité však bylo, že ani jedno z těchto hluchých míst nám nevzalo chuť do hry a víru ve vítězství, byť se vždy v těchto obdobích dostal soupeř do vedení. Poprvé to bylo jen o tři body, podruhé o kritických devět bodů. Pro psychickou pohodu našich hráčů bylo potěšující, že jsme se vždy dokázali vrátit do zápasu a nejen dotáhnout vedení Partizanu, ale vzít si vedení zpátky.

Náš soupeř i v tomto zápase připisoval jednu chybu za druhou, celkem jich měl na svém kontě dvacet. Především ty v samotném závěru zápasu je srážely a nedovolily Partizanu, aby se dostal bodově před náš tým. Vynikající vizitkou našich hráčů je skutečnost, že jsme opět vyhráli na doskoku a to i přes výškovou a hlavně hmotnostní převahu hostujících hráčů. Další statistický údaj – počet trestných hodů, svědčí o naši větší aktivitě. Hosté stříleli 19 trestných hodů my o 9 více. Když k tomu přihlédneme s naší 86% úspěšnosti, je jasné, kde se rodilo naše vítězství. Zatímco hosté byli velice dobří ve střelbě z kratší vzdálenosti (65%), ve střelbě z perimetru zklamali (12%). Jedna trojka Kocmana v poslední čtvrtině byla sice velice nepříjemná, ale jedna vlašťovka jaro nedělá. Naši hráči dávali trojky také v těch nejpotřebnějších chvílích. Pro ilustraci bychom mohli připomenout trojku Tre Simmonse těsně před koncem třetí čtvrtiny. Asi půl minutku před koncem období si po útočném doskoku Radka Nečase vychutnal Tre svého obránce Petara Božiće. Na vrcholu trojkového oblouku přijal Radkovu nahrávku a pak si Tre dribloval pod nohou tam zpátky a jako uspávač hadů působil na svého obránce. Ten jen sledoval, nechával ruce dole a najednou se Simmonsovy ruce zvedly a než stačil Petar zareagovat, už se míč jak balistická raketa snášel na koš soupeře (54:52). Druhou trojku, kterou bychom mohli považovat za klíčovou vyslal ze svých rukou Afik Nissim. Psala se 37.minuta a hosté byli na dostřel (60:58). Afik získal míč a po dvou přihrávkách v přechodové fázi se dostal opět k míči. Jen na vteřinu zůstal na levé straně volný a než stačil rychlý Gist přiběhnout, měl Afrik odstříleno. K radosti všech našich fanoušků úspěšně.

Teď ještě pár postřehů k průběhu zápasu. Partizan, který přijel do Česka z úspěšné mise v Polsku, působil před zápasem hodně sebejistě. Než se ale stačil na palubovce rozkoukat prohrával 8:0, když po jedné trojce dali Nissim a Simmons a dvě šestky přidal opět Tre. Hosté se mohli radovat poprvé až ve čtvrté minutě po koši Gista. Aleš Chán ještě z čáry trestného hodu upravil na 10:2, ale smečovaný koš Jana Veselého napružil hostující hráče a obecenstvo napříč vyznáním klubů zatleskalo. Dalších sedm bodů dali Gist s Jawaiem a když dva body přidal rozehrávač Lafayette, nebylo nám dobře po těle. Aleš Chán se ale nehodlal s vývojem zápasu smířit, dvěma body snížil a Michal Křemen dvěma šestkami obrátil vývoj skóre v náš prospěch. Poslední koš dal Láďa Sokolovský po útočném doskoku, a tak jsme mohli jít do druhé čtvrtiny s jednobodovým náskokem. Než se nám ve druhé čtvrtině podařilo nastartovat motory, prohrávali jsme po smeči Jawaie ve 13.minutě 16:22. Pak rozevírající nůžky skóre zastavili, ale stále jsme měli na svém kontě méně bodů. To platilo až do 19.minuty. Po Simmonsově a Lenzlyho trojce jsme vedli 37:33. Raško Katić však ještě v poslední minutě upravil na poločasových 37:35.

Špatný úvod třetí čtvrtiny skončil až po necelých pěti minutách. Hosté už vedli o devět bodů a nevypadalo to příliš růžově. Pak ale Partizanu došel dech. Dlouho se nedokázal prosadit a my jsme z náskoku ukrajovali bod za bodem. Dirigentskou taktovku si vzal Simmons, který se devíti body nejvíce zasloužil o vedení v zápase. Asistoval mu Afik Nissim a Aleš Chán. Do poslední čtvrtiny jsme vstupovali s dvoubodovým vedením. V prvních třech minutách hrály hlavní úlohu obrany na obou stranách. Stav 54:52 se držel téměř čtyři minuty, až ho posunul Michal Křemen dvěma šestkami po faulu Jana Veselého. Po zisku míče Radkem Nečasem na Janu Veselém přidal další dva body Afik. Tři minuty před koncem zápasu jsme vedli o sedm bodů. V předposlední minutě však o sobě dal vědět Kecman, autor nejslavnější trojky Adriatické ligy všech dob. Dalekonosnou střelou stáhl náskok na čtyři body. Blíže jsme svého soupeře už nepustili.

Body: Simmons 22, Nissim 21, Chán 15, Nečas 5, Křemen a Lenzly 4, Sokolovský 2 – Jawai 14, Gist 12, Kecman 10, Katić 9, Lafayette 7, Milosavljevič 6, Klobucar 5, Veselý 4, Lučić 2, střelba za 2 body: 47/17:37/24, trojky: 14/5:16/2, TH: 28/24:19/15, doskoky: 22/15:28/6, asistence: 7:10, zisky 14:9, ztráty: 13:20, fauly: 20:24, valorizace: 77:69, čtvrtiny: 16:15, 21:20, 17:17, 19:17
ČEZ Arena Pardubice

ČEZ Arena Pardubice

Adresa:
ČEZ Arena Pardubice
Sukova třída 1735
Pardubice

GPS: 50°02' 24" N ; 15°46'10" E

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.