A tým | Adriatická liga - 18.12.2010 17:00

KK Zagreb CO KK Zagreb CODomácí
92
tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball Nymburk Hosté
84

Názory po utkání

Mladen Erjavectrenér Zagreb CO
Mladen Erjavec
Bylo to pro nás velice důležité vítězství, zejména proto, že Nymburk ukazuje výbornou kvalitu na evropské scéně. Hodně nám pomohl Kasun, který ulehčil především Žorićovi a přinesl nám větší šířku do rotace. Myslím, že oba byli pro tým dnes velice přínosní především na útočném doskoku. Určité problémy cítil Simon s achilovkou, ale skvěle ho nahradil Rančić. 
Radek Nečashráč Nymburka
Radek Nečas

Když srovnám náš zápas se Sevillou, tak jsme do tohoto utkání nevstoupili s takovým nasazením. Soupeř se snažil dopravovat míče pod koš a to se nám nedařilo zpočátku pokrýt. S příchodem Mulaomeroviće začali domácí hrát hodně clony, míčem rotovali trochu víc a dokázali se prosazovat. My jsme měli problémy na obranném doskoku. V prvním poločase měli velké množství útočných doskoků a z toho skórovali. Našim největším problémem byla nevyváženost mezi hrou z kratší a dlouhé vzdálenosti. Všechny body v prvních třech čtvrtinách padaly v podstatě z bezprostřední blízkosti koše. Dnes nám nepomohla střelba z dálky, takže soupeř to měl v obraně jednodušší.

Osm bodů rozdílu na konci zápasu není špatné…..

Konečný rozdíl je pro nás milostivý, ale myslím, že domácí závěr vypustili, kdežto my jsme hráli až do konce. Nechtěli jsem prohrát dvouciferným rozdílem. Podle výsledku bychom mohli být částečně spokojeni, ale s předvedenou hrou nikoliv.

Dopouštěli jsme se hodně chyb. Z čeho pramenily?

Dneska jsme neměli dobré načasování našich akcí. Začali jsme hrát nějaký systém, který se nahlásil, ale třeba v půlce toho systému se to přerušilo, hrálo se něco jiného a ne všichni na to dokázali zareagovat. Z toho pramenily neočekávané přihrávky a chyby. Proto jsme také volili často hru jedna na jedna, což v některých fázích fungovalo, ale nelze takto hrát po celý zápas.

Proč se nám nepodařilo dobře pokrýt podkošové hráče?

Jejich hra byla založena na tom, že dopravili míč pod koš a všichni čtyři ostatní hráči zůstali na perimetru. Výpomoc díky tomu byla trochu dál a ve hře jedna na jedna jsme zpočátku nedokázali účinně čelit. Když jsme pak ve druhém poločas více vypomáhali, byla jejich účinnost nižší, ale to už měli dostatečný náskok.

Co bylo našim největším problémem?

Neagresivní obrana, nehráli jsme ani z dvaceti procent to, co se nám dařilo ve Španělsku. Sice jsme v tomto utkání měli asi nejvíce rychlých protiútoků, ale bylo to k ničemu. V důležitých částech jsme však nedokázali soupeře ubránit skoro vůbec.

 
Pavel Pumprlahráč Nymburka
Pavel Pumprla

Byl to jeden ze zápasů, který jsme měli vyhrát, i když KK Zagreb není slabý tým, vyhrál i na Olimpiji. Je to hodně zkušený tým a dneska tu zkušenost dokázali. My jsme nepředvedli zrovna nejlepší basket a doufám, že takhle už hrát nebudeme. V úterý předvedeme takovou hru, jakou jsme ukázali ve Španělsku a budeme dominantnější.

V zápase jste udělali řadu chyb. Z čeho chyby pramenily?

Tak krátce po zápasu nedokážu říct. Možná to bylo špatnou koncentrací, protože před zápasem jsme řešili nestandardní věci, ovšem to nás neomlouvá.

Kde se utkání lámalo? 

Do utkání jsme nevstoupili špatně, ale postupem času jsme se nemohli opřít o obranu a bylo otázkou času, kdy oni začnou lépe bránit nás a vytvoří se dostatečný náskok, což se stalo na konci třetí a začátku poslední čtvrtiny.

Byly trojky jednou z příčin naší porážky?

Dneska naše hra nebyla dobře vyvážená. Pod košem nebo z blízké vzdálenosti se nám vcelku dařilo, ale nedokázali jsme připojit střelbu zpoza oblouku nebo z větší vzdálenosti za dva body. Typově na to hráče máme, dokonce jsme i volné střely měli, bohužel dnes to nepadalo. Teď je potřeba na to zapomenout a věřit, že v úterý to padat bude.

Měl jsi před zápasem problémy se zády. Co se stalo a jak jsi problém odstranil?

Po obědě si mi udělal na zádech nějaký blok. Možná to bylo zapříčiněno dlouhým pobytem v letadle před odletem. Místo hodiny a půl v letadle jsme v něm strávili čtyři a půl, což na tom malém místečku není nic příjemného. Nakonec jsme to s Abém a díky důkladnému rozcvičení rozhýbali a v zápase jsem už o ničem nevěděl.

Co říkáš na svých skoro třicet bodů?
Je to pěkné číslo, ale bohužel to nestačilo na vítězství. Tím se jeho hodnota trochu snižuje. Já jsme hodně těžil z rychlého protiútoku, protože domácí byli starší a na nohách pomalejší. Proto naší taktikou byly rychlé protiútoky, že kterých jsem dal hodně bodů. 

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.