A tým | Adriatická liga - 26.12.2010 16:30

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
74
Budućnost Podgorica Budućnost Podgorica Hosté
87

Komentář k zápasu

Bohužel ani šesté utkání v Adriatické lize v řadě jsme nevyhráli. Vedoucí tým NLB ligy přijel do Nymburka s jednoznačnou snahou vedení v lize udržet. Jejich agresivní hra na obou stranách hřiště slavila úspěch. Podkošoví hráči Dragičević a Ščekić byli dnes na svých pozicích nezastavitelní a rozehrávači Nešović a Otašević neunavitelní. Způsob, kterým oba presovali naši rozehrávku, by se mohl zapsat do učebnice basketbalu na přední stránky. Hosté ukazovali, že nemají žádné elitní snajpery na perimetru, o to více využívali podkošový prostor k ovlivňování průběžného skóre zápasu. Pokud se nám je nepovedlo zastavit dovoleným způsobem, což bylo velice těžké, ocitali se hráči soupeře každou chvíli na čáře trestných hodů a především v prvním poločase byli nepříjemně přesní. Nakonec nasypali z čáry trestných hodů 26 bodů.

Z našich hráčů lze pochválit Pavla Pumprlu, který se srdnatě rval v útoku do koše, ale svou razanci neukočíroval v obraně a velice rychle nasbíral tři fauly. Pavel proměnil sedm z devíti pokusů za dva body. Ve druhém poločase byl našim bodovým tahounem Aleš Chán, autor 16 bodů a šesti doskoků. 

Naši hráči v podstatě celé utkání prohrávali, v šesté minutě už dokonce o deset bodů (6:16). Pak zavelel k útoku Pavel Pumprla, který dravě dvěma koši v řadě snížil a další koš přidal ještě Nissim. Snížili jsme na rozdíl čtyř bodů a impulsivní hostující trenér si bral oddechový čas. Po našem nadechnutí nás pod vodu vrátil třetí faul Pavla Pumprly už v 9.minutě první čtvrtiny. Pavel měl na svém kontě osm bodů a jednoznačně byl našim nejlepším hráčem. Proti velice pružné a agresivní obraně hostů fungovala Pavlova zdravá drzost. Po první čtvrtině jsme prohrávali o šest bodů, ale na svém kontě jsme měli na 14 bodů jen tři střelce, hosté měli střelců dvojnásobný počet. Brzy po zahájení druhé čtvrtiny jsme opět ztráceli deset bodů. Byť se za tři body trefil střídající Michal Křemen, hosté přidali k trojce ještě pár trestných hodů a dvoubodový koš. Mezi 13. a 16.minutou se oba týmy střídaly v proměňování svých střeleckých příležitostí, a tak rozdíl ve skóre byl buď deset nebo osm bodů. Pak se pravidlo zadrhlo a Budućnost dala o koš více. Trenér Ginzburg riskl poslat na palubovku se třemi fauly hrajícího Pampiho. S jeho příchodem hra ožila, hosté si museli více hledět našeho křídla a uvolnil se prostor i ostatním hráčům. Trojky Lenzlyho a Simmonse nás opět vrátily do hry, ovšem hosté pěti body v řadě naši snahu opět zmrazili. Posledních čtyřicet vteřin se odehrálo na naší polovině. Hosté měli možnost nastřílet sedm bodů, ale nedali ani dva trestné hody, ani dvojku po útočném doskoku neproměněné šestky, ani trojku po dalším útočném doskoku. Pro nás to znamenalo, že před druhým poločasem ztrácíme stále ještě přijatelných osm bodů.

Úvod druhého poločasu ležel na bedrech Aleše Chána. V prvním našem útoku zakončoval příliš měkce, místo dunku se pokusil míč dopravit do koše málo razantně. Hosté ho vyvedli z omylu a v Alešovi chytly saze. V následujících útocích byl jednoznačně dominantní postavou pod košem soupeře. Po jeho třech koších většinou po výborných přihrávkách Afika Nissima jsme snížili na 40:44, jenže Mihailović a Nešović pěti body zase natáhli náskok k desítce. Simmons (2b.) s Chánem (2+1b.) stále nechtěli pustit hosty do většího vedení a opět snížili na rozdíl čtyř bodů. Rozdíl se na čtyřech bodech držel až do 28.minuty. V posledních dvou minutách zase řádil Dragičević a my jsme tak z náskoku po prvním poločase umazali jen jeden bod (54:61). V úvodu poslední čtvrtiny nás Alešovy koše držely stále sedm bodů za Budućností. Ve 35.minutě se hosté opět dostali do dvouciferného vedení, ze kterého se nás snažil vysekat Pavel Pumprla, který opět nastoupil i se čtyřmi fauly. Jeho příchodem opět získala naše hra na dynamice směrem ke koši. Bohužel na chytře hrající hosty, kteří dokonale využívali čtyřiadvacetivteřinového limitu pro postupný útok, to nestačilo. V závěru si už vedení udrželi.

Body: Pumprla 17, Chán 16, Simmons 12, Nissim 8, Lenzly a Nečas po 7, Křemen 3, Sokolovský a Slezák po 2 - Dragičevič 20, Ščekič 18, Simonović 16, Nešović 12, Mihailović 6, Sehović 5, M. Popović a Otašević po 4, Kadziulis 2, trojky: 15/4:16/3, střelba za 2 body: 38/25:38/26, TH: 17/12 : 33/26, fauly: 29:23, doskoky: 16/6:23/8, ztráty: 11:8, zisky: 6:7, asistence: 9:8, valorizace: 68:100, čtvrtiny: 14:20, 20:22, 20:19, 20:26

 
 
Sportovní centrum Nymburk

Sportovní centrum Nymburk

Adresa:
Sportovní centrum Nymburk
Sportovní 1802
Nymburk

GPS: N 50° 10' 40.893" E 15° 03' 33.201"

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.