A tým | Adriatická liga - 26.12.2010 16:30

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
74
Budućnost Podgorica Budućnost Podgorica Hosté
87

Názory po utkání

Dejan Radonjictrenér Budućnost Podgorica
Dejan Radonjic

S výhrou jsme pochopitelně spokojeni. Od prvních chvil jsme hráli tak, jak jsme si to naplánovali. Celých 40 minut jsme vedli a myslím, že jsme si vítězství zasloužili. Smekám klobouk před svým týmem, za všechno, co v této polovině soutěže dokázali.

Byla pro výsledek zápasu rozhodující agresivita v obraně nebo v útoku?

Oboje je potřeba pro vítězství. Možná na konci zápasu byla důležitější agresivita v obraně, protože my jsme neměli moc času na to, abychom se připravili na tento zápas. Strávili jsme dlouhé a dlouhé hodiny na letišti ve Frankfurtu. Nemohli jsme trénovat tak, jak bychom si představovali.

Kde byl rozhodující moment zápasu?
V úvodu zápasu jsme dokázali dát několik košů v rychlém sledu, které nás dostaly do pohody a naopak domácí do určité deprese. Od té chvíle jsme už dokázali vedení v zápase udržovat.   
Ronen Ginzburgtrenér Nymburka
Ronen Ginzburg

Měli jsme stejné problémy jako v minulých zápasech v Adriatické lize. Nejvíce nás tlačí bota v defenzívě. S takovou obranou se nedá hrát. Nelze vyhrát v této soutěži, když obrana obdrží více než 80 bodů.

Dokončili jsme první polovinu zápasů v Adriatické lize a rozhodně nejsme spokojení. Možná je to cena, kterou platíme za to, že právě jsme v této soutěži. Máme před sebou nelehký úkol, musíme zlepšit defenzívu. Věřím, že nám k tomu pomůže i návrat Petra Bendy

 
Michal Křemenhráč Nymburka
Michal Křemen
Přejeli nás od začátku do konce.
Bylo to jejich agresivitou?

Oni hrají super v obraně – to jsme očekávali. Na druhou stranu, my jsme nebránili skoro vůbec a to se těžko vyhrává.

Rozhodující byla kvalita obrany?
Ano, to je v každém zápase.
Byla Podgorica k poražení?
Byla, jako každý tým. Oni nehráli zase tak výborně, nemají žádné vynikající střelce z dálky. My jsme nehráli s takovým nasazením
Pavel Pumprlahráč Nymburka
Pavel Pumprla

Dnes se bude utkání hodnotit velmi jednoduše. Soupeř nám dnes ukázal, jak se má k zápasu přistupovat, jak do utkání vstoupit a jak se má bojovat. Až se toto naučíme, tak budeme i takové týmy porážet, protože kvalitu hráčů na to máme.

Co bylo v utkání nejrozdílnějšího mezi oběma týmy?

Přístup hráčů. Oni nemají žádné super hvězdy, žádného výrazného hráče, ale hrají jako tým a všichni nechají na hřišti duši. Je vidět, že „dřou hubou o zem“ a to na dobrý výsledek stačí. Mají to 9/4 a vedou tabulku. 

Radek Nečashráč Nymburka
Radek Nečas
Rozhodla zápas agresivita soupeře?

My jsme se na agresivitu jejich hry připravovali. Věděli jsme, že takový způsob boje praktikují, ale nedokázali jsme se s tím popasovat. Myslím, že jsme jako v mnohých prohraných zápasech předržovali balón. Jejich rozehrávači nebo i křídla hrají hodně na míč a honí naše rozehrávače po celém hřišti. Proto nám trvá dlouhou dobu, než zaujmeme dobré rozestavení pro útok. Pak máme na sehrání akce deset vteřin. Po prvním přeběhu už musíme tlačeni časem hrát na koš nepřipraveně a to soupeři pomáhá.

Dá se nějak reagovat na agresivitu soupeře?

Je potřeba více pouštět míč z ruky. V závěru to bylo vidět. Dokázali jsme rychle přejít půlku přihrávkou ne driblinkem, byl obraz hry jiný, protože bychom získali nejméně pět vteřin na lepší přípravu útoku. Oni se nedokázali zkonsolidovat a my jsme dávali lehké koše.

Co naše obrana…. 

Zahráli jsme si na Ředitelství českých dálnic a každou chvíli jsme nějakou soupeři postavili až do koše. Já osobně měl nohy jako sloupy a procházeli kolem mě jak na kolonádě. Jsem sám ze sebe trochu zklamaný. Dragičević neudělal žádný rychlý pohyb, přesto dal dvacet bodů a to i díky mojí obraně. 

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.